28 / 04 / 2024

Bursa Akışkan Yataklı Çamur Yakma Tesisi'nin temeli atıldı!

Bursa Akışkan Yataklı Çamur Yakma Tesisi'nin temeli atıldı!

Büyükşehir Belediyesinin 'Avrupa Kenti Bursa' hedefiyle, kenti daha yaşanabilir ve sağlıklı hale getirmek amacıyla sürdürdüğü çalışmalar kapsamında hayata geçirilen 'Akışkan Yataklı Çamur Yakma ve Enerji Elde Etme Tesisi'nin temeli törenle atıldı.



Bursa'ya yatırımlarıyla değer katan Büyükşehir Belediyesi'nin 'Sağlıklı ve Temiz Bursa' hedefiyle gerçekleştirdiği yatırımları zincirine bir halka daha eklendi. Büyükşehir Belediyesi ve BUSKI tarafından 'yerel üretim' odağıyla hayata geçirilen 'Akışkan Yataklı Çamur Yakma ve Enerji Elde Etme Tesisi'nin temeli törenle atıldı. 


Temiz çevre adımı 

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kenti 'Avrupa Şehri' unvanına taşımak adına çevreye büyük değer verdiklerini söyledi.Bursa'da Büyükşehir Belediyesi'nin imzasını attığı çevre yatırımlarını anlatan Başkan Altepe, "Bursa'da temiz bir çevre için güzel bir adım atıyoruz. Avrupa Şehri Bursa'ya yakışır bir hizmeti daha gerçekleştirmenin heyecanını yaşıyoruz. Uzun yıllardır hazırlıklarını sürdürdüğümüz, yurtdışında incelemelerde bulunduktan sonra en güzelini kentimize kazandıracağımız 'Akışkan Yataklı Çamur Yakma ve Enerji Elde Etme Tesisi', yerli imalat olacak" dedi. 


"İki yılda tamamlanacak"

'Akışkan Yataklı Çamur Yakma ve Enerji Elde Etme Tesisi'ni yaklaşık 2 yıl içinde tamamlamayı hedeflediklerini de anlatan Başkan Altepe, "BUSKI bünyesinde bulunan atıksu arıtma tesislerinden elde edilen çamur akışkan yataklı çamur yakma tesisiyle elektrik enerjisine dönüşüyor. Mevcut atıksu arıtma tesisleri sınırları içinde konuşlandırılacak olan çamur yakma tesisi hazırlama, yakma, arıtma ve elektrik üretimi ile yardımcı sistemlerden oluşuyor. 2 ayrı hat olarak inşa edilecek olan tesis, toplamda 2 ayrı yakma kazam, 2 ayrı baca gazı arıtma sistemleri, bir elektrik üretme türbini olarak dizayn edilecek" dedi.


Bursa Karacabey Haber 


Geri Dön