28 / 04 / 2024

büyükşehir olan iller hangileri

büyükşehir olan iller hangileri

Büyükşehir belediyesi; en az üç ilçe veya ilk kademe belediyesini kapsayan, bu belediyeler arasında koordinasyonu sağlayan belediyeler olarak karşımıza çıkıyor. Peki Türkiye'de büyükşehir belediyesi olan iller hangileri 2014?

Tekirdağ Büyükşehir'in 2018 yatırımları masaya yatırıldı!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan yatırımların ele alındığı bir değerlendirme toplantısı yapıldı.

Kayseri Büyükşehir'den sorunsuz yıkım!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, eski adı Tavlusun Caddesi olan Hulusi Akar Bulvarı’nda yolun genişleme alanındaki binaların yıkımına hız kesmeden devam ediyor.

Malatya Büyükşehir Meclisi'nde imar görüşülecek!

Malatya Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda saat 14.00’de gerçekleştirilecek olan olan meclis toplantısında imar görüşülecek.

Denizli Büyükşehir'den Tavas'a dev spor kompleksi!

Denizli Büyükşehir Belediyesinin kent merkezi ve 4 ilçede hayata geçirdiği 7 kapalı yüzme havuzu ve spor kompleksinden biri olan Tavas Kapalı Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi'nin inşaatını tamamlandı. 

Milli Savunma Bakanlığı’na ait iki arazi Konya Büyükşehir'e devrediliyor!

Milli Savunma Bakanlığı’na ait olan 47. Mühimmat Bölük Komutanlığı ile 56. Bakım Fabrika Müdürlüğü’nün arazileri Konya Büyükşehir Belediyesi’ne devrediliyor

Malatya Büyükşehir'den 32.4 milyon TL'ye satılık 13 gayrimenkul!

Mülkiyeti Malatya Büyükşehir Belediyesine ait olan, Malatya İli, Yeşilyurt ve Battalgazi İlçelerinde yer alan 13 adet gayrimenkul toplamda 32 milyon 467 bin 898 TL bedel ile satışa çıkarıldı. 

Kayseri Büyükşehir Belediyesi 23 iş yerini ihale yoluyla satacak!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi bin 607 yataklı Kayseri Bölge Hastanesi karşısında yapılacak olan iş yerleri için 7 Şubat Çarşamba günü ihale yoluyla satışa gidecek.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nden ticaret merkezi ihalesi!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi bin 607 yataklı Kayseri Bölge Hastanesi karşısında yapılacak olan iş yerleri için ihale gerçekleştirdi. 

Kayseri Büyükşehir 58 dükkanı satışa çıkarıyor!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi 31 Ocak 2018 tarihinde iki önemli ihale yapacak. Bin 607 yataklı Kayseri Bölge Hastanesi karşısında yapılacak olan iş yerleri ve yine hastane karşısında bulunan konut ve konut+ticaret alanı arsaları ihale ile satışa çıkacak.

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi'nde imar görüşülecek!

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, yılın ilk toplantısı olan Ocak Ayı Toplantısı’nı 10 Ocak 2018 Çarşamba günü yapacak.

Ordu Büyükşehir'den 101 milyon TL'ye satılık 3 arsa!

Mülkiyeti Ordu Büyükşehir Belediyesine ait olan  Altınordu İlçesi Şahincili Mahallesi'nde yer alan 3 parsel arsa toplamda 101 milyon TL bedel ile satılıyor. 

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden satılık 35 gayrimenkul!

Mülkiyeti Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan Ankara İli, Çankaya İlçesi İlkadım Mahallesi'nde yer alan 35 gayrimenkul toplamda 9 milyon 971 bin TL bedel ile satışa çıkarıldı. 

Balıkesir Bilim Merkezi için Tubitak-Büyükşehir protokol imzaladı!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un vizyon projeleri arasında yer alan ve inşa çalışmaları başlayan Çamlık Rekreasyon Alanı’na kurulacak olan Bilim Merkezi için TÜBİTAK ile ön protokol imzaları atıldı.

büyükşehir olan iller hangileri Haberi

büyükşehir olan iller hangileri

Büyükşehir belediyesi olan iller hangileri 2014?

Büyükşehir belediyesi; en az üç ilçe veya ilk kademe belediyesini kapsayan, bu belediyeler arasında koordinasyonu sağlayan; kanunlarla verilen görev ve  sorumlulukları yerine getiren, yetkileri kullanan; idari ve mali özerkliğe sahip ve karar organı seçmenler tarafından seçilerek oluşturulan kamu tüzel kişisi olarak ifade ediliyor.


Belediyecilik konusunda en çok merak edilen hususlar arasında Türkiye'deki büyükşehir olan il sayısı ve büyükşehir olan illerin hangileri olduğu yer alıyor. Yapılan son düzenlemelere göre büyükşehir belediyesi olan iller şu şekilde sıralanıyor:


Türkiye'deki 31 tane büyükşehir belediyesi olan il bulunuyor. Türkiye'deki büyükşehir olan iller aşağıda yer alıyor:


Büyükşehir belediyesi olan iller:

Adana -  Adana  Büyükşehir Belediyesi

Ankara -  Ankara  Büyükşehir Belediyesi

Antalya - Antalya Büyükşehir Belediyesi

Aydın - Aydın Büyükşehir Belediyesi

Balıkesir - Balıkesir Büyükşehir Belediyesi

Bursa - Bursa Büyükşehir...