25 / 08 / 2024

cami mimarı nasıl olması

cami mimarı nasıl olması

İstanbul’da yeni ilçelerde ya da eski semtlerin ara sokaklarında sıkışmış üst katı cami olarak kullanılan, çatısında soba borusuna benzeyen minareleriyle ortaya çıkan sakil yapılar dikkat çekiyor.

Rölöve nedir? Rölöve nasıl yapılır ve çeşitleri nelerdir?

Rölöve, mimar ve inşaat alanında sıklıkla duyulan bir terimdir. Kent ve arkeolojik yapı çalışmalarında öne çıkan bu kelimeyi yakından incelemek gerekir. Peki rölöve nedir, rölöve nasıl yapılır ve rölöve çeşitleri nelerdir? İşte rölöve terimi ile ilgili bilinmesi gerekenler…

İnşaat malzemelerinde yaşanan yüzde 50’lik artış gayrimenkul sektörünü nasıl etkiledi?

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Mersin Şubesi Yönetim Kurulu başkanı Gülçin Barbaros Ak, inşaat yapı malzemelerinde yaşanan artışın gayrimenkul sektörünü nasıl etkilediğini değerlendirdi.

PTT iş başvurusu nasıl yapılır? İşte 2022 PTT personel alımı başvuru formu

PTT bünyesinde büro ve gişe memuru, dağıtıcı elemanı, avukat, mimar, mühendis, tekniker alımı yapılması bekleniyor. Personel alımı ile ilgili 2022 yılı içerisinde 15 bin vatandaşın kadroya alınması hedefleniyor. Peki PTT iş başvurusu nasıl yapılır? İşte 2022 PTT personel alımı başvuru formu

İnşaat işçileri koronavirüse karşı nasıl önlem almalı?

Koronavirüs salgını nedeniyle çalışma hayatı eve taşındı. Şantiyelerde ise çalışma hayatı devam ediyor. Agra Dönüşüm Yönetim Kurulu Başkanı ve Kentsel Dönüşüm Uzmanı Mimar Nihat Şen, koronavirüse karşı nasıl önlem alınması gerektiğiyle ilgili bilgiler verdi.

Levent'teki caminin mimarisi nasıl olmalı?

Merkez Bankası’nın Beşiktaş Levent’teki banka kulelerinin arasında bulunan 18 dönümlük arazisinde cami inşaatı başlatıldı. Peki Levent'teki caminin mimarisi nasıl olmalı? İşte  Fatih Altaylı'nın yeni cami mimarisi hakkındaki yazısı...

İmar barışında gelir nasıl artırılır?

Kentsel Dönüşüm Uzmanı Mimar Nihat Şen, vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği imar barışı hakkında açıklamalar yaptı. İmar barışında gelir nasıl arttırılır? İşte yanıtı...

Genç mimar nasıl iş bulur?

Işık Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, YAPI Dergisi işbirliğiyle genç mimarların ve mimar adaylarının iş bulma süreçlerine katkı sağlayacak olan ‘Genç Mimar Nasıl İş Bulur?’ konulu bir panel gerçekleştirdi.

'Genç Mimar Nasıl İş Bulur' paneli yarın Işık Üniversitesi'nde!

Yapı Dergisi işbirliği ile Işık Üniversitesi Mimarlık Fakültesi tarafından gerçekleşen “Genç Mimar Nasıl İş Bulur?” paneli yarın saat 14:00'te Üniversitesi Şile Kampüsü’nde düzenlenecek.

Geleceğin en güzel 5 havalimanı nasıl olacak?

Dünya genelinde en güzel havalimanları seyahat otoriteleriyle yapılan anketlerle ve  mimar ve mühendislerinin öncülük ettiği sivil toplum kuruluşlarının deneyimli jürileri tarafından seçiliyor. Peki, Geleceğin en güzel 5 havalimanı nasıl olacak?

Gayrimenkul sektöründe sistem nasıl çalışır?

Zaman Gazetesi Köşe Yazarı olan Yrd. Doç. Dr. Mimar Ahmet Turan Köksal bugünkü yazısında gayrimenkul yatırımını ve yatırımda sistemin nasıl çalıştığını anlattı. İşte o yazı...

Murat Altuntaş, Ankara’yı camlarla nasıl şeffaflaştırdıklarını anlattı!

Şahika Grup Yapı ortaklarından İç Mimar Murat Altuntaş, Ankara’yı camlarla nasıl şeffaflaştırdıklarını anlattı.

Düzenleme sınırı nasıl tespit edilir?

Düzenlenecek imar adalarının imar plânına göre yol, meydan, park gibi umumi hizmetlere ayrılan ve tescile tâbi olmayan alanlar ile cami ve karakol yerlerini çevreleyen sınır olarak tanımlanan düzenleme sınırı nasıl tespit edilir?

Müteahhit nasıl şikayet edilir?

Müteahhit, bir mimar tarafından tasarlanan yapıyı gerçekleştirebilmek için işçi ve malzeme temin etmeyi, inşaat çalışmalarının tümünü veya bir kısmını yönetmeyi üzerine alan kişiye deniyor. Peki, müteahhit nasıl şikayet edilir?

cami mimarı nasıl olması Haberi

cami mimarı nasıl olması

İstanbul Bağcılar İlçe Müftüsü Hasan Hüsnü Sula, geleneksel İslam mimarisiyle uyuşmayan, altı dükkan, üstü cami, kubbesi ayrı, minaresi farklı yapıların yakışmadığını belirterek, "Caminin her şeyden önce dini estetik değerinin olması gerekir. Ecdadın yaptığı camilere bakılması, onların baz alınması gerekir." dedi.


İstanbul’da yeni ilçelerde ya da eski semtlerin ara sokaklarında sıkışmış üst katı cami olarak kullanılan, çatısında soba borusuna benzeyen minareleriyle ortaya çıkan sakil yapılar dikkat çekiyor.


 Camilerin bina güvenliğinin yanı sıra dış görünümünün estetiğinin de önemli olduğuna işaret eden Müftü Sula, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Aslında camilerimiz, İstanbul açısından baktığımızda, yani bir tarihi camiler var, bir de 20- 25 sene önce Bağcılar’da olduğu gibi yeni ilçe olan yerlerde temelden el karma harçla yapılan camiler var. Bunlar kentsel dönüşümlerde mutlaka artık cami...