27 / 04 / 2024

Büyükçekmece kentleşme

Büyükçekmece kentleşme

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün yaptığı açıklamada Büyükçekmece'de kaçak yapılaşmaya asla izin vermediklerini, kentleşmede Avrupa kriterlerinin göz önünde bulundurulduğunu belirtti

Büyükçekmece içme suyu havzasındaki kaçak yapılar yıkıldı!

İstanbul Büyükçekmece Göl'ünde inşa edilen kaçak yapıların yıkımı gerçekleşti.

Büyükçekmece Adliye binasına depreme dayanıksız raporu: Göçme riski var!

Uzmanlar büyük İstanbul depreminin kapıda olduğuna ve acilen önlem alınması gerektiğine her gün dikkat çekerken Büyükçekmece Adliyesi’nin depreme dayanıksız olduğu Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği (TBDY) çerçevesinde alınan raporla öğrenildi. 

Hasan Akgün'den Büyükçekmece TV Kulesi açıklaması!

Büyükçekmece TV Kulesi için Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’ndan destek beklediklerini dile getiren Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Bu kuleyi hem Türk turizmine hem de Türk haberleşme ve yayın sistemine sokmak milli görevimizdir” dedi.

Büyükçekmece'deki Avenue İstanbul'un imar değişikliği için suç duyurusu!

CHP’li Büyükçekmece Belediyesi’nin inşaat firmasına imar peşkeşi çektiği Avenue İstanbul projesine ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. 850 milyon TL'lik rant vurgunu için suç duyurusunda bulunulacak. Valilik, inşaatta inceleme yapan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün müfettiş talebini onayladı. 

Büyükçekmece Hazreti Ali Cami açıldı!

Büyükçekmece'nin Muratçeşme Mahallesi'nde inşaatı tamamlanan Hazreti Ali Cami ibadete açıldı.

Büyükçekmece Sırtköy-Beylikdüzü hattında konut projeleri öne çıkıyor!

İstanbul büyüdükçe doğu ve batı yönünde yeni gelişim bölgeleri de oluşuyor. Bunlardan biri de kentin batı yönündeki büyüme aksı olan Büyükçekmece Sırtköy-Beylikdüzü hattı. Sırtköy villa, Beylikdüzü ise konut projeleriyle öne çıkıyor.

Büyükçekmece'nin parkları yenilendi!

Türkiye'nin en fazla yeşil alanına sahip ilçelerinden biri olan Büyükçekmece, yeni yapılan ve yenilenen parklarıyla hem yeşil alanlarını arttırıyor, hem de çok daha renkli bir görünüme kavuşuyor.

FS Koçak Emlak İnşaat Gıda Petrol Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Büyükçekmece Şubesi açıldı!

FS Koçak Emlak İnşaat Gıda Petrol Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Büyükçekmece Şubesi, Seyfettin Bayram Şube Müdürlüğü'nde 100 bin TL sermaye ile 12 Nisan'da Büyükçekmece, Murat Çeşme Mahallesi'nde açıldı.

Büyükçekmece kentleşmede Avrupalı gibi davrandı!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün yaptığı açıklamada Büyükçekmece'de kaçak yapılaşmaya asla izin vermediklerini, kentleşmede Avrupa kriterlerinin göz önünde bulundurulduğunu belirtti

Büyükçekmece'de kentsel estetik seferberliği başlıyor!

Büyükçekmece Belediyesi, kentin daha modern ve daha estetik bir görünüme kavuşturulması için "Kentsel Estetik" seferberliği başlatıyor. "Kentsel Estetik" projeleri ilçenin tarihi ve kültürel kent dokusuna uygun olarak gerçekleştirilecek.

Büyükçekmece Mimarsinan'daki dönüşüme onay çıktı!

Büyükçekmece Mimarsinan Merkez Mahallesi ve Köyiçi bölgelerini de kapsayan 540 hektarlık kentsel dönüşüme Büyükçekmece Belediye Meclisi'nden onay çıktı.

Büyükçekmece'de 12.9 milyon TL'ye satılık 2 arsa!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Büyükçekmece Celaliye'de bulunan 2 arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsaların toplam bedeli 12 milyon 964 bin 189,7 TL olarak belirlendi.

Bakanlıktan Büyükçekmece'de 12.9 milyon TL'ye 2 arsa!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Büyükçekmece'de bulunan 2 arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsaların toplam bedeli 12 milyon 964 bin 189,7 TL olarak belirlendi.

Büyükçekmece kentleşme Haberi

Büyükçekmece kentleşme


Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece'de kaçak yapılaşmaya asla izin vermediklerini, kentleşmede Avrupa kriterlerinin göz önünde bulundurulduğunu belirterek; "Olası Marmara Depremi göz önünde bulundurularak yorgun yapıların yenilenmesi gerekiyor" dedi.


Büyükçekmece'de yıllardır konuşulan ve tartışılan olası Marmara depremi, Deprem Haftası'nda düzenlenen konferansta, alanında uzman isimler tarafından ele alındı.


Deprem Tüm Yönleriyle Masaya Yatırıldı


Marmara'da olası deprem konusu,  Büyükçekmece Belediyesi tarafından Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında  düzenlenen panelde konuşuldu. Moderatörlüğünü Büyükçekmece Belediyesi Sivil Savunma Müdürü Cengiz Topel Yaylacı'nın yaptığı panele İstanbul Üniversitesi Öğretim Görevlisi Deprem Uzmanı Yard. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu ve Afet Yönetim Uzmanı Özden Işık Konuşmacı olarak katıldı. 17 Ağustos 1999  yılında yaşanan Marmara Depremi sonrası hep konuşulan ve merak edilen bir konu olan olası deprem,  tüm yönleriyle masaya yatırılırdı.


"Büyükçekmece'de kaçak inşaat...