29 / 04 / 2024

Çamlıca Camisinin özelliği ne

Çamlıca Camisinin özelliği ne

İstanbul Cami ve Eğitim Kültür Hizmetleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ergin Külünk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Cumhuriyet tarihinde inşa edilen en büyük cami özelliği taşıyacak" dedi.

Emlak Konut GYO Çamlıca 1. Etap 2. Kısım için imzalar atıldı! 

Emlak Konut GYO İstanbul Üsküdar Çamlıca Kentsel Dönüşüm 1. Etap 2. Kısım için sözleşme imzalandı. Peki Emlak Konut GYO İstanbul Üsküdar Çamlıca Kentsel Dönüşüm 1. Etap 2. Kısım projesinde son durum ne?

Küçük Çamlıca Mahallesi 53 Ada 2 Parsel imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Üsküdar İlçesi, Küçük Çamlıca Mahallesi, 53 Ada 2 Parsel Sayılı Taşınmaza İlişkin 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Çamlıca Camisi Çevresi Dönüşüm Projesi 2. Etap için yıkımlar başladı!

Kentsel dönüşüm çalışmalarına hız kesmeden devam eden Üsküdar Belediyesi tarafından başlatılan Çamlıca Camisi Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 2. Etap için yıkımlar başladı...

Küçük Çamlıca 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

Üsküdar İlçesi, Küçük Çamlıca Mahallesi, 788 Ada İçerisinde Ve Etrafında Muhtelif Parsellere İlişkin 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı Değişikliği Ve 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Büyük Çamlıca 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Üsküdar İlçesi, Büyük Çamlıca, Küçük Çamlıca Plan Bölgesindeki Muhtelif Parsellere İlişkin 1/5000 ve 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım ve Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıktı.

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret A.Ş. Büyük Çamlıca Şubesi açıldı!

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret A.Ş. Büyük Çamlıca Şubesi Üsküdar'da 5 bin TL sermaye bedeli ile Hatice Sılanur Binici tarafından açıldı.

Küçük Çamlıca Radyo ve Televizyon Kulesi için geri sayım başladı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Küçük Çamlıca Radyo ve Televizyon Kulesi'nin yayına başlamasının ardından işlevsizleşen ve görüntü kirliliği yaratan antenlerin kaldırılması için çalışmaların başladığını söyledi.

Çamlıca Kulesi açılış için gün sayıyor!

Anten kulelerini temizlemek için inşa edilen Çamlıca Kulesi’nde çalışmalar tamamlanıyor. 369 metre yüksekliğindeki yapının bu yıl içinde açılması planlanıyor.

Çamlıca TV Kulesi'nin kaplama işlemleri tamamlandı!

Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi'nde yavaş yavaş sona geliniyor. İnşaatı 2016 yılından bu yana devam eden kulenin kaplama işlemleri tamamlandı.

Çamlıca TV Kulesi'nin yüzde 85'i tamamlandı! 

Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi'nin yüzde 85'i tamamlandı. Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan, "Hedefimiz ise bu yıl sonunda Çamlıca TV Kulesi'nde test çalışmalarına başlamak" dedi. 

Çamlıca Camisi'nde açılış için tarih bekleniyor!

Çamlıca Camisi'nin kısa sürede tamamlandığını belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, açılış için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın uygun gördüğü bir tarihi beklediklerini aktardı....

Çamlıca Camii'nin yüzde 98'i tamamlandı!

Temeli 6 Ağustos 2013 yılında atılan  Çamlıca Camii'nde sona yaklaşıldı. Yüzde 98'i tamamlanan camide ilk sela okundu.

Çamlıca Tepesi'ndeki yıkım Kirazlıtepe'deki iş yerlerini vurdu!

İstanbul Çamlıca Tepesi'nin eteklerinde başlayan kentsel dönüşüm çalışmaları Kirazlıtepe Mahallesi'nde yer alan iş yerlerini vurdu.

Çamlıca Camisinin özelliği ne Haberi

Çamlıca Camisinin özelliği ne

Yapımına bir yıl önce başlanan ve kaba inşaatının yüzde 55'i tamamlanan Çamlıca Camisi'ni yurt içi ve dışından ziyaret edenlerin, şehirlerinde de benzer bir camiyi hayata geçirmek için bilgi aldığı belirtildi. 


İstanbul Cami ve Eğitim Kültür Hizmetleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ergin Külünk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Cumhuriyet tarihinde inşa edilen en büyük cami" özelliği taşıyacak Çamlıca Camisi'nin inşaatı için 29 Mart 2013 te 30 bin metrekarelik alanda hafriyat çalışmalarına başladıklarını ve 6 Ağustos'ta resmi temel atma törenini gerçekleştirdiklerini hatırlattı. 


Külünk, inşaatta 250 işçi çalıştığını belirterek, yüzde 55'i tamamlanan kaba inşaat bitince ince işlere geçeceklerini söyledi. Mimarından işçisine kadar çalışma arkadaşlarının hepsinin, amatör ruhla profesyonelce bir çalışma sergilediğini ve bu gayretlerle bugüne geldiklerini dile getiren Külünk, "Proje sadece bir camiden ibaret...