29 / 04 / 2024

Aydın Üniversitesi'nden Büyükçekmece'ye yeni kampüs!

Aydın Üniversitesi'nden Büyükçekmece'ye yeni kampüs!

Aydın Üniversitesi Büyükçekmece Kampüsü için çalışmalar sürüyor. Büyükçekmece Atirus Alışveriş Merkezi yanında inşa edilecek olan Aydın Üniversitesi Ağız Diş ve Çene Cerrahisi Fakültesi'nde 3 bin 500 kişinin eğitim alması planlanıyor.




Büyükçekmece'nin eğitim kenti yolunda ilerlemesi için önemli çalışmalara imza atılıyor. Florya, Bahçelievler, Kadıköy, Beşiktaş ve Bakırköy yerleşkeleri bulunan İstanbul Aydın Üniversitesi yeni fakültesini Büyükçekmece'de hayata geçiriyor.


İnşaatı henüz başlamayan Aydın Üniversitesi Ağız Diş ve Çene Cerrahisi Fakültesi için projelendirme çalışmaları sürüyor. Büyükçekmece Atirus Alışveriş Merkezi yanında inşa edilecek olan Aydın Üniversitesi Ağız Diş ve Çene Cerrahisi Fakültesi'nde 3 bin 500 kişinin eğitim alması planlanıyor. 


Büyükçekmece merkez esnafına önemli bir katkı sağlayacak olan fakültenin yer alacağı arsa şu an otopark olarak kullanılıyor.  3 bin 60 metrekare alana sahip arsa 29 temmuz 2012 tarihli Resmi Gazete'de ihaleye çıkmıştı. 



29 Temmuz 2012 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan ilan şu şekilde;


Büyükçekmece Fatih Mahallesi, mülkiyeti Büyükçekmece Belediyesine ait 4409,4410 ve 2424 parsel sayılı taşınmazlar üzerinde Belediyemiz Meclisin 05/12/2011 tarih ve 126 sayılı kararı gereğince 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 18/e maddesine istinaden, intifa hakkı verilmek suretiyle “Fakülte, Yüksek Okul veya Eğitim Kurumları” inşaatı için gerekli tüm uygulama projelerinin hazırlatılarak Belediye ile diğer kurumların tasdikinden sonra inşaat ruhsatı alınması, inşaatın proje ve şartnamelere uygun olarak bitirilmesi, işletmeye açılması ve tüm masrafları yüklenici firma tarafından karşılanmak kaydıyla yapımı ve maksimum 30 (otuz) yıl süreyle işletilmesi (intifa) hakkının verilmesi ve işletme süresi sonunda tesislerin idareye şartsız, borçsuz ve bedelsiz devir edilmesi işi, 2886 S.D.İ.K.nun 36. maddesine göre kapalı teklif usulü ile ihale edilecektir.



İlanın tam metni için tıklayın




Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com




Geri Dön