05 / 05 / 2024

Büyükçekmece çatı kararı

Büyükçekmece çatı kararı

Büyükçekmece Belediye Meclisinde alınan kararlar ilçe genelindeki yapıların çatı örtüsüne şehir estetiğine katkı sağlayacak yeni bir düzenleme getirildi.

Büyükçekmece'de Atatürk Evi ve Müzesi’nin temeli atıldı!

Cumhuriyet’in 97’inci yılı anısına Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Selanik’te doğduğu ev Büyükçekmece'de inşa ediliyor. Bugün evin temeli atıldı.

Büyükçekmece'de inşaat kazası: 1 yaralı!

İstanbul Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm kapsamında yıkımına başlanılan binada bir işçi çatı katından asansör boşluğuna düştü. Hastaneye götürülen işçinin vücudunun çeşitli yerlerinde kırıklar olduğu belirlendi. 

Büyükçekmece Atatürk Evi ve Müzesi’nin temeli yarın atılacak!

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1881 yılında Selanik’te doğduğu ev birebir ölçülerinde Büyükçekmece’de inşa ediliyor. Atatürk Evi ve Müzesi’nin temeli yarın atılacak.

Büyükçekmece Belediyesi'nden kira ve ecrimisil ödemelerine taksit!

Büyükçekmece Belediye Meclisi, koronavirüs salgını sebebiyle faaliyeti durdurulan veya ekonomik olarak olumsuz etkilenen kiracı ve ecrimisil işletmecileri için kiraların taksitli ve faizsiz şekilde ödenmesi kararını aldı.

Büyükçekmece'de can ve mal güvenliği riski taşıyan minare kaldırıldı!

Büyükçekmece’deki Nedim Erkan Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin çatısına yapılan 9 metrelik minare kaldırıldı.

Büyükçekmece Yat Limanı için yürütmeyi durdurma kararı!

Yapımı yılan hikâyesine dönen Büyükçekmece Yat Limanı Projesi ile ilgili mahkeme durdurma kararı verdi

Büyükçekmece'ye Atatürk Evi inşa ediliyor!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün anlamlı bir projeye daha imza atıyor. Akgün ilçeye bir Atatürk Evi kazandırıyor.

Büyükçekmece Mimarsinan'da riskli alan kararı!

Bakanlar Kurulu Kararı ile Büyükçekmece İlçesi'ne bağlı Mimarsinan Mahallesi'ndeki bazı alanlar riskli alan olarak ilan edildi...

Büyükçekmece’de çatılar için devrim gibi karar!

Büyükçekmece Belediye Meclisinde alınan kararlar ilçe genelindeki yapıların çatı örtüsüne şehir estetiğine katkı sağlayacak yeni bir düzenleme getirildi.

Büyükçekmece Kara Afrika Müzesi'nin temeli atıldı!

Gazeteci ve yazar Hıfzı Topuz’un 50 yıl süresince Afrika’nın çeşitli bölgelerinden topladığı 450 parça mask ve materyallerden oluşan koleksiyonu, Büyükçekmece Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kara Afrika Müzesi'nde sergilenecek.

Büyükçekmece Park Evleri'nin temeli atıldı!

Büyükçekmece'de 1971 yılında inşa edilen Akçimento Konutları'nın yerine Büyükçekmece Park Evleri inşa edilecek. Projenin temeli atıldı.

Büyükçekmece Mimarsinan Mahallesi'nin imar planlarına onay!

İBB Meclisi'nde 2016 yılının son meclis kararı Büyükçekmece'nin Mimarsinan Mahallesi sakinlerine yılın son müjdesi oldu. Mahallenin 1/1000'lik planları İBB Meclisi'nde de kabul edildi.

Büyükçekmece'de "Yeşil Çatı" Uygulaması başladı!

Büyükçekmece Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, ilçe genelindeki park ve yeşil alanların doğal yeşil dokusunu bozmamak için, bu bölgelerde yapıların çatılarına doğal bitkiler dikiyor.

Büyükçekmece çatı kararı Haberi

Büyükçekmece çatı kararı

Büyükçekmece Belediye Meclisi, Türkiye’de bir ilke imza atarak ilçe genelindeki yapıların çatı örtüsüne şehir estetiğine katkı sağlayacak yeni bir düzenleme getirdi. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün konuyla ilgili olarak, “Selimpaşa’dan Beylikdüzü ilçesi sınırına kadar olan alanda deniz kıyısında kalan yapıların çatılarına mavi ve mavinin tonlarında olma şartı getiriyoruz” dedi.


Sahildeki yapıların çatıları mavi renk olacak

Büyükçekmece Belediyesi'nde yer alan habere göre, Ocak ayının ilk oturumunu yapan Büyükçekmece Belediye Meclisi, çok önemli bir karara daha imza attı. Büyükçekmece, sahil bölgelerinde çatı rengi ve cephe kaplamalarının “Estetik Komisyonu Raporu” doğrultusunda belirlenmesine yönelik gündem maddesi oy birliğiyle kabul edildi. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, bundan 17 sene önce Türkiye’de çatıların rengini belirleyen ilk ve tek belediye olduklarını beşirterek; “Binaların dış cephesini...