27 / 04 / 2024

çamlıca camisi son durum

çamlıca camisi son durum

Çamlıca Camisi’ni aydınlatacak olan 7 tonluk ana avize, 8 halatla kedi yoluna asılıp yerine takıldı. Avize, camiyi ziyaret edenlerin, başını kaldırdığında avizeyi değil, kubbeyi görecek şekilde tasarlandı...

Çamlıca Camisi'ne 6 tonluk kündekari kapı!

Osmanlı-Selçuklu mimari tarzı ile günümüz çizgilerinin bütünleştiği Çamlıca Camisi'nin, dünyadaki en büyük ibadethane kapılarından biri olan 5 metre genişliğinde, 6,5 metre yüksekliğinde ve 6 ton ağırlığındaki ana kapısı yerine takıldı

Çamlıca Cami Kadir Gecesi'ne yetiştirilmeye çalışılıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Çamlıca Camisi'ni inşallah Kadir Gecesi'ne yetiştirmeye çalışıyoruz" şeklinde konuştu...

Çamlıca Camisi'nin yüzde 90'ı tamam!

Gürsoy Grup tarafından 350 milyon TL bedelle hayata geçirilen Çamlıca Camisi'nin yüzde 90'ı tamam...

Çamlıca Camisi'ne nanoteknolojik hat yapıldı!

Temeli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 6 Ağustos 2013'te atılan Camlıca Camisi için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. 

Çamlıca Camisi'ne nano kubbe!

İç düzenleme çalışmalarının başladığı Çamlıca Camisi'nin 72 metrelik kubbesinin göbeğine nano teknolojiyle kaplanmış çelikten harflerle Allah lafzı, etrafında da aynı teknolojiyle Esma-ül Hüsna ve Fetih Suresi yazılacak.

Çamlıca Camisi'ne dev Türk bayrağı asıldı!

Üsküdar'da yapımı devam eden Çamlıca Camisi'ne, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla 1453 metrekarelik Türk bayrağı asıldı

Çamlıca Camisi Türkiye'ye model olacak!

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Ünal, İstanbul'da yapımı süren Çamlıca Camisi model alınarak ülkenin birçok köşesine de bu mimaride camiler yapılabileceğini söyledi.

Çamlıca Camisi gelecek yıl Kadir Gecesi açılacak!

İstanbul Cami ve Eğitim Kültür Hizmetleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ergin Külünk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, temeli 6 Ağustos 2013'te atılan Çamlıca Camisi'nin inşa çalışmalarının, olumsuz hava koşullarına rağmen devam ettiğini söyledi.

Çamlıca Camisi hızla yükseliyor!

Çamlıca camisinin inşaatı hızla ilerliyor. istanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Üsküdar Belediye Başkanı ile birlikte inşası devam eden Çamlıca Camii'ni ziyaret ederek yetkililerden son durum hakkında bilgi aldılar.

Çamlıca camisi yükseliyor!

Temeli 8 ay önce atılan caminin, bir kaç ay sonra ilk iki minaresi görülebilecek. Şu ana kadar 700 bin metreküp hafriyat çıkarılan inşaatta, fiziki gerçekleşme oranı yüzde 20’yi aştı....

Peker GYO Çamlıca'daki 11 bin metrekarelik arsayı satıyor! 

Peker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, şirket portföyünde bulunan Küçük Çamlıca Mahallesi'ndeki 11 bin 91,81 metrekarelik arsanın satışına ilişkin son durumu paylaştı. İşte ayrıntılar...

Bakan Karaismailoğlu son dakika açıklaması: Çamlıca Kulesi'ni 2 yılda 1 milyon 140 bin kişinin ziyaret etti

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yaptığı yazılı açıklama ile Çamlıca Kulesi'ni 2 yılda 1 milyon 140 bin kişinin ziyaret ettiğini belirtti. İşte detaylar...

Peker GYO'dan Çamlıca projesi açıklaması! 

Peker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Çamlıca projesi ile ilgili bir son dakika açıklaması yaptı. Şirket, proje geliştirme çalışmaları doğrultusunda, kentsel dönüşüm kapsamında muafiyet yazılarının Belediye tarafından onaylandığını belirtti. 

Emlak Konut GYO Çamlıca 1. Etap 2. Kısım için imzalar atıldı! 

Emlak Konut GYO İstanbul Üsküdar Çamlıca Kentsel Dönüşüm 1. Etap 2. Kısım için sözleşme imzalandı. Peki Emlak Konut GYO İstanbul Üsküdar Çamlıca Kentsel Dönüşüm 1. Etap 2. Kısım projesinde son durum ne?

Emlak Konut GYO Çamlıca projesi 15 soruda tüm detaylarıyla!

Yeni konut yatırımlarına son sürat devam eden Emlak Konut GYO Çamlıca projesi için düğmeye bastı. Peki Emlak Konut GYO Çamlıca projesi nerede inşa edilecek? İşte Emlak Konut GYO Çamlıca projesi 15 soruda tüm detaylarıyla...

Çamlıca Camisi Çevresi Dönüşüm Projesi 2. Etap için yıkımlar başladı!

Kentsel dönüşüm çalışmalarına hız kesmeden devam eden Üsküdar Belediyesi tarafından başlatılan Çamlıca Camisi Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 2. Etap için yıkımlar başladı...

Çamlıca Camisi'nin maliyeti ne kadar oldu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “İstanbul’un her yerinden görünecek” diyerek nitelendirdiği Çamlıca Camisi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından cami için harcanan miktar belirlendi. 

Çamlıca Kulesi'nde son rötuşlar!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada Çamlıca Kulesi'nde son rötuşların yapıldığını dile getirdi.

Büyük Çamlıca Raylı Sistem Hattı'nın maliyeti 1.8 milyar TL!

Çamlıca Camisi’ne metro yapılabilmesi için saatte 32 bin yolcuya ihtiyaç olduğu halde 3 binde kalan, projeyi israf sebebiyle İBB’nin iptal ettiği ortaya çıktı. Proje yeni haliyle, 192 milyon Euro'ya yani yaklaşık 1.8 milyar TL'ye mal olacak.

Çamlıca'daki son TRT kulesi kaldırılıyor!

Eylül ayında faaliyete geçen Küçük Çamlıca Radyo ve Televizyon Kulesi sonrasında, ilçede 28 antenin tamamı kaldırılırken son TRT kulesinin de söküm işlemleri başladı.

Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi'nde son rötuşlar!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, son rötuşlarının yapıldığı Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi'nde, 1 Eylül'de yapılan ilk testlerin ardından ikinci testlerin de 7 Eylül'ü 8 Eylül'e bağlayan gece yapılarak, tamamlandığından bahsetti.

Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi'nde son parçalar yerleştiriliyor!

Çamlıca'da görüntü kirliliğine neden olan antenler ve kulelerinin tek bir noktada toplanması için çalışmalarına devam edilen Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi'nde son parçalar yerleştiriliyor.

Çamlıca Cami İslam Medeniyetleri Müzesi'nde son durum ne?

İstanbul Cami ve Kültür Hizmet Birimleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ergin Külünk, Büyük Çamlıca Camisi altında yer alan İslam Medeniyetleri Müzesi de Topkapı Sarayı'na doğal olarak Cumhurbaşkanlığı'na bağlı bir müze olacağını kaydetti.

çamlıca camisi son durum Haberi

çamlıca camisi son durum

Son rötuşları yapılan Çamlıca Camisi'nde Gaziantep'te dokunan halıları serilmeye bailandı. Camiyi aydınlatacak olan 7 tonluk ana avize, 8 halatla kedi yoluna asılıp yerine takıldı.

Hürriyet'te yer alan habere göre, Camiyi ziyaret edenlerin, başını kaldırdığında avizeyi değil, kubbeyi görecek şekilde tasarlanıp, paslanmaz çelikten yapılan ana avize üç halkadan oluşuyor.

En alttaki halka yerden 4.5 metre yükseklikte ve 16 metre çapında. Ortadaki halkanın yerden yüksekliği ise 8 metre ve çapı 24 metre.  Avizenin en üstteki halkası da yerden 12 metre yüksekte ve 32 metre çapında. Ana avizenin üzerindeki 208 ampulün tamamı ilk kez yandı. 

4 metre eninde 35 metre boyunda olan Halıların her bir parçası 140 metrekare. Halılar dev rulolar halinde camiye taşındı. Ekleme yerleri, özel kaynak sistemiyle birleştirildiğinde, halı tek parça görünümünde...