30 / 04 / 2024

cam ihracatı

cam ihracatı

Üretim ve ihracatta dünyanın en büyükleri arasındaki üç sektörün çatı örgütü Çimento, Seramik, Cam ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği’nin ocak ayı ihracatı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2 azalarak 248 milyon dolar oldu.

Çimento ihracatı 5 yılda yüzde 78 arttı!

Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği (ÇCSİB) tarafından düzenlenen 5. İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni’nde, 2022 yılında ‘en fazla ihracat yapan firmalar açıklandı. Çimento ihracatı 2028'den 2022'ye kadar yüzde 78 artış kaydetti. 

Solar Shield Window Cam Film İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Solar Shield Window Cam Film İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi Kağıthane’de 1.000.000,00 TL sermaye bedeli ile Ömer Akdeniz tarafından kuruldu.

Sera cenneti Hollanda’ya yıllık 50 bin metrekare temperli cam ihracat ediyoruz!

Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi'nde yerli ham maddeyle üretilip yurt içi ve dışında piyasaya sunulan dayanıklı camlar,Hollanda'ya yıllık 50 bin metrekare temperli cam ihracat ediliyor. işte haberin devamı...

Çimento, cam, seramik ihracatçılarından doğal gaz zammına tepki!

Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği (ÇCSİB) Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Çenesiz, 1 Nisan'dan itibaren geçerli olmak üzere sanayide yapılan doğal gaz zammına yönelik açıklama yaptı.

Yapı malzemelerinde ihracatın liderleri Akçansa ve Çimsa!

Akçansa ve Çimsa’nın 2019'daki ihracat performansları, Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği tarafından ödüllendirildi.

Çimento ihracatın gizli şampiyonu oldu!

ÇCSİB tarafından hazırlanan “Çimento, Cam ve Seramik Sektörleri İhracatta Yerli Katma Değer” raporu açıklandı. Verilere göre, çimento, cam, seramik ve toprak ürünleri ihracatın gizli şampiyonu oldu.

Şişecam'a İhracat Şampiyonu ödülü!

Şişecam Topluluğu, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) 23. Olağan Genel Kurulu ve İhracat Şampiyonları Ödül Töreni’nde “Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri” kategorisinde 2015 yılında ihracat lideri olarak ödüle layık görüldü.

Salt Cam, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde yerini aldı!

Mersin'de faaliyet yürüten sektörün öncü isimlerinden olan Salt Cam, cam üreticileri ve ihracatçıları ile sektörün yerli ve yabancı profesyonellerini ağırlayan TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde yerini aldı.

Çimento, cam ve seramik ihracatı yüzde 11.6 düştü!

Çimento, cam ve seramik sektörleri, orta vadede dünya ticaret hacminde yaşanan daralmadan olumsuz etkilenmenin önüne geçmek ve istikrarlı bir büyüme sağlamak için inovasyon ve Ar-Ge yatırımlarını güçlendiriyor.

Çimento ihracatı azaldı, seramik ve camda değer artışı var!

Üretim ve ihracatta dünyanın en büyükleri arasındaki üç sektörün çatı örgütü Çimento, Seramik, Cam ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği’nin ocak ayı ihracatı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2 azalarak 248 milyon dolar oldu.

Çimento ihracatında sürpriz artış!

ÇİMENTO, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Özinönü, geçen yıl Suriye'ye çimento ihracatında toparlanmanın başladığını belirterek çimento ihracatında artış olduğunu söyledi...

Çatı izolasyonu cam yünü!

Çatı izolasyonu cam yünü kullanım yeri ve amacına göre farklı boyut ve yoğunlukta değişik kaplama malzemeleri ile şilte, levha, boru ve dökme şeklinde üretiliyor. Cam yünü ısı ve ses yalıtımını sağlıyor...

Kale Cam Mozaik yeni serisi Mia Perla'yı tanıttı!

Kale Cam Mozaik, mekanlarının iddialı ve şık olmasını isteyen kullanıcılara, varaklı mozaik modellerinden oluşan Mia Perla serisi ile, ışıltılı bir dünyanın kapılarını açıyor. Kırmızı, altın, gümüş, mürdüm renkleri yer alıyor...

cam ihracatı Haberi

cam ihracatı

Birlik bünyesindeki çimentonun ihracatı miktar bazında yüzde 16, değer bazında yüzde 20 azaldı. Seramik sektörü ihracatında da miktar bazında yüzde 16 kayıp var. Seramik ve cam ihracatı değer bazında ise ortalama yüzde 18 artış kaydedildi.  

Üretim ve ihracatta dünyanın en büyükleri arasındaki üç sektörün temsil edildiği tek koordinatör birlik olan Çimento, Seramik, Cam ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği ÇCSİB), ocak ayında geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 2 düşüşle 248 milyon dolar ihracat gerçekleştirdi. Üç sektör ihracatı, aynı dönemde miktar bazında yüzde 13 azalarak 1 milyon ton oldu. Son 12 aylık performansta ise ÇCSİB, değer bazında yüzde 1 artışla 3 milyar 358 milyon dolar ihracata imza attı. Miktar bazında satışlar ise yüzde 7 azalarak 16,7 milyon ton olarak gerçekleşti.

Orta...