19 / 05 / 2024

cam atığı projeleri

cam atığı projeleri

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından lisans alan geri dönüşüm tesislerinde toplanan atık camlar renk (beyaz/yeşil) ve türlerine göre (cam ambalaj atığı / düz cam) kırma işleminden geçiriliyor.

İzmir'e 1.400 yeni konut geliyor! Forum Göztepe projesinin temelleri 2 ay içinde atılıyor! Yeni proje! 

Türkiye ve dünyada 32 yıldır konut projeleri, rezidans ve alışveriş merkezlerini yaşama geçiren Turkmall'un 80 blok ve bin 400 konuttan oluşacak Forum Göztepe projesinin temelleri iki ay içinde atılıyor.

Homend Grilliant 1343H Cam Yüzeyli Konuşan Tost Makinesi 3 bin 499 TL! Özellikleri neler? 22 Mart 2023 fiyat listesi

Homend Grilliant 1343H Cam Yüzeyli Led Ekranlı Konuşan Tost Makinesi, 5 farklı programıyla hem tost hemde ızgara çeşitleri yaparak kullanıcılarına yeni deneyimler yaşatıyor.

Emlak Konut GYO Çınarköy Evleri 4. Etap 1. ve 3. Kısım için imzalar atıldı! Projeleri hangi firmalar inşa edecek? 

Emlak Konut GYO Çınarköy Evleri 4. Etap 1. ve 3. Kısım için imzalar atıldı. Projeleri hangi firmaların inşa edeceği merak konusu oldu. İşte ayrıntılar...

Kanal Ankara projesi için ilk adım atıldı!

Tartışmalara yol açan Kanal İstanbul ve Kanal Çeşme Projeleri ardından şimdi 'Kanal Ankara' projesi için adım atıldı...

Kayseri Sahabiye dönüşüm projesi için imzalar atıldı!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin en önemli projeleri arasında yer alan  Sahabiye Kentsel Dönüş Projesi için imzalar atıldı. Projede 218 konut ve 18 dükkan yer alacak.

Türk müteahhitler Pakistan'da ciddi projelere imza atıyor!

Ticaret Bakanı Pekcan, "Müteahhitlerimiz, Pakistan’da da ciddi projelere imza atıyorlar. Ülkenizde çoğunlukla enerji, altyapı, inşaat ve danışmanlık sektörlerinde olmak üzere 62 projemiz bulunuyor. Söz konusu büyük çaplı projelerde karayolu projeleri başı çekmektedir" dedi...

Gaziantep Emlak, Konut Projeleri ve Finansman Fuarı 4 Ekim'de başlıyor!

GSO ve TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi ve AKORT Fuarcılık tarafından Gaziantep'te yeni bir fuara imza atılıyor. Gaziantep Emlak, Konut Projeleri ve Finansman Fuarı 4 Ekim'de başlayacak.

İhlas Yapı’nın projeleri için GF Hakan Plastik ürünleri tercih ediliyor!

İhlas Yapı’nın İstanbul’daki önemli projelerinden Bizim Evler Güzelce ve Marmara Evleri 4  projeleri için GF Hakan Plastik ürünleri tercih ediliyor. PVC boru sistemleri ile projelerin atık su drenajlarının sağlıklı bir şekilde yapılması sağlanacak.

Sakarya Arifiye Park'ın temeli atıldı!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin vizyon projeleri arasında yer alan Arifiye Park projesinin temeli atıldı.

Malatya-Elazığ-Diyarbakır hızlı treni için ilk adım atıldı!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Malatya'da, Elazığ'da, Diyarbakır'da sözü verilen hızlı tren projeleri için ilk adımın atıldığını kaydetti.

Balıkesir Bilim Merkezi için imzalar atıldı!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un vizyon projeleri arasında yer alan bilim merkezi için imzalar atıldı.

Şanlıurfa Siverek Kültür Merkezi'nin temeli atıldı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından 'Her İlçeye Kültür Merkezi' projeleri hayat bulmaya devam ediyor. Bu kapsamda Şanlıurfa Siverek Kültür Merkezi'nin temeli atıldı.

Van’da inşat sezonu başladı!

Bahar havasının gelmesiyle Van’da inşat sezonu başladı. Bölgede, yarım kalan inşaat projeleri kaldığı yerden devam edecek.

cam atığı projeleri Haberi

cam atığı projeleri

Yılbaşından itibaren 60 Bin 745 tonun cam atığının geri kazanımı sağlandı.


Türkiye genelinde yaklaşık 15 cam ambalaj atığı geri dönüşüm tesisi bulunuyor.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığından lisans alan geri dönüşüm tesislerinde toplanan atık camlar renk (beyaz/yeşil) ve türlerine göre (cam ambalaj atığı / düz cam) kırma işleminden geçiriliyor.


Bu işlem sonrasında fırına hazır hale getirilen cam ambalaj atıkları cam üretimi konusunda faaliyet gösteren firmalara satılıyor.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kayıtlarına göre 2013 yılında ülkemizde 641 Bin 800 ton cam piyasaya sürüldü ve bunun 182 Bin 878 tonunun geri kazanımı sağlandı.


2014 yılı Temmuz ayı itibariyle 380 Bin ton cam piyasaya sürüldü ve bunun 60 Bin 745 tonunun geri kazanımı sağlandı.


Ayrıca 1 ton cam atığın geri dönüşümü ile 100 litre petrol tasarrufu sağlanmış oldu.

Cam ambalaj...