30 / 04 / 2024

büyük Usta Mimar Sinan Eserleri Projesi

büyük Usta Mimar Sinan Eserleri Projesi

Sultangazi Belediyesi, İstanbul Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile TÜRSAB koordinasyonunda düzenlenen "Yeni Bir Turizm Rotası; Büyük Usta Mimar Sinan Eserleri Projesi" kapsamında yurt dışından gelen 36 mimar, Mağlova Kemeri'ni gezdi

Büyükçekmece Mimar Sinan Mahallesi 1/5000 ölçekli plan askıda!

Büyükçekmece ilçesi, Mimar Sinan Mahallesi, 213 ada, 4 ve 5 parsellere ilişkin 1/5000 ölçekli 13.01.2023 tasdik tarihli plan askıya çıkarıldı.

Halkbank’tan müşterilerine büyük jest! Bir yıl geri ödemesiz tam 300 bin TL kredi fırsatı! Hemen bakın!

Türkiye’nin en büyük bankalarından Halkbank Usta Girişimci Kredisi’yle bir yıl geri ödemesiz 300 bin liraya kadar kredi verileceğini duyurdu.

Büyükçekmece Mimar Sinan Mahallesi 1/5000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin resmi internet sitesinde yer alan detaylara göre Büyükçekmece ilçesi, Mimar Sinan Mahallesi, 541 ada, 4 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli 20.02.2022 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Vefik Alp: Galata Kulesi’nin ‘Hilti’li restorasyonu büyük suçtur!

Galata Kulesi’nin ‘Hilti’li restorasyonuyla ilgili açıklama yapan Yüksek Mühendis Mimar ve Kentbilimci Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp, çalışmaların büyük bir suç olduğunu söyledi.

Kayseri Büyükşehir'den Mimar Sinan'a yakışır projeler!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç “İki önemli projemiz Mimar Sinan Müzesi ile Sinanlı Kentler Birliği yönelik çalışmalarımız eşsiz dehaya yakışacak şekilde sürdürülüyor” dedi.

Mimar Sinan: Dünyanın en büyük mimari dehası!

Döneminin en büyük mimari dehalarından olan Mimar Sinan'nın eserleri yüzyıllardır şehirleri süslüyor. Sadece Anadolu'da değil dünyanın farklı bölgelerinde de eserler bırakmış olan Mimar Sinan, mütevazi karakteri ile de hayranlık uyandırıyor.

Türkiye'nin 3'üncü büyük hastanesinin inşaatına kadın eli değdi!

Türkiye'nin 3'üncü büyük hastanesi olan İzmir Bayraklı Entegre Sağlık Kampüsü inşaatına kadın eli değdi. Projede mimar olarak görev yapan Seda Girişen Sömek, çalışma azmi ve disipliniyle herkesin dikkatini çekiyor.

Büyükçekmece Mimar Sinan Devlet Hastanesi hizmete açıldı!

Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan, Büyükçekmece Mimar Sinan Devlet Hastanesini dün hizmete açtı.

Trabzon Büyükşehir’den genç mimar ve mühendislere katkı!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı AB Proje Ofisi’nin AB Hibe Fonlarından yararlanarak hazırladığı ‘Okuldan Hayata’ adlı proje ile 50 genç mimar ve mühendis geleceğe hazırlanıyor.

Büyükçekmece Mimar Sinan Mahallesi'ne lise yapılacak!

Büyükçekmece Mimar Sinan Mahallesi’ne mesleki ve teknik öğretim tesisleri ile yurt ve konferans salonları inşa edilecek.

Küçük balkonlar nasıl büyük gösterilir?

Dünyanın en büyük şehirlerinde çok katlı konutlarda yaşayan milyonlarca kişi yaratıcı çözümlerle küçük balkonlarını daha yaşanabilir hale getiriyor. Mimar Funda Varlık ve İç Mimar Oya Çavdar, zevkle uygulayabileceğiniz küçük balkon tasarım fikirlerini anlattı.

Kocaeli Büyükşehir'den imar yönetmeliği eğitimi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi personeline imar yönetmeliğindeki değişiklikler hakkında eğitim verdi. Mimar Sevilay Armağan tarafından verilen eğitimde, İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Osman Günler de katıldı.

Gaziantep Bilal Çeker Camii, Nizip'in en büyük camisi olacak!

Hayırsever iş adamı Bilal Çeker tarafından Gaziantep'in Nizip ilçesine yapılan Bilal Çeker Cami'nin mimarı olan Nihat Akpek, Mir Yapı tarafından yapımına başlanan caminin Nizip'in en büyük camisi olacağını söyledi.

büyük Usta Mimar Sinan Eserleri Projesi Haberi

büyük Usta Mimar Sinan Eserleri Projesi

Türk mimarisinin büyük ismi Mimar Sinan'ın eserleri yeni bir turizm rotası haline getirildi.


Sultangazi Belediyesi, İstanbul Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile TÜRSAB koordinasyonunda düzenlenen "Yeni Bir Turizm Rotası; Büyük Usta Mimar Sinan Eserleri Projesi" kapsamında yurt dışından gelen 36 mimar, bir hafta boyunca Edirne ve İstanbul'daki Mimar Sinan eserlerini gezdi.


Gezinin İstanbul ayağında, Sinan'ın eserleri arasında yer alan Mağlova Su Kemeri de ilk kez turistik bir gezi rotası haline geldi. Mimar Sinan tarafından 1554-1562 yılları arasında Alibey Deresi Vadisi üzerinde İstanbul'a su getirmek için yapılan su kemeri, bugün Sultangazi ilçesi sınırlarında bulunuyor. Tarihi kemer, aynı zamanda UNESCO'nun Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alıyor.


Mağlova Kemeri'nin belgeselini çeken yapımcı Umut Mete Soydan da geziye katılıp eser hakkında yabancı mimarlara bilgi verdi. Ormanlık alandan...