03 / 05 / 2024

Asgari ücrete büyük zam! Net rakamı bizzat çıkıp açıkladı

Asgari ücrete büyük zam! Net rakamı bizzat çıkıp açıkladı

Asgari ücretin yükselen enflasyon neticesinde 2022 yılının ilk 6 ayını göremeden erimesi asgari ücrete yarı yıl zammını gündeme getirdi. Hükümein asgari ücrete ek zam çalışması devam ederken ücretlere ilk zam haberi geldi. Artış oranını bizzat açıkladı.



Memur-Sen tarafından her ay düzenli olarak yapılan “açlık-yoksulluk” araştırmasına göre, Türkiye’deki 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 5 bin 263 lira, yoksulluk sınırı ise 14 bin 534 lira oldu. 4 bin 253 lira olan asgari ücret; açlık sınırının 1010 lira, yoksulluk sınırının 10 bin 281 lira gerisine düştü.

Mayıs ayında enflasyonun aylık bazda 5,49, yıllık bazda ise yüzde 77,72'ye yükseleceği hesaplanıyor.

Enflasyondaki artış ise asgari ücrete Temmuz'da ne kadar zam yapılacağını belirleyecek. Mayıs ve Haziran ayı enflasyonu hesaplanmadan asgari ücretin 5 bin 997 lira olacağı tahmin ediliyor.

Asgari ücrete büyük zam! Net rakamı bizzat çıkıp açıkladı

Öte yandan asgari ücrete ilk zam haberi geldi! İşte detaylar...

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön