15 / 05 / 2024

çamlıcaya yapılacak cami

çamlıcaya yapılacak cami

İstanbul'un yeni sembollerinden biri olmaya aday Çamlıca Tepesi'ne inşa edilecek caminin projesi açıklandı...

Ayder'de yerel mimari esaslı konaklama birimleri yapılacak!

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesindeki doğal güzellikleriyle ünlenen Ayder Yaylası'nda yerel mimari esaslı konaklama birimleri yapılacak...

Sabiha Gökçen Havalimanı'na yapılacak cami için ihale açıldı!

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na cami yapılacak. 9 bin metrekare inşaat alanında toplam 2 bin metrekare kapalı alana yapılacak cami inşaatı için ihale açıldı. 

Ayder’e teleferik hattı yapılacak!

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde yerli-yabancı binlerce turisti ağırlayan Ayder Yaylası’nın da yer aldığı Kaçkar Dağları Milli Parkı’na 37 kilometrelik teleferik hattıyla kayak tesisi yapılacak. 

Adalar ve Büyükçekmece'ye TV-Radyo kulesi yapılacak!

İstanbul’da radyo vericilerini toplu hale getiren Çamlıca’nın benzeri, 20 kule inşa edilecek. Çeşitli illere yapılacak kuleler sayısal yayıncılığın kalitesini artıracak.

TOKİ Batman Hasankeyf 47 konut ihalesi 8 Ağustos'ta yapılacak!

Batman İli Hasankeyf İlçesi, Konut ve Sosyal Donatılar; Üniversite Yapıları (Lojman, Nizamiye, Sosyal Tesis ve Yurt), Halk Eğitim Merkezi, Müftülük, Merkez Cami, Semt Cami ve 47 Adet Konut İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 8 Ağustos'ta saat 14:00'de yapılacak.

İmam hatip okullarının bahçelerine cami yapılacak!

MEB'in hazırladığı vizyon belgesine göre fiziki mekanı uygun olan imam hatip okullarının bahçelerine cami yapılacak..

TOKİ Çorum 699 konut ihalesi 21 Ağustos'ta yapılacak!

TOKİ Çorum'un Kuruçay Mahallesi'nde 699 konut, ticaret merkezi ve cami inşa edecek. Projenin ihalesi 21 Ağustos'ta yapılacak.

Çamlıca'da 12 bin metrekarelik alana otel yapılacak!

İstanbul Küçükçamlıca Tepesine yakın konumda yer alan Bilfen Okulları'nın bitişiğindeki üç parsel halindeki yaklaşık 20 bin metrekarelik araziye park ve otel yapılacak. Proje Çevre Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı.

TOKİ Ayder Yaylası ihalesi yapılacak!

TOKİ'nin Rize İli Çamlıhemşin İlçesi Ayder Yaylası Kentsel Dönüşüm Ve Gelişim Projesi Hazırlanması Danışmanlık ihalesi 16 Şubat'ta yapılacak.

TOKİ Malatya Pütürge 264 konut ihalesi bugün yapılacak!

TOKİ Malatya İli Pütürge İlçesi Ağalar Mahallesi 264 konut, 1 adet cami, 1 adet ticaret merkezi ve Pazarcık Mahallesi 41 adet konut, 1 adet ticaret merkezi ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi ihalesi bugün saat 14:00'te yapılacak.

Büyükçekmece Güzelce'ye yeni cami yapılacak!

Hattat Holding ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) arasında yapılan şüpheli protokol kapsamında İBB’ye devredilen Büyükçekmece Güzelce’deki Kadir Topbaş’ın villarının arkasında yer alan arazilerden birine cami yapılacak.

Alanya Çamlıca mahallesine çok amaçlı salon yapılacak!

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Çamlıca Mahallesi’nde yapılacak çok amaçlı salon ve park düzenleme alanında yerinde incelemelerde bulundu.

TOKİ Ankara Haymana 196 konut ihalesi bugün yapılacak!

TOKİ Ankara Haymana 196 konut, ticaret merkezi, cami, şadırvan inşaatı ile ada içi, genel altyapı ve çevre düzenlemesi ikmal işi ihalesi bugün saat 15:00'te yapılacak.

çamlıcaya yapılacak cami Haberi

çamlıcaya yapılacak cami

İstanbul Cami ve Eğitim-Kültür Hizmet Birimleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği'nin Üsküdar'daki Çamlıca Tepesi'ne yapımı planlanan cami için açtığı yarışma kapsamında; Asil Seçici Kurul ve danışman üyeleri, inceleme ve değerlendirmeler sonucu, ödül ve mansiyon alan projeleri belirledi.


Bu doğrultuda; birincilik ödülüne layık proje bulanamadı. İkincilik ödülüne, 16 numaralı Süleyman Akkaş, Nihal Şenkaya Akkaş, Dilek Ersen ve Şeyda Osanmaz Sanmaz'ın ''AYL46'' rumuzlu projesi ile 59 numaralı Bahar Mızrak ve Hayriye Gül Totu'nun ''SAS33'' rumuzlu projesi layık görüldü.


Yarışmada üçüncülük ödülü de 21 numaralı Eyüp Dursun'un ''T3E4S'' rumuzlu projesi ile 36 numaralı Ercan Şahin'in ''DRM80'' rumuzlu projesi arasında paylaştırıldı.


Uygulanacak proje


Dernek, Çamlıca Tepesi'ne, jüri tarafından 2'incilik ödülüne layık görülen 2 projeden ''SAS33'' rumuzlu Bahar Mızrak ve Hayriye Gül Totu'nun hazırladığı projenin cami olarak inşa edilmesine...