12 / 05 / 2024

büyükşehir belediyesi olmak

büyükşehir belediyesi olmak

Büyükşehir belediyesi yönetiminin hukukî statüsünü düzenlemek, hizmetlerin plânlı, programlı, etkin, verimli ve uyum içinde yürütülmesini sağlamayı amaçlayan Büyükşehir Belediyesi Kanununa göre, Büyükşehir belediyesi olma şartları nelerdir?

Malatya Büyükşehir Belediyesi 18 parselini sattı!

Malatya Büyükşehir Belediyesi 18 parseli ihale ile sattı. Malatya Büyükşehir Belediyesi, 5’i Bahçebaşı, 2’si Kavaklıbağ, 1’i Yaka mahallesinde, 9’u Yeşiltepe ve 11’i de Tecde bölgesinde olmak üzere toplam 28 gayrimenkulün satışını gerçekleştirdi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi 28 arsasını satışa çıkardı!

Malatya Büyükşehir Belediyesi, 5’i Bahçebaşı, 2’si Kavaklıbağ, 1’i Yaka Mahallesinde, 9’u Yeşiltepe ve 11’i de Tecde bölgesinde olmak üzere toplam 28 gayrimenkulünü ihale ile satışa çıkarıyor. 

Büyükşehir Belediyesi Kanununda değişiklik teklifi verildi!

CHP Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu ile CHP Milletvekili Özgür Özel başta olmak üzere 5 milletvekili Büyükşehir Belediyesi Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi verdi..

İzmir Büyükşehir Belediyesi 10 yeni arıtma yatırımına daha başlıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, “temiz ve yaşanabilir bir çevre” için biri Aliağa'da olmak üzere 10 yeni arıtma yatırımına daha başlıyor. Yenişakran'a yapılacak Atık Su Arıtma Tesisigünde yaklaşık 2 bin metreküp evsel atık suyu arıtacak.

Malatya Büyükşehir Belediyesi 5 tane kültür merkezi yapacak!

Malatya Büyükşehir Belediyesi, 1'i TOKİ bölgesinde, 4'ü de ilçelerde olmak üzere toplam 5 adet kültür merkezi yapacak. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan Kültür Merkezlerinin en büyüğü TOKİ bölgesine yapılacak.

Konya Büyükşehir Belediyesi, yeni çevre projesi yapacak!

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Mevlana Kalkınma Ajansı desteği ile yürüttüğü KONOISE Projesi, “Stratejik Gürültü Haritaları ve Eylem Planlarının Hazırlanması” ile “Gürültü Takip ve Uyarı Sistemi Kurulması” olmak üzere 2 temelden oluşuyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi 85.5 milyon liralık arıtma tesisi yatırımı yaptı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 872 bin 500 kişinin evsel atığını arıtacak kapasitede biri biyolojik, 10'u ileri biyolojik olmak üzere 11 arıtma tesisi hizmete aldı; bu arıtmalar için 85.5 milyon liralık yatıran yapıldı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nden 3 yeni park daha!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Talas'ta iki, Sarıoğlan'da bir olmak üzere 3 yeni park daha yapmak amacıyla ihale düzenledi. Büyükşehir Belediyesi Talaş Atatürk Bulvarı Cemil Baba Mezarlığı karşısı ile Kız Yurdu arasına park yapacak.

Bursa Büyükşehir Belediyesi termal tesis projelerini hayata geçiriyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, başta Sıcaksu bölgesi olmak üzere kentin uygun bölgelerinde açık ve kapalı termal tesis ile içmeler yaparak, kenti yaşlı ve sporcu dostu termal merkezi haline getirmek için çalışmaları başlattı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yılbaşı önlemleri!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yılbaşı önlemleri alıyor. Büyükşehir Belediyesi' nden yapılan yazılı açıklamaya göre, eğlence yerleri ve restoranlar başta olmak üzere işletmeler, zabıta görevlileri tarafından denetlenecek...

Adana Büyükşehir Belediyesi Sarıçam'a gençlik merkezi açtı!

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, gençlere verdiği "Her ilçeye gençlik merkezi" sözünü tutuyor. Daha önce Şakirpaşa ve Mimar Sinan Kültür Parkı'nda gençlik merkezi açan Büyükşehir Belediyesi Sarıçam'da da gençlik merkezi açtı....

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2014 kış hazırlıklarına başladı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi kış mevsimi hava koşullarıyla mücadele hazırlıkları çerçevesinde 43’ü 1’inci öncelikli olmak üzere 255 güzergâhta toplam 3 bin 500 km uzunluğundaki yol ağı ve meydanlardaki çalışma programı değerlendirildi.

Adana Büyükşehir Belediyesi Karaisalı’ya spor salonu yaptı!

Adana Büyükşehir Belediyesi Seyhan ve Sarıçam ilçelerinden sonra Karaisalı’ya da spor salonu yaptı. Her türlü salon sporunun yapılabileceği tesis aynı zamanda 500 kişilik seyirci kapasitesine sahip....

büyükşehir belediyesi olmak Haberi

büyükşehir belediyesi olmak

Büyükşehir belediyesi olma şartları!

Büyükşehir belediyesi yönetiminin hukukî statüsünü düzenlemek, hizmetlerin plânlı, programlı, etkin, verimli ve uyum içinde yürütülmesini sağlamayı amaçlayan Büyükşehir Belediyesi Kanunu gereğince, 

en az üç ilçe veya ilk kademe belediyesini kapsayan, bu belediyeler arasında koordinasyonu sağlayan; kanunlarla verilen görev ve  sorumlulukları yerine getiren, yetkileri kullanan; idarî ve malî özerkliğe sahip ve karar organı seçmenler tarafından seçilerek oluşturulan kamu tüzel kişisi, büyükşehir belediyesi olarak ifade ediliyor.


Türkiye'de kimi belediyeler ilçe belediyesi iken, kimi belediyeler ise Büyükşehir Belediyesi niteliğine sahip oluyor. Peki büyükşehir belediyesi olma şartları nelerdir? Büyükşehir belediyesi nasıl olunur?


Büyükşehir belediyesi olma kriterleri:

Büyükşehir belediyesi olma koşulları aynı kanun kapsamında şu şekilde açıklanıyor:


Belediye sınırları içindeki ve bu sınırlara en fazla 10.000 metre uzaklıktaki yerleşim birimlerinin son nüfus sayımına göre toplam nüfusu...