23 / 07 / 2024

büyükderenin suyu temiz mi

büyükderenin suyu temiz mi

20 Temmuz 1929 tarihli Akşam Gazetesinde, 1929 yılında Boğaz'da banyo yapıldığı anlatılmış. Büyükdere'de yeni deniz banyolarının açıldığını bunların da Avrupa banyolarında ki denize atlamak için tesisat olduğu anlatılmış.

Büyükçekmece içme suyu havzasındaki kaçak yapılar yıkıldı!

İstanbul Büyükçekmece Göl'ünde inşa edilen kaçak yapıların yıkımı gerçekleşti.

Büyük İstanbul depremi için su ve gıda uyarısı!

Hazırlanan rapora göre, mega kent İstanbul'da 7'den büyük deprem olması halinde içme suyu şebekesinin çökmesiyle beraber 8.7 milyon kişiye 'acil su ve gıda arzı' gerekecek.

Manisa Büyükşehir ek hizmet binasında çalışmalar başladı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Yaşar Coşkun, içme suyu arıza ekipleri ile sayaç laboratuvarının taşınacağı Manisa hali yanındaki binadaki çalışmaları inceledi.

Antalya Büyükşehir'den 11 milyon TL'lik yatırım!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Manavgat’taki yağmur suyu projesinde sona yaklaşıyor. Çalışmalar tamamlandığında, ilçede şiddetli yağışlarda yaşanan su baskınları ve göl manzaraları tarih olacak.

Manisa Gördes'in mahalleleri büyükşehirle yenilendi!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Gördes’in 4 mahallesinde gerçekleştirdiği çalışmalarla mahallelerin içme suyu ve kanalizasyon hatlarını tamamen yenileyerek, vatandaşları sağlıklı altyapıya kavuşturdu.

Trabzon Büyükşehir'den vergi borcu uyarısı!

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin vatandaşlardan alacaklı olduğu içme suyu ve atık su borçları ile emlak, ilan-reklam ve çevre temizlik vergileri dâhil tüm vergiler, harçlar ve ücretlerin yapılandırılmasının sonlanmasına 9 gün kaldı.

Denizli Büyükşehir'den rekor altyapı!

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 121 Dev Proje kapsamında kent merkezi ve ilçelere 1273 kilometre içme suyu, 1122 kilometre kanalizasyon ve 105 kilometre yağmur suyu olmak üzere bir yılda toplam 2 bin 500 kilometrelik hat döşeneceğini söyledi.

Diyarbakır Büyükşehir'den 443 bin TL'lik yatırım!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, kentin yeni yerleşim bölgeleri Talaytepe, Bağcılar ve Selahattin Eyyubi Bulvarı’nda 11 kilometre uzunluğunda Kent Geneli Kısmi İçme Suyu İnşaatı Yapım İşi’ni başlattı.

Büyük Melen Projesi'nde son durum ne?

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, İstanbul’un içme suyu ihtiyacının büyük bir kısmını karşılaması amacıyla yapımına başlanan “Büyük Melen Projesi” inşaat alanında incelemelerde bulundu.

Erkan Temiz: Ordu'nun en büyük eksikliği nazım imar planı!

Ordu'nun en büyük eksikliğinin nazım imar planı olduğunu söyleyen Saadet Partisi Ordu İl Başkanı Erkan Temiz, Ordu’nun büyükşehir yapılmasının üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen nazım imar planının halen yapılmadığını belirtti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi 10 yeni arıtma yatırımına daha başlıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, “temiz ve yaşanabilir bir çevre” için biri Aliağa'da olmak üzere 10 yeni arıtma yatırımına daha başlıyor. Yenişakran'a yapılacak Atık Su Arıtma Tesisigünde yaklaşık 2 bin metreküp evsel atık suyu arıtacak.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden Gemlik'e termal tesis!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Gemlik ilçesinde İstanbul yolu kenarında yeraltından çıkan ve Karsak Deresi’ne, oradan da denize akan 38 derece sıcaklıktaki suyu değerlendirmek için bölgeye termal tesis kuruyor...

2006 yılında Büyükşehir'den Haliç'e tünelle can suyu!

2006 yılında Büyükşehir Belediyesi, Haliç'e ''can suyu'' verecek projenin ihale dosyasını hazırlamış. 15 milyon liraya mal olacak proje 5 kilometrelik bir tünelle Sarıyer'den Ayazağa Deresi'ne su pompalayacakmış.

büyükderenin suyu temiz mi Haberi

büyükderenin suyu temiz mi

Boğazda deniz banyosu


Bu sene Boğazda, Büyükderede yeni deniz banyoları açılmıştır.

Burada, Avrupa banyolarında olduğu gibi, denize atlamak için tesisat vardır. Denize girenlerden bir kısmı sahile yakın demirlenmiş olan dubanın üzerine çıkarak güneş banyosu yapıyorlar.

Akşam Gazetesi  20 Temmuz 1929


Abdullah Kutalmış...