12 / 05 / 2024

Cambridge Üniversitesi cami

Cambridge Üniversitesi cami

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, "Cambridge Üniversitesinin tam merkezinde bir kilise vardır. Şimdi yakınına bir cami inşa ediyoruz inşallah" dedi.

Uludağ Üniversitesi yerleşkesindeki cami ve külliye inşaatı tam gaz!

Uludağ Üniversitesi Görükle Yerleşkesi'nde 10 bin metrekare taban alanında inşaatı devam eden ve cami inşaatının fiziki gerçekleşmesinde yüzde 50'ye ulaşılan projenin külliye kısmında konferans salonu, toplantı odaları, kütüphane de mevcut.

Moribah Dukuly'nin cami hayali, okul ve yetimhane projesine vesile oldu!

Liberya'dan 2015'te Bursa Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde öğrenim görmeye gelen ve hazırlık sınıfında geçirdiği rahatsızlık sonucu vefat eden Moribah Dukuly'nin cami hayali, okul ve yetimhane projesine vesile oldu...

Bursa Uludağ Üniversitesi Yeni Cami projesinin yüzde 35'i tamamlandı!

Bursa Uludağ Üniversitesi Görükle Yerleşkesi'nde yapılan Yeni Camii projesinin yüzde 35'i tamamlandı. Toplamda 25 bin metrekarelik alana sahip olacak Yeni Cami'nin yaklaşık 20 bin metrekaresi kültür merkezi olarak değerlendirilecek.

Londra Cambridge Merkez Camii açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Londra'da Cambridge Merkez Cami açılışı gerçekleştirdi. Erdoğan, "Cambridge Cami 5272 metrekare, bin 300 kişilik kapasiteye sahip. Çevre hassasiyeti, güneş panelleri ile Avrupa'nın ilk çevre dostu camisidir" diye konuştu.

Diyanet'ten ÇOMÜ cami inşaatına 1 milyon TL destek!

Diyanet İşleri Başkanlığı, Çorum Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Terzioğlu Yerleşkesi’nde yapıma başlanan cami inşaatı için 1 milyon TL'lik destek sağlayacağını açıkladı.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi'ne yeni kampüs!

Kırşehir'de yaşayan hayırsever iş adımı Muzaffer Marşap, tarafından Ahi Evran Üniversitesi'ne İslami İlimler Fakültesi ve cami inşaatı yapılıyor.

Uludağ Üniversitesi'ne 20 bin kişilik cami!

Uludağ Üniversitesi Görükle Kampusu’na inşa edilecek olan 20 bin kişilik ‘Yeni Camii’nin temeli, törenle atıldı.

Cezayir'de 5 bin kişilik cami yapılıyor!

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, Tosyalı Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı'ya fahri doktora unvanı verdi. Tosyalı konuşmasında Cezayir'de 5 bin kişilik cami yaptırdıklarını ve Ramazan ayında tamamlanacağını belirtti.

Amasya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Külliyesi'ndeki cami yükseliyor!

Amasya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Külliyesi içinde yer alan cami inşaatı devam ediyor. Cami inşaatı ile ilgili bir açıklama yapan İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şuayip Özdemir; hayırseverleri bağış yapmaya davet etti.

İzmit'te cami inşaatından düşen işçi yaralandı!

İzmit'te çalıştığı cami inşaatından düşen işçi yaralandı. Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan inşaat işçisi Mehmet Ağırağaç, tedavi altına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nin cami projesine iptal kararı!

Eskişehir Anadolu Üniversitesi kampüsü içerisinde bulunan KYK yurdunun arazisine yapılan cami projesi için imar planlarına uymaması gerekçesiyle iptal kararı verildi.

Uludağ Üniversitesi Camii'nin temeli bu yıl atılacak!

Uludağ Üniversitesi’ne yapılması planlanan cami için toplantılar devam ediyor. Beştepe Millet Camii’nin mimarları tarafından hazırlanan proje, Uludağ Üniversitesi Camii Yaptırma Derneği tarafından beğenildi.

Malatya Çolaklı Jandarma Karakolu cami olacak!

Şuanda atıl vaziyette olan İnönü Üniversitesi’nin bitişiğindeki çolaklı Jandarma Karakolu’nun bulunduğu alanın cami yapılması için İnönü Üniversitesi’nin yer tahsisinde bulunduğu açıklandı.

Cambridge Üniversitesi cami Haberi

Cambridge Üniversitesi cami

Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye genelinde üniversite camilerinde görev yapan 53 imamı Ankara'ya davet ederek, iki günlük bir çalıştay düzenledi. Bu kapsamda Görmez, üniversite camilerinde görev yapan din görevlileri ile bir araya geldi. 


Türkiye’nin nüfusunun büyük kısmı genç bir ülke olduğuna dikkati çeken Görmez, "Böyle bir genç kitlenin, artık gençlerin gönül dünyasına hitap edecek dil ve üslubu yakalamaları, kendi bilgi birikimleri ve donanımlarını buna göre gözden geçirmeleri, camilerimizi gençleştirmeleri, onların anlayacağı bir dil ve üslubu dikkate alarak, ona yönelik bir söylem geliştirmesi peygamberi bir metottur" ifadesini kullandı. 


"Üniversite camisini ayrı bir kategoriye koyduk"


Kur'an-ı Kerim'in, Mekke’de ile Medine’de kullandığı dil ve üslubun birbirinden farklı olduğunu hatırlatan Görmez, "Davet meselesi rahmete çağrıdır. Bizim davetimiz rahmetedir. Öyleyse rahmete davet merhametli olacak. Rahmete davet, rahmet içerecek....