22 / 11 / 2024
fuzul

Kanal Ankara projesi için ilk adım atıldı!

Kanal Ankara projesi için ilk adım atıldı!

Tartışmalara yol açan Kanal İstanbul ve Kanal Çeşme Projeleri ardından şimdi 'Kanal Ankara' projesi için adım atıldı...




Tartışmaların göbeğinde olan Kanal İstanbul ve Kanal Çeşme Projeleri'ne 'Kanal Ankara' projeside eklendi. Mahkeme kararına rağmen, İmrahor Çayı beton bir kanal içine alınıyor ve etrafında yapılaşmaya izin veriliyor.

Sözcü'den Yavuz Alatan'ın haberine göre; Kanal İstanbul ve Kanal Çeşme tartışmalarının ardından Kanal  Ankara  projesi için çalışmalara başlandı. Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek döneminde hazırlanan plana göre, İmrahor Çayı beton bir kanal içine alınıyor ve etrafındaki arazilerde de yapılaşmaya izin veriliyor. Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş yaptığı açıklamada “Bu proje hayata geçerse Ankara nefessiz kalır” dedi. 

Tezcan Karakuş'un konuşmasının devamında şunlar yer aldı:

SEÇİM ÖNCESİ BAKANLIĞA DEVREDİLDİ

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, 2018 yılında  İmrahor Vadisi ve çevresinde imar plan değişikliği yaptı. Biz itiraz ettik ve Ankara 2.İdare Mahkemesi plan değişikliğini durdurdu. İdarenin itirazı da reddedildi. Davalar devam ederken yerel seçim öncesi bu proje bakanlığa devredildi. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin büyük ölçekli projelerdeki yetkileri tırpanlandı. Şimdi projeyi  TOKİ  yürütüyor. Ankara’nın önemli ekolojik koridoru olan İmrahor Vadisi rant için yapılaşmaya açılmak isteniyor.

Kanal Ankara projesi için ilk adım atıldı!

MİLLET BAHÇESİ DİYE TABELA ASMIŞLAR

Son yaptığımız incelemede, İmrahor Çayı'nın beton bir kanal içine alınıp, inşaat çalışmalara başlandığını gördük. ‘Millet Bahçesi' tabelası da asılmış. Milletin değil rezidansların arka bahçesi için İmrahor Vadisi katledilmek isteniyor. İmrahor Vadisinde hiçbir yapılaşma olmamalı, sadece ağaçlandırma yapılmalıdır.

Kanal Ankara projesi için ilk adım atıldı!

İKİ GÖLÜN YARATTIĞI EKOSİSTEM BOZULUR

Bu proje ile yer altı sularının beslenmesi kesilir, Mogan ve Eymir gölünün yarattığı ekosistem bozulur. 9 kilometre uzunluğundaki projenin kapsadığı alan yaklaşık 3 milyon metrekare… Ankara'nın nefessiz bırakılmasına ve su varlıklarının yok olmasına izin vermeyeceğiz.

Mansur Yavaş'tan Ankapark açıklaması!

 


Geri Dön