05 / 05 / 2024

Cafer Paşa Hanı tarihi

Cafer Paşa Hanı tarihi

Bursa’yı çağdaş bir geleceğe taşırken kentin kültürel değerlerini de gün yüzüne çıkaran Büyükşehir Belediyesi tarafından eski işleviyle yeniden İnegöl’e kazandırılacak olan Cafer Paşa Hanı’nda restorasyon çalışmaları başladı.

Çorum’daki Veli Paşa Hanı restore ediliyor!

Çorum'da, Osmanlı İmparatorluğu döneminde inşa edilen 154 yıllık Veli Paşa Hanı'nda restorasyon çalışmaları devam ediyor.

Tokat'taki tarihi Paşa Han 6.5 milyon TL'ye satılıyor!

Tokat'ta, Sultan 1'inci Mahmut döneminde 1752'de inşa ettirlen Paşa Han, sahibi Hamdullah Suphi Efeli (40) tarafından internetten 6,5 milyon liraya satılığa çıkarıldı.

Kütahya'daki Cafer Paşa Darülkurrası restorasyonla ayağa kaldırılacak!

Kütahya'da 440 yıllık Cafer Paşa Darülkurrası'nda restorasyon çalışmaları başladı...

Tophane Müşiri Zeki Paşa'nın yalısı satışa çıktı!

Sultan 2. Abdülhamit Han tarafından Tophane Müşiri Zeki Paşa için yapılan. Rumelihisarı’ndaki görkemli yalı satışa çıktı. 23 odalı ve 5 salonlu yalı için 550 milyon TL’lik rekor bir fiyat biçildi..

Tarihi Cafer Paşa Camisi yeniden inşa ediliyor!

Adana'da 1648'de yapılan, 1950'li yıllarda yol çalışması sebebiyle yıkılıp üzeri kapatılan tarihi Cafer Paşa Camisi, kazı sonrası ortaya çıkarılan temeli üzerine yeniden inşa ediliyor.

154 yıllık Veli Paşa Hanı restore ediliyor!

Osmanlı İmparatorluğu döneminde inşa edilen ve günümüzde çok az örneğinin bulunduğu 154 yıllık Veli Paşa Hanı'nda restorasyon çalışmaları sürüyor.

Bursa Cafer Paşa Hanı yeni yüzüyle hizmete açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin restorasyon çalışmalarını iki yıl önce başlattığı Cafer Paşa Hanı yeni yüzüyle hizmete açıldı.

Tokat Paşa Han 6.5 milyon TL'ye satılıyor!

Tokat'ta, Sultan 1. Mahmut döneminde yaptırılan Paşa Han, sahibi tarafından internetten 6 milyon 500 bin liraya satılığa çıkarıldı. Zararlızade Mehmet Paşa tarafından 1752'de yaptırılan, kent merkezindeki Paşa Han, bakımsızlıktan yıprandı.

Aydın Efeler Nasuh Paşa Han'ı restore edildi!

Aydın Vakıflar Bölge Müdürü Selami Katran, Efeler ilçesinde bulunan Nasuh Paşa (Zincirli) Han’ın 2,5 milyon TL’ye restore edildiğini belirtti.

Aydın Nasuh Paşa Han restore ediliyor!

Aydın Vakıflar Bölge Müdürü Selami Katran, Efeler ilçesinde bulunan Nasuh Paşa (Zincirli) Han'ın 2,5 milyon TL'ye restore edildiğini belirtti.

Bursa Ali Paşa Konağı restorasyon çalışmaları sürüyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanı Aziz Elbas ile birlikte hanımlar konağı olarak bölgeye kazandırılacak olan Ali Paşa Konağı’nın restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.

Bursa Ali Paşa Konağı restore ediliyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanı Aziz Elbas ile birlikte hanımlar konağı olarak bölgeye kazandırılacak olan Ali Paşa Konağı’nın restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi

Seyhan Cafer Paşa Camii 300 günde tamamlanacak!

Tarihi Taşköprü'nün merkez Seyhan ilçesi kısmında 65 yıl önce yol genişletme çalışması sırasında yıkılan Cafer Paşa Camisi yeniden yapılacak.

Cafer Paşa Hanı tarihi Haberi

Cafer Paşa Hanı tarihi

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, restorasyon çalışmaları kısa sürede tamamlanacak Beylik Hanı’nın (Cafer Paşa Hanı) ilçenin en güzel mekanı olarak yeniden hizmet vermeye başlayacağını açıkladı. İlçenin en önemli değerlerinden biri olan ve 2013 yılında çıkan yangın sonucu üzerindeki tüm dükkanları yanan hanın ayağa kalkma sürecinin başladığını dile getiren Başkan Altepe, “Şimdi inşallah restorasyon süreci için ilk harç koyma işlemini gerçekleştiriyoruz. Gerekli tüm izinler alındı ve çalışmalar başlatıldı. En kısa sürede de tamamlanacak. Cafer Paşa Hanı, İshak Paşa Külliyesi’yle birlikte çarşıya hareket getirecek. Şimdiden bölgemiz, halkımız ve esnafımız için hayırlı uğurlu olsun” dedi.


İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş da, Cafer Paşa Hanı’nın 2013 yılı Ekim ayında çıkan yangınla kül olduğunu hatırlattı. Olaydan 2 gün sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin yangın...