20 / 07 / 2024

çakmaktaş

çakmaktaş

ABD’nin California eyaletindeki Malibu sahilinde yer alan bir ev, ünlü çizgi dizi “Taş Devri”ndeki evlere benzerliğiyle görenlerin beğenisini kazanıyor.

Çatı onarımına tüm kat malikleri katılır mı?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Beş katlı,beş daireli bir binanın en üst katında oturmaktayım. Ancak çatı akmakta. Bu çatının onarımı için kış gelmeden girişimde bulunmalıyım. Buna tüm kat malikleri katılmalı mı?' sorusunu yanıtladı.

Çakmaktaşlar’ın evi gerçek oldu!

Bolu’nun 10 bin yıllık geçmişi olan ilçesi Seben, o dönemlerden kalma kaya evlerini turizme kazandırdı.

İşte California Hillsborough'daki satılamayan Çakmaktaş evi!

California Hillsborough'da ünlü çizgi film Çakmaktaş'ların yaşadıkları evler modellenerek yapılan evi kimse almak istemiyor. Nedeni ise yapının düş görünüşünün iti bulunması...

ABD'deki Çakmaktaş Evi 4.2 milyon dolara satılıyor!

ABD'nin Arizona eyaletinde inşa edilen ve dış cephesi tamamen taşla kaplı tek katlı ev, "taş devri" mimarisi konseptiyle görenlerin dikkatini çekiyor..

1985 yılında Güney Haliç Kanalizasyon ihalesi yapılmış!

1985 yılında Güney Haliç kanalizasyon ihalesi yapılmış. İhaleyi ST-FA grubu kazanmış. Haliç'e akmakta olan atık sular, inşa edilecek tünellerle Yenikapı Önarıtma ve Pompa İstasyonu'na ulaştırılacakmış.

Danimarka'da Femern Tüneli çalışmalarında tarihi eser bulundu!

Danimarka ile Almanya arasın çalışmalarına devam edilen deniz altı tüneli Femern Tüneli çalışmaları sırasında çok iyi korunmuş 5 bin 500 yıllık çakmaktaşından balta bulundu.

Cevahir Alışveriş Merkezi’nde Taş Devri kasabası kuruluyor!

Fred Çakmaktaş, Barney Moloztaş, Bambam, Çakıl ve tüm Taş Devri ailesi ilk defa Türkiye’ye geliyor. 7-15 Eylül tarihleri arasında Cevahir Alışveriş Merkezi’nde gerçekleştirilecek etkinliğe ziyaretçiler ücretsiz olarak katılabilecek...

Malibu'da 3.5 milyon dolarlık ev Çakmaktaşların evini andırıyor!

ABD’nin California eyaletindeki Malibu sahilinde yer alan bir ev, ünlü çizgi dizi “Taş Devri”ndeki evlere benzerliğiyle görenlerin beğenisini kazanıyor.

çakmaktaş Haberi

çakmaktaş

“Çakmaktaş” ailesinin evini oldukça andıran evin, 5 adet yatak odası, 4 adet de banyosu bulunuyor. Ünlü Amerikan mimar Frank Lloyd Wright’ın yaptığı eserlerden de ilham alınarak tasarlanan evin hem masalsı hem de modern olması dikkat çekiyor. Evin eski sahipleri arasında, geçen yıl Nisan ayında hayatını kaybeden ABD’nin ünlü radyo ve televizyon programcısı Dick Clark bulunuyor. Clark’ın ölümünden bir ay önce satışa çıkarılan evin değeri ise yaklaşık 3.5 milyon dolar (6.3 milyon...