29 / 04 / 2024

çamur yakma tesisi

çamur yakma tesisi

Bursa Büyükşehir Belediyesi, yerli tramvay, metro ve yerli uçaktan sonra elektrik üreten yerli çamur yakma tesisini de hızla hayata geçiriyor.

İstanbul katı atık yakma tesisine Doka'dan iskele ve kalıp sistemi! 

İBB'nin Katı Atık Yakma ve Enerji Üretim Tesisi Projesi'yle inşa edilen tesis Avrupa'nın en büyük katı atık bertaraf ve enerji üretim tesisi olacak. Kalıp ve iskele sistemlerinin projelendirmesini ve teminin yapan Doka Kalıp Türkiye Genel Müdürü tesisin 2020 Mart ayında tamamlanacağını söyledi.

İzmir Gölyazı mevkiinde atık yakma tesisi mi yapılacak?

CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, hazırladığı önerge ile İzmir'in Foça ile Aliağa ilçeleri arasındaki Gölyazı mevkiinde atık yakma tesisi yapılacağına ve bazı atıkların bu bölgeye gizlice gömüldüğüne dair iddiaları sordu..

Gaziantep OSB'de tesis inşaatı ihalesi!

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Evsel Ve Endüstriyel Atıksu Arıtma Tesisi Akışkan Yataklı Çamur Yakma ve Enerji Elde Etme Tesisi Yapım İşi ihale edilecek. İhalesi 14 Şubat 2017 tarihinde gerçekleşecek.

Gaziantep OSB'de tesis yapım ihalesi 14 Şubat'ta!

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkanlığı, Evsel Ve Endüstriyel Atıksu Arıtma Tesisi Akışkan Yataklı Çamur Yakma ve Enerji Elde Etme Tesisi yapım işini ihale edecek. İhalesi 14 Şubat 2017 tarihinde gerçekleşecek.

Kocaeli'ye katı atık yakma tesisi inşa edilecek!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması planlanan Evsel Katı Atık Yakma Tesisi ile ilgili muhtarlara yönelik gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısı Genel Sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç tarafından yapıldı.

İzmit'e 800 milyon TL'lik çöp yakma tesisi yapılacak!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Tahir Büyükakın, 800 milyona mal olacak çöp yakma tesisinin, İzmit Orman Depo alanına yapılacağını açıkladı.

Bursa Çamur Yakma Tesisi'nde sona gelindi!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin yönlendirmesiyle yapılan yerli tramvay, metro ve yerli uçaktan sonra elektrik üreten yerli çamur yakma tesisi inşaatında son aşamaya gelindi.

Bursa'da akışkan yataklı atık çamur yakma tesisi kuruluyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, yerli tramvay, metro ve yerli uçaktan sonra elektrik üreten yerli çamur yakma tesisini de hızla hayata geçiriyor.

Bursa Çamur yakma tesisinde son viraj!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nce planlanan ve arıtma tesislerinden çıkacak atık çamurların bertaraf edilmesi ile yok edilme sırasında oluşacak ısıdan elektrik üretilmesini esas alan Akışkan Yataklı Çamur Yakma Tesisi’nde son viraja girildi.

Bursa'da çamur yakma ve enerji elde etme tesisinin temeli atıldı!

Büyükşehir Belediyesi'nin 'Avrupa Kenti Bursa' hedefiyle, kenti daha yaşanabilir ve sağlıklı hale getirmek amacıyla sürdürdüğü çalışmalar kapsamında fiayata geçirilen 'Akışkan Yataklı Çamur Yakma ve Enerji Elde Etme Tesisi'nin temeli törenle atıldı.

Bursa'da Akışkan Enerji Elde Etme Tesisi'nin temeli atıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin 'Avrupa Kenti Bursa' hedefiyle, kenti daha yaşanabilir ve sağlıklı hale getirmek amacıyla sürdürdüğü çalışmalarda 'Akışkan Yataklı Çamur Yakma ve Enerji Elde Etme Tesisi'nin temeli törenle atıldı.

Bursa Akışkan Yataklı Çamur Yakma Tesisi'nin temeli atıldı!

Büyükşehir Belediyesinin 'Avrupa Kenti Bursa' hedefiyle, kenti daha yaşanabilir ve sağlıklı hale getirmek amacıyla sürdürdüğü çalışmalar kapsamında hayata geçirilen 'Akışkan Yataklı Çamur Yakma ve Enerji Elde Etme Tesisi'nin temeli törenle atıldı.

Yenikapı'da biyolojik atıksu-çamur bertaraf tesisi kurulacak!

İSTANBUL, Avrupa yakasında yaklaşık 3.5 milyon kişinin ihtiyacının karşılanması için biyolojik atıksu arıtma ve çamur bertaraf tesisi yapılmasına karar verildi.

çamur yakma tesisi Haberi

çamur yakma tesisi

Bursa'da 70 milyon liraya mal olacak akışkan yataklı atık çamur yakma tesisi 2,5 megavat saat elektrik üretme özelliğiyle Türkiye'de tek olacak. Başkan Recep Altepe, tesisin tek kazanda 96 ton çamur yakacağını, üretilen elektrik sayesinde tesisin 10 yılda kendisini amorti edeceğini söyledi.


Bursa’nın daha sağlıklı ve yaşanabilir bir şehir olması gayesiyle çevre yatırımlarına ağırlık veren Büyükşehir Belediyesi, metan gazından elektrik üretimi, ana içme suyu hattı üzerine kurulan tribünler ile sudan elektrik üretimi ve güneş panellerinden elektrik üretiminin ardından şimdi de arıtma tesislerinde toplanan çamurlardan elektrik üretimi için önemli bir adım attı.

Kısa süre önce Buski tarafından projelendirilip Doğu Atıksu Arıtma Tesisi'nde temeli atılan tesis 2017 yılının ilk aylarında faaliyete başlayacak. İnşaat alanında incelemelerde bulunan ve İhlas Haber Ajansı'na açıklama yapan Bursa Büyükşehir...