02 / 05 / 2024

cami cemevi temel atma töreni

cami cemevi temel atma töreni

Mamak Kartaltepe Mahallesi Okullar Caddesi'nde, Mamak Cami-Cemevi ve Kültür Merkezi Kompleksi temel atma töreni gerçekleştirildi. Cami cemevi inşaatı, Hacı Bektaş Veli türbesinin Selçuklu mimarisi ile modifîye edilmesiyle yapılacak...

Elazığ Beyzade Efendi Camisi'nin yerine inşa edilecek cami için temel atıldı!

Elazığ'da geçtiğimiz günlerde yaşanan 6,8 büyüklüğüne sahip depremde ağır hasar aldıktan sonra yıkılan Beyzade Efendi Camisi'nin yerine inşa edilecek cami için temel atma töreni düzenlendi.

Temel Karamollaoğlu: Ayasofya, bizim kanaatimizce cami olarak açılmalıdır!

Temel Karamollaoğlu, Ayasofya’nın cami olarak açılıp açılmamasıyla ilgili, “Ayasofya, bizim kanaatimizce cami olarak açılmalıdır" dedi...

Bayburt Belediyesi cami inşaatı için arsa tahsis etti!

Bayburt Belediyesi, Aktaş ailesi tarafından yaptırılacak cami için arsa tahsisinde bulundu. 500 kişilik caminin temel atma töreni gerçekleşecek.

Zonguldak Ereğli'ye yeni cami inşa edilecek!

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Kestaneci Mahallesi’nde hayata geçirilecek olan cami için temel atma töreni yapıldı.

Ekrem İmamoğlu’nun cemevi projesi suya düştü!

CHP’nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu Beylikdüzü’nde tek çivi çakmadığı belirtilen cami projesinin ardından, vaat ettiği ‘cemevi’ sözünü de tutmadı. Proje alanı göle döndü.

Manisa Asmacık Cami’nin temeli atıldı!

Manisa'nın Yunusemre ilçesine bağlı Asmacık Mahallesi yeni bir camiye daha kavuşuyor. İş adamı Polat Yağcı’nın desteğiyle inşa edilecek olan cami için temel atma töreni düzenlendi. 

Soğanlık Merkez Cami ve Zemin Altı Otoparkı’nın temeli atıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Uysal, Kartal'da Soğanlık Merkez Cami ve Zemin Altı Otoparkı’nın temel atma törenine katıldı.

Kepez'de Yeni Cami'nin temeli atıldı!

Kepez Belediyesi işbirliği ile Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’ne inşa edilecek Yeni Cami’nin temeli atıldı. Yeni Cami temel atma törenine Kepez Kaymakamı Hamdullah Suphi Özgödek, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de katıldı.

Esenyurt Orhan Özyurt Cami’nin temeli atıldı!

Esenyurt Belediyesi'nin hayata geçirdiği Orhan Özyurt Cami’nin temeli atıldı. Temel atma törenine Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu da katıldı.

Ankara'daki Cami-Cemevi Projesi, sağlık merkezi oluyor!

Ankara Mamak’ta yer alan ve FETÖ projesi olarak nitelendirilen Camii-Cemevi, sağlık merkezi oluyor.

İstanbul Cemevi ve Kültür Merkezi'nin temeli atıldı!

Küçükçekmece'de Alevi vatandaşların ibadetlerini yerine getirebilmeleri için hayata geçirilen İstanbul Cemevi ve Kültür Merkezi'nin temel atma töreni gerçekleşti.

İstanbul Cemevi ve Kültür Merkezi'nin temeli bugün atılacak!

Türk-İslam motiflerinden esinlenilen İstanbul Cemevi ve Kültür Merkezi’nin temel atma töreni bugün atılıyor. Küçükçekmece'de hayata geçirilen ibadethane, eğitim ve kongre alanlarından oluşacak merkez 2 yılda tamamlanacak.

İstanbul Cemevi ve Kültür Merkezi'nin temeli yarın atılacak!

Mimarisinde Mezapotamya bölgesindeki Türk-İslam motiflerinden esinlenilen Cemevi’nin temel atma töreni yarın Küçükçekmece'de gerçekleştirilecek. İbadethane, eğitim ve kongre alanlarından oluşacak merkezin iki yıl içinde tamamlanması planlanıyor.

cami cemevi temel atma töreni Haberi

cami cemevi temel atma töreni
Ankara Mamak'ta Cami-Cemevi ve Kültür Merkezi Kompleksi temel atma törenine katılan Cem Vakfı Genel Başkanı İzzettin Doğan, Aleviliğin kanunların himayesine alınması konusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'ten bir şeyler söylemesini istedi. Çelik, Doğan'ın bu isteğine karşılık, "Bu meseleleri çözmek siyaset arenasının işi değil. Gönül işi gönül. Gönülleri birbirimize açmamız, birbirimizi sevmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Mamak Kartaltepe Mahallesi Okullar Caddesi'nde, Mamak Cami-Cemevi ve Kültür Merkezi Kompleksi temel atma töreni gerçekleştirildi. Törene, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Ak Parti Urfa Milletvekili Abdulkerim Gök, CHP Ankara Milletvekili Sinan Aygün, Ankara Vali Yardımcısı Mehmet Ali Ulutaş, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Cem Vakfı Genel Başkanı İzzettin Doğan, Alevi Vakıfları Federasyonu Başkanı Doğan Bermek, Cem Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Cemal Canpolat,...