09 / 05 / 2024

Çamlıyayla Havza-Kadıncık 2 Enerji İletim Hattı

Çamlıyayla Havza-Kadıncık 2 Enerji İletim Hattı

Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğüne ait “154 kV Çamlıyayla Havza-Kadıncık 2 Enerji İletim Hattı Projesi” kapsamında belirlenen alanlarda acele kamulaştırma yapılacak. Karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...

TOKİ Yozgat Aydıncık başvuru tarihi 2017!

TOKİ Yozgat Aydıncık projesinde yer alan 86 adet konut için başvurular bugün başlıyor, projede 2 oda 1 salon konutlar bulunuyor.

Gökçeada’daki Aydıncık ve Mavi koyun ihaleleri iptal mi edilecek?

Bozcaada’nın ardından Gökçeada’daki 2 koy için açılan ihaleler yoğun tepki üzerine iptal edilmişti. Şimdi sıra Aydıncık ve Mavi koy için daha önce yapılan ihalelerin iptalinde...

Mersin Çamlıyayla büyükşehirle değişiyor!

Büyükşehir yasası ile Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet alanına eklenen Çamlıyayla’da hizmetler takdir topluyor. Asfalttan altyapıya, tarımsal destekten tesislere kadar ilçe sakinlerinin her talebine karşılık veren Büyükşehir Belediyesi, hizmetleriyle Çamlıyayla’ya imzasını atıyor.

IC içtaş Kadıncık HES'leri 49 yıl işletecek!

ENERJİ Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), IC içtaş Hidroelektrik ve Termik Enerji Üretim ve Ticaret A.Ş.'ye ait 2 hidroelektrik santrali (HES) için 49 yıl süreli üretim lisansı verdi.

Mersin Kadıncık 1 ve 2 HES'lerinin devir süreci tamam!

IC İÇTAŞ Enerji yaptığı açıklamada 126 megavatlık Kadıncık 1 ve 2 HES'lerinin özelleştirme kapsamındaki devir sürecinin tamamladığını belirtti.

Bayburt Aydıncık Göleti'nde ilk kazma vuruldu!

Bayburt’ta tamamlandığında 5 bin 200 dekar zirai tarım arazisini modern sistemlerle sulayacak olan Aydıncık Göleti’nin, ulaşım yollarının kazı çalışmalarına başlandı. Aydıncık Göleti’nin 2017 yılı sonunda tamamlanıp, hizmete açılması hedefleniyor.

İzmir Sarpıncık RES projesinin inşaat faaliyetleri durduruldu!

Karaburun'da, Çalık Grubu'na ait Sarpıncık RES Projesi'nin nazım imar planı ve uygulama imar planları İzmir 1. İdare Mahkemesi'nce iptal edildi. Alınan kararla, Sarpıncık RES projesinde inşaat faaliyetleri durduruldu.

İzmir Sarpıncık’taki RES inşaatı devam ediyor mu?

İzmir 1. İdare Mahkemesi Karaburun Sarpıncık’taki Rüzgar Enerji Santrali inşaatının dayanağı olan imar planlarını 24 Mart’ta iptal etmesine rağmen bölgedeki inşaat çalışmaları son sürat sürüyor.

TOKİ Çorum Osmancık 2.Etap'ta 198 konut ihalesi bugün!

TOKİ Çorum Osmancık 2.Etap 198 konut, 1 adet cami ve ticaret merkezi inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlenmesi işi ihalesi bugün saat 14.30'da yapılacak.

Sarpıncık RES iptal kararı ıslak imzaya takıldı!

Karaburun Kaymakamlığı’na iletilen İzmir 1. İdare Mahkemesi’nin Karaburun Sarpıncık’taki RES projesinin iptal kararı, ilçe Kaymakamı Osman Oğuz Ekşi’nin ıslak imza şartına takıldı.

Sarpıncık RES projesinin imar planları iptal edildi!

IZMİR'in Karaburun İlçesi'nde yapılmak istenen Sarpıncık RES Projesi'nin imar planları, mahkeme tarafından iptal edildi. Sarpıncık'ta 14 türbin direkli projenin hazırlıklarının başlamasıyla birlikte, çevreciler ve ilçe halkı da hukuk mücadelesi başlattı.

TOKİ Yozgat Aydıncık 94 adet konut ihalesi bugün yapılacak!

TOKİ Yozgat Aydıncık 94 adet konut, 1 adet büfe ve 1 adet cami inşaatları ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi yapım işi açık ihale usulü ile bugün saat 14.30'da yapılacak.

TOKİ Çorum Osmancık 2.Etap'ta 198 konut yaptıracak!

TOKİ Çorum Osmancık 2.Etap 198 konut, 1 adet cami ve ticaret merkezi inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlenmesi işi ihalesi 21 Nisan 2016 saat 14.30'da yapılacak.

Çamlıyayla Havza-Kadıncık 2 Enerji İletim Hattı Haberi

Çamlıyayla Havza-Kadıncık 2 Enerji İletim Hattı


BAKANLAR KURULU KARARI


Karar Sayısı : 2014/7023

Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğüne ait “154 kV Çamlıyayla Havza-Kadıncık 2 Enerji İletim Hattı Projesi” kapsamında ekli haritada gösterilen güzergâha isabet eden taşınmazlarda direk yerlerinin mülkiyet şeklinde, iletken salınım gabarisinin ise irtifak hakkı kurulmak suretiyle anılan Genel Müdürlük tarafından acele kamulaştırılması; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının 27/10/2014 tarihli ve 1687 sayılı yazısı üzerine, 2942 sayılı Kamulaştırma Kanununun 27 nci maddesine göre, Bakanlar Kurulu’nca 24/11/2014 tarihinde kararlaştırılmıştır.


Harita için