29 / 04 / 2024

Çamlıca Camisi açılıyor mu

Çamlıca Camisi açılıyor mu

Külünk, projeye başladıklarında 1 Temmuz 2016 Kadir Gecesi vatandaşları camiye ibadet etmeye davet ettiklerini hatırlatarak, "Bu sözü yerine getirmek için şadırvan avlumuzu namaz kılacak şekilde organize ediyoruz." dedi.

Panaroma Çamlıca Evleri Eylül'de teslim! 

Panaroma Grup imzası ile hayata geçirilen Panaroma Çamlıca Evleri Eylül ayında sahilerine teslim edilecek. Satışların devam ettiği projede toplam 76 adet konut yer alıyor. 

Zonguldak Uzun Mehmet Camisi 4 Haziran'da açılıyor!

Zonguldak'ta inşaatı biten Uzun Mehmet Camisi 4 Haziran'da açılıyor. Caminin açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacak. 

Rize'de inşa edilen Ahmet Erdoğan Camisi ibadete açılıyor!

Rize'de Selçuklu ve Karadeniz mimarisi özelliklerine uygun olarak inşa edilen Ahmet Erdoğan Camisi bugün ibadete açılıyor. Caminin açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gerçekleştirecek. 

Lala Hayrettin Camisi açılıyor!

Sinagog, kilise ve İstanbul'un fethinden sonra cami olarak hizmet veren ve 1600 yıllık olduğu belirtilen Lala Hayrettin Camisi açılıyor...

Çamlıca Kulesi açılış için gün sayıyor!

Anten kulelerini temizlemek için inşa edilen Çamlıca Kulesi’nde çalışmalar tamamlanıyor. 369 metre yüksekliğindeki yapının bu yıl içinde açılması planlanıyor.

Trabzon'daki Ayasofya Camisi salı günü açılıyor!  

Ayasofya Camii’nin ibadete açılmasından sonra Trabzon’da, 7 yıl önce müzeden camiye dönüştürülerek restorasyonuna başlanan Ayasofya-i Sağir Cami-i Şerifi de salı günü açılıyor. Trabzon’daki Ayasofya, 1964’te camiden müzeye çevrilmişti.

Şanlıurfa 11 Nisan Kurtuluş Camisi açılıyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, açılış için gün sayan 11 Nisan Kurtuluş Camisi'nde incelemeler yaptı.

Kuzey Ankara Merkez Camisi ve Külliyesi bugün açılıyor! 

İstanbul'daki dört tarihi camiden esinlenerek 6 yıl önce temeli atılan Kuzey Ankara Merkez Camisi ve Külliyesi bugün açılıyor. Caminin resmi açılışı cuma namazının ardından törenle yapılacak. 

Büyük Çamlıca Camisi yarın açılıyor!

Temeli 6 yıl önce atılan, 63 bin kişinin aynı anda ibadet edebileceği bir kompleks olarak tasarlanan Türkiye'nin en büyük camisi "Büyük Çamlıca Camisi"nin resmi açılışı yarın yapılacak.

Çamlıca Camisi'nde ilk ezan yarın sabah okunacak!

Temeli 6 yıl önce atılan Çamlıca Camisi'nde ilk ezan yarın sabah okunacak. Caminin kapıları, üç ayların habercisi kabul edilen Regaip Kandili ile yarın cemaate açılacak. 

Çamlıca Camisi yarın açılıyor!

Çamlıca Camisi yarın Regaip Kandili'yle birlikte açılıyor. 6 yıldır inşaat çalışmaları devam eden camide son hazırlıklar yapılırken, ışıklandırma için testlerde gerçekleştirildi. 

Çamlıca Camisi'nin açılışına sayılı günler kaldı!

Temeli 6 sene önce atılan, toplam 60 bin kişinin aynı anda ibadet edebileceği bir kompleks olarak hayata geçirilen Türkiye'nin en büyük camisi Çamlıca Camisi, 15-20 gün içinde tamamlanacak.

Çamlıca Camisi'nde açılış için tarih bekleniyor!

Çamlıca Camisi'nin kısa sürede tamamlandığını belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, açılış için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın uygun gördüğü bir tarihi beklediklerini aktardı....

Çamlıca Camisi açılıyor mu Haberi

Çamlıca Camisi açılıyor mu

Temeli 6 Ağustos 2013'te atılan ve kaba inşaatının tamamlanmasına sayılı günler kalan Çamlıca Camisi, ilk cemaatiyle avlusunda Kadir Gecesi buluşacak.


İstanbul Cami ve Eğitim Kültür Hizmetleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ergin Külünk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 30 ay önce resmi temel atma merasimiyle inşaat çalışmalarına başladıklarını, bu kapsamda yaklaşık bir milyon metreküpe yakın toprağı taşıdıklarını anlattı. Yaklaşık 125 bin metrekarelik kapalı alana sahip külliyenin şu anda ana kubbesindeki son betonlarının atıldığını belirten Külünk, kısa bir süre sonra ana kubbeye bayrağı dikeceklerini ve böylece Çamlıca Camisi'nin kaba inşaatının tamamlanacağını söyledi.


Çamlıca Camisi inşaatında 500 kişinin çalıştığını, ayrıca 500 kişinin de İstanbul dışındaki atölyelerde kapı, pencere gibi değişik ahşap imalatları yaptığını aktaran Külünk, farklı atölyelerde mermer ve taşların işlendiğini, yapılan ürünler hazır...