18 / 05 / 2024

İstanbul, kirada Avrupa’nın en pahalı ikinci kenti oldu! 

İstanbul, kirada Avrupa’nın en pahalı ikinci kenti oldu! 

AB Komisyonu’nun araştırmasında İstanbul, kira sorununda zirveye yerleşti. Gelir ve kiraya göre İstanbul, Münih’le beraber Avrupa’nın en pahalı ikinci şehri oldu. Münih’te küçük bir ev kirası 1770 Euro olruken, İstanbul’da 650 Euro olarak belirlendi. 



Avrupa Birliği Komisyonu, Avrupa’nın pek çok kentinde kiracılar için uygun daire bulmanın ne kadar kolay ya da ne kadar zor olduğu ile ilgili bir inceleme yaptı. 

Komisyon, 700 bin kişiye Avrupa şehirlerindeki yaşam kalitesi ve ev kiralama konuları ile ilgili sorular yöneltti. 

İstanbul, kirada Avrupa’nın en pahalı ikinci kenti oldu! 

KİRACI İÇİN EN PAHALI AVRUPA KENTİ CENEVRE 

Sözcü Gazetesi'nden Ali Gülen'in haberine göre; AB’nin güneyindekilerle Balkan devletlerinde yaşayanlar durumlarından biraz daha memnun çıktı. 

Buralarda makul bedellere konut bulabilmenin nispeten daha kolay olduğu belirlendi. Ayrıca İstanbul haricinde başkent dışındaki kentlerde yaşayanlar, biraz daha ucuz kira bedeli ile ev bulabildiklerini belirtti. 

AB Komisyonu’nun raporuna göre, Avrupa’nın kiracı için en pahalı kenti Cenevre oldu. İsviçre’nin lüksle anılan kentindeki kira ortalaması, ülke ortalamasının hayli üstünde ve bir evin metrekarsi 372 Frank'ı bulabilyor. 

İstanbul, kirada Avrupa’nın en pahalı ikinci kenti oldu! 

İSTANBUL'DA BİR EVİN ORTALAMA KİRA 650 EURO 

Cenevre'yi, İstanbul ve Münih şehirlerinin izlediği belirlendi. Bu iki şehirde yaşayanların yalnızca yüzde 10’u, kendi kentlerinde  uygun fiyata oturabilecekleri bir ev bulduğu görüşünü belirtti. 

Kiracıların yüzde 90’ı durumlarından memnun değil. Rakamlara göre; Münih’te iki odalı bir dairenin ortalama kirası 1770 Euro iken İstanbul'da ise ortalama 650 Euro seviyesinde. 

İstanbul’da kira Münih’in neredeyse üçte biri ama aylıklar da o orandan daha düşük kalıyor. Bir İstanbullunun ortalama geliri, Münihlinin 4’te biri ile 6’da biri arasında değişiklik gösteriyor. 

İstanbul, kirada Avrupa’nın en pahalı ikinci kenti oldu! 

ZİRVEDEKİ DİĞER ŞEHİRLER 

Münih ve İstanbul’dan sonra en yüksek kiranın ödendiği şehirler Hamburg, Zürih ve Stockholm olarak belirlendi. Hamburg’da kiralık dairenin metrekare fiyatı 16 Euro’ya ulaşıyor. 

Zürih ve Stockholm de, dünyanın en pahalı şehri olan Singapur’la yarış halinde. 

Paris ise bu üç şehirden sonraki en pahalı kent oldu. İki odalı bir evin aylık kirası bin ile 3 bin Euro arasında değişiklik gösteriyor. 

Paris'i Lüksemburg izliyor. Lüksemburg’da hem emlak fiyatları hem de kira bedelleri oldukça yüksek. Burada 50 metrekarelik bir daire için 2500 Euro artı yan gider ödemesi yapılması gerekiyor. 

Kopenhag da Lüksemburg’la aynı pahalılık sırasında yer alıyor. 

Yenişehir Evleri'nin sahipleri belli oluyor: Emlak Konut kura çekimi! THY Emlak Konut GYO Arnavutköy kura sonuçları!

Bungalov ev kiralamak isteyenler dikkat! Dolandırıcıların yeni oyunu! Bu tuzağa düşmeyin!

Kiracısıyla sorun yaşayan ev sahipleri hemen bakın: Bu şartlarda evinizi tahliye ettirebilirsiniz!


 


Geri Dön