02 / 05 / 2024

cami değil okul yapılsın

cami değil okul yapılsın

İzmir Aliağa'da halk, mahallelerinde bulunan 3.600 metrekarelik arazinin Cami, Kur'an Kursu ve Müftülük Lojmanları yapılmak üzere Aliağa İlçe Müftülüğü'ne devredilip temel hafriyat kazısına başlanmasına tepki gösterdi.

Giresun Bulancak'ta rant değil, hizmet önemli!

Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar, ilçesindeki sorunlara ve hakındaki sorulara cevap getirdi. Yakar, ''Rant değil, hizmet peşindeyiz'' dedi.

Battal İlgezdi: İmar bir lütuf değil haktır!

Ataşehir Belediyesi, İçerenköy ve Küçükbakkalköy Mahalleleri için İmar Bilgilendirme Toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Başkan İlgezdi "İmar bir lütuf değil, olması gerekendir." dedi.

Şarık Tara: Tecrübeye değil, gençlere güvenin!

Enka’nın onursal başkanı Şarık Tara,şirketlerin yurtdışında başardı olmalarının en önemli adımının dürüstlük olduğunu söylüyor. Yeni Türkiye’de başarıya giden yolda gençliğin enerjisinin de önemli olacağını anlatan Tara, “Başarı için tecrübeye değil, gençliğin dinamizmine güvenin” diyor.

Dolara değil konuta yönelen kazanır!

Konuta yapılan yatırımın her dönem kazandırdığını belirten Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, dolardaki artışın inşaatta hayra değil zamma alamet olduğunu söyledi.

Necati Tığlı: Giresun’a stadyum değil, fabrikalar lazım!

CHP Giresun İl Başkanı Necati Tığlı, “SEKA Kâğıt Fabrikası Giresun ekonomisinin can damarı, binlerce insanın ekmek kapısıydı. Çotanak Arena Stadyumu ve Olimpik Yüzme Havuzu yapıyorlar. Oysa Giresun’a stadyum değil, işsizliği çözecek fabrikalar lazım” dedi.

Antalya’da yapılan kentsel dönüşüm değil, rantsal dönüşüm!

İnşaat Mühendisleri Odası Şube Başkanı Mustafa Balcı, Antalya’da şu an yapılan kentsel dönüşüm değil rantsal dönüşümdür. Müteahhitler yık yap metodu ile binayı yenilemektedir. Kendilerine rant sağlamaktadır” diyerek kentsel dönüşüm mantığını eleştirdi.

Samsun Canik'te kentsel değil, şehirsel dönüşüm yapılıyor!

Samsun'un Canik İlçe Belediye Başkanı Osman Genç, ilçede sadece fiziki olarak bir kentsel dönüşüm değil, uyguladıkları eğitim, kültür, spor gibi projelerle de şehirsel dönüşüm gerçekleştirdiklerini söyledi.

Dündar Yetişener: Betonda işler çok da iyi değil!

Alanında bugün dünya lideri haline gelen Fibrobeton'un Başkanı Yetişener, "İçeride işler çok da iyi değil, ihracatımız olmasa bu işi taşıyamayız" ifadesini kullanıyor.

Moody’s’in Türkiye notu Arapların umrunda değil!

"Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’in Türkiye’nin kredi notunu yatırım yapılabilir seviyenin altına indirmesi, Arap sermayesinin umurunda değil."

İnan Kıraç: Riva ve Florya projelerine oyum evet değil!

Galatasaray'ın Olağanüstü Genel Kurulu'nda söz alan Galatasaray Vakfı Başkanı İnan Kıraç, "Ülkemizin içinde bulunduğu durum, dövizin seyri tüm diğer etkenler düşünüldüğünde benim kararım evet değil" dedi.

Konut sektöründe balon değil, köpük oluşuyor!

İnşaat sektöründe hem talep hem de arzda, fiyat elastikiyetinin olumlu yönde etkilendiği görülüyor. Uzmanlara göre, bu durumda, konut sektöründe balon değil, olsa olsa köpükten söz edilebilir .

Kentsel dönüşüm Şanlıurfa'da kolay değil!

Uzun yıllardan beri bitirilemeyen kentsel dönüşüm çalışmalarına yönelik Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, açıklık getirdi. Çiftçi ''Kentsel dönüşüm Şanlıurfa'da kolay değil. Yeşildirek'te kentsel dönüşümün gerçekleşmemesinin nedeni yoğun bir yapının olmasıdır."dedi.

Yeni nesil iş merkezlerinde fiyatlar yüksek değil!

BESA Grup Yönetim Kurulu Üyesi Efe Bezci'den yeni nesil iş merkezlerinin ‘uçuk’ fiyatları olduğunu düşünen iş dünyasına, sektörden ‘fiyata değil, totale bak’ mesajı geldi.

cami değil okul yapılsın Haberi

cami değil okul yapılsın

İzmir Aliağa Yalı Mahallesi sakinlerinden oluşan bir grup, dini kompleks yapımı için İlçe Müftülüğüne devredilen arazinin önünde toplanarak basın açıklamasında bulundu. Grup adına basın açıklaması yapan mahalle muhtarı Hürriyet Gülcan, mahalleli olarak dini değerlere önem verdiklerini, camiye karşı olmadıklarını vurgulayarak, "Yalı Mahallemizde bulunan cami, Aliağa'nın en büyük çift minareli 500-600 kişilik bir camisidir. 


Yalı Camiisi'nin altında yine bir Kur'an kursu ve arkasında da Müftülüğe ait bir lojman bulunmaktadır. En önemli hususlardan biri olarak da Aliağa Müftülüğü'ne cami inşaat ruhsatının ne durumda olduğu ile ilgili soruya ruhsatlarının hazır olduğu cevabını aldık. Ancak, Aliağa Belediyesi'ne imar işlerine bu durumu sorduğumuzda ise henüz ruhsat müracaatlarının olmadığı bilgisine sahip olduk. 


Ne tuhaftır ki kamyon ve kepçeler bu kazı işlemini gerçekleştirmiş. Mahalle sakinlerinin görüşleri alınmadan yapılan...