02 / 05 / 2024

Büyükçekmece Merkezi

Büyükçekmece Merkezi

Büyükçekmece Şehirciliğin doktoru Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece'yi havadan denetledi. Fotoğraflar çekerek sorunları tespit eden Akgün, imar sorunları ile ilgili yardımcılarına talimatlar verdi

İstanbul Büyükçekmece'deki bina görenleri şaşırtıyor!

İstanbul Büyükçekmece'deki tarihi Yusuf Paşa Hamamı’nın üzerine inşa edilen iş merkezi, görenleri şaşırtıyor.  1800’lü yıllarda hamam olarak kullanılan tarihi yapının üzerinde 5 katlı iş merkezi bulunuyor...

Gül İnşaat Büyükçekmece projesi!

Gül İnşaat Büyükçekmece projesi 776 konut ve 160 ticari birimden meydana geliyor. Proje Kaya Millenium İş Merkezi'nde 200 metre mesafede konumlandırılıyor.

Büyükçekmece Devlet Hastanesi'nin yerine Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi geliyor!

Büyükçekmece Devlet Hastanesi’nin taşınmasından sonra esnafın kaybını önlemek için boş kalan binanın Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi yapılacağını belirten Belediye Başkanı Hasan Akgün, “Bu çözümün iyi bir çözüm olduğuna inanıyorum” dedi.

Büyükçekmece'de 28.7 milyon TL'ye satılık arsa!

T.C. Büyükçekmece 2. (Sulh Hukuk Mah.) Satış Memurluğu, Büyükçekmece Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan arsayı satışa çıkardı. TÜYAP Kongre Merkezi karşısındaki, 5.752 metrekare yüzölçümlü arsanın satış bedeli 28 milyon 762 bin 950 TL olarak belirlendi.

Büyükçekmece Belediye Meclisi'nin 2. oturumu gerçekleşti!

Büyükçekmece Belediye Meclisi'nin Eylül ayı ikinci oturumu TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşti. Belediye Başkan Vekili Coşkun Tanış başkanlığında gerçekleşen meclis toplantısında gündemdeki 3 madde görüşülerek karara bağlandı.

Büyükçekmece Albatros Parkı imara mı açıldı?

Büyükçekmece'de sahile yakın 30 bin metrekare yeşil alanda belediyenin otel, rezidans ve alışveriş merkezi yapmak istediği “Albatros Parkı”na turizm ve konut yapılmasının önünü açan imar planları onaylandı.

Büyükçekmece Tepecik'e düğün salonu ve halk eğitim merkezi!

Büyükçekmece Belediyesi, Ulus Mahallesi'nde yapımı devam eden düğün salonunun daha hızlı tamamlanabilmesi ve Hürriyet Mahallesi, Millet Caddesi üzerinde de semt pazarı kurulması yönünde harekete geçti.

1999 yılında Büyükçekmece'ye Akmerkez!

1999 yılında Büyükçekmece Belediyesi, Büyükçekmece'de E-5 kenarında Belediye İşhanı'nın bulunduğu yere, 2.1 trilyona, Akmerkez benzeri 16 kat yüksekliğinde ikiz kulelerden oluşan bir alışveriş merkezi inşa edecekmiş.

Büyükçekmece'de engelliler için eğitim, iş ve spor merkezi açılıyor!

Büyükçekmece Muratçeşme Arif Zeki Özver Engelliler Eğitim, İş ve Spor Merkezi önümüzdeki günlerde törenle hizmete açılıyor. Merkez, 2 bin 720 metrekarelik bir alana yapıldı.

Aydın Üniversitesi'nden Büyükçekmece'ye yeni kampüs!

Aydın Üniversitesi Büyükçekmece Kampüsü için çalışmalar sürüyor. Büyükçekmece Atirus Alışveriş Merkezi yanında inşa edilecek olan Aydın Üniversitesi Ağız Diş ve Çene Cerrahisi Fakültesi'nde 3 bin 500 kişinin eğitim alması planlanıyor.

Büyükçekmece Dizdariye Kapalı Salı Pazarı güzergahı değişecek mi?

Büyükçekmece Belediyesi'nin Şubat ayı birinci oturumu TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezi'nde gerçekleşti. Toplantıda gündem ait 6 madde ve ek 1 madde görüşülerek ilgili komisyonlara havale edildi.

"Depreme en hazırlıklı ilçe Büyükçekmece"

Büyükçekmece Belediyesi ilçe sakinlerini deprem konusunda bilinçlendirmek amacıyla Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi'nde 'Olası Marmara Depremi' konulu panel düzenledi. Depremin İstanbul ve Büyükçekmece'de bırakacağı etkiler konuşuldu.

Büyükçekmece Gül İş Merkezi'nde 11.4 milyon TL'ye satılık 4 ofis!

Büyükçekmece Belediyesi tarafından Dizdariye Mahallesi'nde yer alan Gül İş Merkezi'ndeki 4 adet ofis toplam 11 milyon 475 bin TL'ye ihaleye çıkarıldı. Ofislerin ihalesi 4 Kasım 2014'te yapılacak...

Büyükçekmece Merkezi Haberi

Büyükçekmece Merkezi

Büyükçekmece Şehirciliğin doktoru Büyükçekmece Belediye Başkam Dr. Hasan Akgün, helikopter ile havalanarak Büyükçekmece'nin havadan görüntüsünü inceledi. Önümüzdeki dönemde gerçekleştireceği projeleri Büyükçekmece'nin siluetini bozmadan, estetik bir yapı ile tamamlamayı hedefleyen Akgün, eline fotoğraf makinesini alarak Büyükçekmece'nin hava fotoğraflarını çekti. 


Belediye Sarayı'nı inceledi 

Büyükçekmece Merkezi'nin yanı sıra sonradan bağlanan mahallelerde de detaylı bir inceleme yapan Akgün, özellikle kıyı şeridindeki yapılaşmayı ve göl havzasını denetledi. 


Kıyı kenar kanununa uymayan yapıları belirleyerek fotoğraflarını çeken Akgün, imar planlarına muhalefet edilen binaları da tespit etti. Helikopter turunda kendisine eşlik eden İmar ve Şehircilik Müdürü Erdem Sunaçoğlu'na talimatlar veren Akgün, Büyükçekmecelilerin Yeni Evi olarak planlanan Belediye Sarayı'nda gelinen son aşamayı da inceledi. 


Büyükçekmece'de kaçak yapılaşmaya asla izin vermeyeceklerini söyleyen Akgün, "Bizim şehircilik anlayışmıızda önceliğimiz asla rant olmadı. Şehirleşmeyi, geleceğimize miras...