Uludağ Üniversitesi'ne 20 bin kişilik cami!
Uludağ Üniversitesi Görükle Kampusu’na inşa edilecek olan 20 bin kişilik ‘Yeni Camii’nin temeli, törenle atıldı.
Bursa Büyükşehri Belediyesi'nde yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bursa’daki bir mitinginde yapılmasını istediği cami, Uludağ Üniversitesi Görükle Kampusu’na inşa ediliyor. 41 metre kubbe yüksekliğine sahip, 75 metre yüksekliğindeki 4 minareli, 6 bin 400 metrekaresi kapalı, toplam 10 bin metrekare alan üzerine yapılacak olan camide aynı anda 20 bin kişi ibadet edebilecek. İçinde bin 500 kişilik konferans salonu ile sosyal, kültürel her türlü faaliyetin yapılabileceği külliyenin inşaatı Bursalı hayırseverlerin katkıları ile tamamlanacak.
Kur'an-ı Kerim tilaveti ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende açıklamalar yapan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 25 yıl önce Uludağ Üniversitesi’nde okuduğunu belirterek, “O dönemde burada cami olmayışının sıkıntısını yaşardık. Dönem dönem buraya işimiz düştüğünde de ‘burada bir cami inşa edilmez mi’ diye düşünürdük. Bunu akleden başta cumhurbaşkanımız ve rektörümüze çok teşekkür ediyorum. Bursa'mıza eğitimde, sağlıkta, dini tesislerde çok büyük katkıları olan sanayicilere yürekten teşekkür ediyorum” diye konuştu.
“Bizler imar etmek için, birileri de yakmak için var”
Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu da konuşmasında yapılacak cami ve külliyenin kamu kaynağı aktarılmadan tamamlanacağını ve tamamen Bursa’nın hayırseverlerinin çabası ve fedakarlığı ile inşa edileceğini dile getirerek, “Bizler imar etmek, yaşatmak için devlet olarak çok önemli roller üstlendik. Hem tarihte, hem de bugünlerde bu rolümüz devam ediyor. Nerede bir mazlum, mağdur varsa, onun sırtını pek eden ve başını okşayan bir milletiz. Bunlar bizim gerçekten çok önemli hasletlerimiz. Bizim niyetimiz halis olduğu için kazanacağımızdan emin olunuz”dedi.
Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay da camilerin sadece ibadet yerleri olmadığını söyleyerek “Cami, nefes aldığımız bir dost evi, omuzlarımızın birbirine değdiği bir birlik yuvası, fakir, fukara, çaresizlerin çaresi, zenginin fakirle, işçinin işverenle, yönetenin yönetilenle, yabancının yerli ile bütünleştiği büyük bir insanlık evidir” diye konuştu.