05 / 05 / 2024

Dolara değil konuta yönelen kazanır!

Dolara değil konuta yönelen kazanır!

Konuta yapılan yatırımın her dönem kazandırdığını belirten Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, dolardaki artışın inşaatta hayra değil zamma alamet olduğunu söyledi.



Konuta yapılan yatırımın her dönem kazandırdığını belirten Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, dolardaki artışın inşaatta hayra değil zamma alamet olduğunu söyledi.  Türk Lirası'nda net yüzde 15- 20 net devalüasyon olduğunu savunan Aslan, "Beş- altı aylık dönemde 2.90'dan 3.40'lara yaklaşan dolar, her koşulda yatırımcıların güvenli limanı konut tercihini değiştiremese de, maliyet kalemlerinde kura bağlı zamlara neden olduğundan inşaat sektöründe fahiş zamların önünü açabilir. 13.Onur projemiz  İzmir  Körfezi Evleri 1.etabında sınırlı sayıda daire kaldı" dedi.


ABD seçimleri ardından yaşanan piyasalardaki deprem, doların Türk Lirası karşısında yükselişinin tarihi zirve yapması, altın fiyatlarındaki dengesiz artış ve gelişen ülke borsalarındaki negatif hareketlilik, parasını en iyi şekilde değerlendirmek isteyenlerin yolunu, yatırım arayışında en güvenli liman olan konuta çıkarıyor. Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, konuta yapılan yatırımın her zaman ve her koşulda kazandırdığını belirterek, "Yatırımlar açısından kazınmak ya da kazanmak arasında tercih yapmak denilince; istikrarlı kazanç konutla mümkün oluyor. Çünkü yatırımcılar seyri belirsiz yatırım serüvenleriyle ancak kayıp yaşıyor ve cebindeki parasından oluyor. Oysa parasını konuta yatıran yurttaşlarımız, kârını ve kazancını garantilemiş oluyor" dedi. Aslan, şöyle devam etti:


"Dövizdeki önlenemeyen artış, yan sektörleriyle 300 kalemden oluşan, demirden çimentoya pek çok kalemde yaşanacak artışlarla önümüzdeki aylarda konut fiyatlarında da artışa neden olacaktır. Bu nedenle; bugünden konuta yapılacak yatırım, yatırımcısına ciddi avantaj sağlayacak."


Yeni Asır 



Geri Dön