14 / 05 / 2024

avrupa kenti bursa hedefi

avrupa kenti bursa hedefi

Büyükşehir Belediyesinin 'Avrupa Kenti Bursa' hedefiyle, kenti daha yaşanabilir ve sağlıklı hale getirmek amacıyla sürdürdüğü çalışmalar kapsamında hayata geçirilen 'Akışkan Yataklı Çamur Yakma ve Enerji Elde Etme Tesisi'nin temeli törenle atıldı.

İstanbul, kirada Avrupa’nın en pahalı ikinci kenti oldu! 

AB Komisyonu’nun araştırmasında İstanbul, kira sorununda zirveye yerleşti. Gelir ve kiraya göre İstanbul, Münih’le beraber Avrupa’nın en pahalı ikinci şehri oldu. Münih’te küçük bir ev kirası 1770 Euro olruken, İstanbul’da 650 Euro olarak belirlendi. 

Atina, konut fiyatlarının en hızlı arttığı Avrupa kenti oldu!

Yunanistan'da konut fiyatlarındaki artış hız kesmeden devam ediyor. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre Yunanistan'da fiyatların en hızlı arttığı kent ise başkent Atina oldu.

Bursa'da büyük dönüşüm başladı! Hem tarihi mirasa sahip çıkılıyor, hem de depreme karşı  konutlar yapılıyor!

İstanbul, Ankara ve İzmir'den sonra Türkiye'nin dördüncü büyük kenti olan Bursa'da büyük bir dönüşüm başladı. Bu kapsamda hem tarihi mirasa sahip çıkılırken hem de deprem riskine karşı dayanıklı konutlar inşa ediliyor.

ABD Ulusal İstihbarat Raporu: İstanbul 2035'te Avrupa'nın en kalabalık kenti olacak!

ABD Ulusal İstihbarat Konseyi raporuna göre pandeminin etkilerinin hemen her bölgede senelerce sürmesi bekleniyor. Raporda İstanbul’un 2035 yılında Avrupa’nın en kalabalık şehri olacağı da öngörülüyor.

Bursa Tophane'de dönüşüm çalışmaları hız kesmiyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, şehrin tarihi başkenti olan Tophane'nin kimliğini öne çıkarmak için dönüşüm çalışmalarını hızlandırdı. 

Bursa'da 7 önemli projenin startı verildi!

Osmanlı’nın ilk başkenti Bursa’da tarih yeniden gün yüzüne çıkarken, bölge kent yeniden yeşile dönüyor. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 7 önemli projeye başladı.

Bursa'da mühürlenen Özdilek Mudanya AVM'den açıklama! 

Bursa'nın Mudanya ilçesinde 2 bin 700 yıllık Myrleia Antik Kenti'nin liman kalıntıları üzerinde yapılan avm, Mudanya Belediyesi'nce mühürlenmişti. 'İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsat Yönetmeliğine' aykırı olduğu belirtilen avm yetkililerinden konuya ilişkin açıklama yapıldı....

Bursa'da antik kent üzerine kurulan AVM mühürlendi!

Bursa Mudanya'da 2 bin 700 yıllık Myrleia Antik Kenti'nin liman kısmındaki kalıntıları üzerine kurulan AVM'ye ait eğlence ve oyun merkezi "İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsat Yönetmeliğine" aykırı olduğu için mühürlendi...

Polat İnşaat, Balkanlar ve Doğu Avrupa’da büyümeyi hedefliyor!

Polat İnşaat, Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de iki proje geliştirerek Avrupa’ya açıldı. Sırada Makedonya, Sırbistan ve Karadağ var.

Mustafa Bozbey: Bursa'yı yaşanabilir bir dünya kenti yapmaya geliyoruz!

Yeni projelerle Bursa’nın geleceğini şekillendireceklerini belirten CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, ''sürdürülebilir ve yaşanılabilir bir dünya kenti yapmaya geliyoruz'' dedi. 

Myrleia Antik Kenti'nde yapılan AVM açıldı!

Bursa'nın Mudanya ilçesinde Myrleia Antik Kenti'nde inşa edişen AVM hizmete açıldı. Tören sırasında AVM önünde toplanan DOĞADER üyeleri, döviz ve sloganlarla protestoda bulundu.

Megapol İzmir ile Halkapınar yeni Konak olacak!

Megapol Grup, Halkapınar’da başlattığı yeni projesiyle adeta küçük bir Avrupa kenti yaratmak için çalışmalarına başladı. 

Avrupa’nın en büyük kitabevi Bursa'da kuruldu!

Avrupa’nın en büyük kitabevi Bursa’da 5 bin metrekarelik alan üzerine kuruldu. Kitabevi, 5 milyon kitap ve kırtasiye ürünüyle hizmete açıldı.

avrupa kenti bursa hedefi Haberi

avrupa kenti bursa hedefi

Bursa'ya yatırımlarıyla değer katan Büyükşehir Belediyesi'nin 'Sağlıklı ve Temiz Bursa' hedefiyle gerçekleştirdiği yatırımları zincirine bir halka daha eklendi. Büyükşehir Belediyesi ve BUSKI tarafından 'yerel üretim' odağıyla hayata geçirilen 'Akışkan Yataklı Çamur Yakma ve Enerji Elde Etme Tesisi'nin temeli törenle atıldı. 


Temiz çevre adımı 

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kenti 'Avrupa Şehri' unvanına taşımak adına çevreye büyük değer verdiklerini söyledi.Bursa'da Büyükşehir Belediyesi'nin imzasını attığı çevre yatırımlarını anlatan Başkan Altepe, "Bursa'da temiz bir çevre için güzel bir adım atıyoruz. Avrupa Şehri Bursa'ya yakışır bir hizmeti daha gerçekleştirmenin heyecanını yaşıyoruz. Uzun yıllardır hazırlıklarını sürdürdüğümüz, yurtdışında incelemelerde bulunduktan sonra en güzelini kentimize kazandıracağımız 'Akışkan Yataklı Çamur Yakma ve Enerji Elde Etme Tesisi', yerli imalat olacak" dedi. 


"İki yılda tamamlanacak"

'Akışkan Yataklı...