27 / 04 / 2024

Atina, konut fiyatlarının en hızlı arttığı Avrupa kenti oldu!

Atina, konut fiyatlarının en hızlı arttığı Avrupa kenti oldu!

Yunanistan'da konut fiyatlarındaki artış hız kesmeden devam ediyor. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre Yunanistan'da fiyatların en hızlı arttığı kent ise başkent Atina oldu.



Yunanistan'da konut fiyatlarındaki artış hız kesmeden devam ederken, fiyatların en çok arttığı kent de açıklandı.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre başkent Atina, konut fiyatlarının en hızlı arttığı Avrupa kenti oldu. Yine paylaşılan detaylara göre konut fiyatlarındaki artış Ekim ayında yüzde 12,2 şeklinde oldu. 

Söz konusu bu artışın nedeni olarak ülkedeki borç krizi sebebiyle yüz binlerce konutun hukuki belirsizlik içerisinde olması ve bunun konut arzını azaltması gösterildi.

'ALTIN VİZE ANA ETKEN'

Bloomberg'te yer alan habere göre, Atina Emlakçılar Birliği Başkanı Lefteris Potamianos, fiyat artışlarını arzın azlığı yanında "Altın Vize" (The Golden Visa) programı ile artış gösteren uluslararası konut talebine bağlıyor. Göçmen yatırımcı programı şeklinde de isimlendirilen Altın Vize ile mülk satın alarak ülkeye belirli bir miktar yatırım yapan kişilere verilen kalıcı oturma izni de veriliyor. Yunanistan’dan Altın Vize alan AB dışı yatırımcılar ayrıca Schengen bölgesinde seyahat vizesine de sahip oluyor.

Atina, konut fiyatlarının en hızlı arttığı Avrupa kenti oldu!

YUNANİSTAN'DAKİ KİRALIK GAYRİMENKULLERE İSRAİLLİ YATIRIMCILARDAN BÜYÜK TALEP


Gazete Duvar'ın aktardığı detaylara göre komşu Yunanistan'ın kiralık gayrimenkul pazarı, Gazze'de çatışmalar devam ederken, İsrailli yatırımcılardan da büyük talep görüyor. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre uzun soluklu yatırımlardan kaçınan pek çok İsrailli, kira sözleşmeleri için yüksek miktarlar ödemekten de çekinmiyor. Ekonomik kriz sürecinde uygulamaya sokulmuş olan 'kemer sıkma' önlemlerinin yürürlükte olduğu Yunanistan’da, yatırımcılar kiralık gayrimenkule ilgi gösteriyor. 

Yine söz konusu konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre Selanik bu anlamda en çok tercih edilen şehir şeklinde açıklanırken, Yunanistan basını, İsraillerin Yunanistan'ın gayrimenkul pazarına olan ilgisinin Selanik ile sınırlı olmadığını belirtiyor. Yine verilen detaylara göre İsrailliler, Atina'nın güney kıyı kesimlerinde de konut arayışında.

Airbnb gibi kısa zamanlı kiralama platformlarında sunulan dairelerin İsraillilerin öncelikli hedefi duruma geldiği belirtilirken, İn.gr isimli haber sitesi, İsraillilerin hızlı bir şekilde erişilebilir durumda olan gayrimenkullerle ilgilendiğini kaydetti.

Hatay'daki 2 bin 665 deprem konutunun inşaatı tam gaz!

Silivri Belediyesi'nden satılık 6 arsa!

Prof. Dr. Görür ve Prof. Dr. Tüysüz'den Malatya depremleriyle ilgili çarpıcı açıklama: 6'nın üzerinde deprem üretebilir!


Geri Dön