27 / 04 / 2024

Prof. Dr. Görür ve Prof. Dr. Tüysüz'den Malatya depremleriyle ilgili çarpıcı açıklama: 6'nın üzerinde deprem üretebilir!

Prof. Dr. Görür ve Prof. Dr. Tüysüz'den Malatya depremleriyle ilgili çarpıcı açıklama: 6'nın üzerinde deprem üretebilir!

Malatya'da, dün akşam üstü arka arkaya meydana gelen depremlerden sonra iki yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür ve Prof. Dr. Okan Tüysüz, önemli paylaşımlar yaptı. İşte o açıklamalar...



Malatya'da, dün akşam üstü arka arkaya yaşanan depremlerden sonra iki yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür ve Prof. Dr. Okan Tüysüz, önemli paylaşımlar yaptı.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre Prof. Dr. Görür depremleri; "Her iki deprem de birbirine yakın fakat lokasyon itibarıyla biri Adıyaman, diğeri ise Malatya sınırında (Geçitli ve Uluköy). Ama esasında ikisi de aynı yer demek. AFAD'ın Battalgazi şeklinde verdiği yerlerin doğru olmadığı kanaatindeyim. Söz konusu bu depremleri, 6 Şubat depremlerinin artçısı şeklinde kabul edebiliriz" diye değerlendirirken, Prof. Dr. Tüysüz, "Çelikhan ile Pütürge arasında yaklaşık olarak 30 kilometre boyunca bir fay var. Ne zaman kırılır bilinmez fakat 6'nın biraz üzerinde deprem üretebilir. Fakat, 6 Şubat bir daha olmayacak" açıklamasını yaptı.

Malatya'nın Battalgazi ilçesi merkezli 3 dakika arayla meydana gelen 2 deprem kentte ve depremin hissedildiği şehirlerde de paniğe neden oldu.

Prof. Dr. Görür ve Prof. Dr. Tüysüz den Malatya depremleriyle ilgili çarpıcı açıklama: 6 nın üzerinde deprem üretebilir!

3 DAKİKADA 2 DEPREM BİRDEN

Habertürk'te yer alan habere göre Malatya Merkez Battalgazi ilçesinde 17.46'da 5.2, 17.49'da 4.7 büyüklüğünde yaşanan depremler, Gaziantep, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adıyaman ve Kilis'te de hissedildi.

GÖRÜR VE TÜYSÜZ DEĞERLENDİRDİ

Malatya'da yaşanan depremlerden sonra İTÜ'lü yer bilimciler Prof. Dr. Naci Görür ve Prof. Dr. Okan Tüysüz önemli açıklamalar yaptı. İşte o açıklamalar...

"BİRİ, DİĞERİNİN ARTÇISI"

Prof. Dr. Görür, Malatya depremleri ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Malatya ve Adıyaman'da kısa aralıklarla 2 deprem meydana geldi. İlki 5.3 ve ikincisi 4.5. Tahminim, bir tanesini diğerinin artçısı. Her iki deprem de birbirine yakın fakat lokasyon itibariyle biri Adıyaman, diğeri Malatya sınırında (Geçitli ve Uluköy).

Prof. Dr. Görür ve Prof. Dr. Tüysüz den Malatya depremleriyle ilgili çarpıcı açıklama: 6 nın üzerinde deprem üretebilir!

"6 ŞUBAT'IN ARTÇISI DEPREMLER"

Ama esasında ikisi de aynı yer demek. AFAD'ın Battalgazi şeklinde vermiş olduğu yerlerin doğru olmadığı kanaatindeyim. Bu depremleri, 6 Şubat depremlerinin artçısı şeklinde kabul edebiliriz."

"HASARLI BİNALARA DİKKAT"

Prof. Dr. Tüysüz, de Malatya depremleri ile ilgili olarak şunları dile getirdi: "Çelikhan civarında 2 deprem meydana geldi. 5.2 ve 4.6. Orta büyüklükte, devamı gelebilir, hasarlı olan binalara dikkat. Söz konusu bu deprem vesilesiyle daha önce yazdığım bir mesajı hatırlatmak isterim.

"6'NIN ÜZERİNDE DEPREM ÜRETEBİLİR"

Çelikhan ile Pütürge arasında yaklaşık olarak 30 kilometre boyunca bir fay bulunuyor. Bu fay be zaman kırılır bilinmez ama 6'nın biraz üzerinde deprem üretebilir. Fakat 6 Şubat bir daha olmayacak."
 

Belediyeden 2 taksitle satılık arsa!

İlk kez ev alacaklara müjde! Kredi faizi netleşiyor, işte en çok konuşulan oran!

Ruslar artık Türkiye yerine Macaristan’dan konut almak istiyor!


Geri Dön