05 / 07 / 2024

çağdaş mimari sorunları

çağdaş mimari sorunları

Sakıp Sabancı Uluslararası Araştırma Ödülü’nde bu yıl Jüri Özel Ödülü’ne layık görülen Orta Doğu Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi İlhan Tekeli, çağdaş mimari sorunlarını, kent planlamasının önemini anlattı.

Ağaçyurt Mimari Yapı İnşaat Taahhüt Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ağaçyurt Mimari Yapı İnşaat Taahhüt Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 500 bin TL sermaye bedeli ile İlhan Gökçe tarafından kuruldu.

Avrasya Hastanesi Gaziosmanpaşa'da açıldı!

1999’dan beri Zeytinburnu’nda hizmet veren Avrasya Hastanesi’nin ikinci yerleşkesi Gaziosmanpaşa’da açıldı. Yapının iç mimari projesini ve cephe projesini gerçekleştiren Zoom TPU’nun kurucu ortakları Levent Çırpıcı ve Atilla Kuzu ile proje ve sektör üzerine konuştuk.

Kentlerdeki büyük projeler keyfi olamaz!

Sakıp Sabancı Uluslararası Araştırma Ödülü’nde bu yıl Jüri Özel Ödülü’ne layık görülen Orta Doğu Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi İlhan Tekeli, çağdaş mimari sorunlarını, kent planlamasının önemini anlattı.

Özer+Tulgan Mimarlık'tan Seyhan Divan Otel'e çağdaş tasarım!

İç mimari projesi özer+tulgan Mimarlık imzasını taşıyan Adana Seyhan’daki Divan Oteli, bulunduğu coğrafyanın iklimsel verilerinin marka algısındaki elegan tarzla birlikte yorumlandığı oldukça yalın, doğal ve çağdaş bir tasarım anlayışıyla biçimlendirilmiş

Muratpaşa'da mimari proje yarışmasına katılan eserler değerlendiriliyor!

Muratpaşa Belediyesi'nce, Yeşilbahçe Mahallesi'nde yapılacak; 'Opera, tiyatro ve gösteri merkezi' için açılan mimari fikir proje yarışmasına katılan 97 proje, jüri tarafından değerlendiriliyor.

İzmir Aliağa'da dönüşüm bir an önce başlamalı!

MHP İzmir Milletvekili Murat Koç, Türkiye'nin önemli sanayi merkezi konumundaki Aliağa'da ulaşım master planı, kentsel dönüşüm ve sağlık sorunlarının çözümü için girişimlerde bulunacağını açıkladı.

VitrA Çağdaş Mimarlık Dizisi’nin Kültür Yapıları kitabı yayınlandı!

VitrA ve Türk Serbest Mimarlar Derneği’nin 4 yıl önce başlattığı “VitrA Çağdaş Mimarlık Dizisi” kapsamında yayınlanan “Kültür Yapıları” başlıklı 4. kitap, kültür yapıları için tasarlanmış mimari projelerin dikkat çeken örneklerini bir araya getiriyor.

Datça'da hastane ve öğrenci yurdu çözüme kavuşuyor!

Datça'nın en önemli sorunlarından olan hastane ve öğrenci yurdu sorunu çözüme kavuşturuluyor. Datça'da yıllardır sorun olan ancak bir türlü sonuca ulaşamayan hastane ve öğrenci yurdu sorunu bitiyor.

Aliağa'da müteahhit toplantısı yapıldı!

Aliağa'da inşaat sektöründe faaliyet gösteren firmalar geçtiğimiz ALTO Başkanı Adnan Saka ve Meslek Komitesi Başkanı Tamer Karaman yönetiminde toplanarak sektörün sorunlarını, yerel seçimlerden sonra karşılaştıkları sıkıntıları konuştu.

Çağdaş Kaya: Adana'da stad yeri yeşil alan olmalı!

İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şubesi 20. çalışma dönemi kapsamında oluşturduğu Kent Sorunlarını ve Yatırımları İzleme Komisyonu göreve başladı. Çağdaş Kaya 'Adana'da stad yeri yeşil alan olmalı' dedi.

Koç Çağdaş Sanat Müzesi, 2016 yılında Dolapdere'de açılacak!

İngiliz Grimshaw Architects tarafından mimari tasarımı yapılan Koç Çağdaş Sanat Müzesi, Dolapdere'de Otokoç binasının yerinde yükselecek. Koç Çağdaş Sanat Müzesi'nin açılış tarihi ise 2016 olarak planlandı

Özçağlar Mimari Yapı İnşaat Gıda Hayvancılık Nakliyat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Özçağlar Mimari Yapı İnşaat Gıda Hayvancılık Nakliyat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Koçer Çağlar, Aziz Çağlar, Memet Akbacak tarafından 100 bin TL'lik sermaye ile 28 Ocak'ta kuruldu.

TOKİ İzmir Aliağa'da 1 milyon 190 bin metrekarelik arsa ihalesi!

TOKİ İzmir Aliağa'da Gemi Söküm Bölgesi'ndeki 1 milyon 190 metrekarelik arsanın hizmet alım işi ihalesini 20 Kasım 2012 tarihinde yapıyor...

çağdaş mimari sorunları Haberi

çağdaş mimari sorunları

2004 yılında ölen Sakıp Sabancı, aramızdan ayrılışının 12. yılında onun vasiyeti üzerine verilmeye başlanan “Sakıp Sabancı Uluslararası Araştırma Ödülleri” ile anıldı. Ödüller bu yıl, “Türkiye’de Yeni Merkezler: Kentlerde Ekonomi, Eğitim, Sanat ve Barış” konusunda verilirken, 11 Nisan Pazartesi akşamı, Sabancı Center’da gerçekleşen törende Türkiye’nin önde gelen şehir planlamacılarından ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) öğretim üyesi Prof. Dr. İlhan Tekeli, Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü. Tekeli, “Bu ödülün ilginç tarafı Türkiye’de yaşamış ve Türkiye’nin kentleşmesi üstüne düşünce geliştirmiş bir kişinin ödüllendirilmiş olması” sözleriyle ödülün önemini değerlendirdi.


50 yıllık meslek hayatında Türkiye’de çok hızlı yaşanan kentleşme sürecine tanıklık etmiş ve buna katkıda bulunmuş bir isim olan Prof. Dr. Tekeli, Hürriyet’in sorularını cevaplarken hem üniversitelerdeki mimarlık fakültelerinin durumu, hem de büyük şehirlere...