28 / 04 / 2024

Ruslar artık Türkiye yerine Macaristan’dan konut almak istiyor!

Ruslar artık Türkiye yerine Macaristan’dan konut almak istiyor!

Rusların Avrupa'da emlak alma iştahı tekrar kabardı. RBC gazetesi, Macaristan ve Güney Kıbrıs'tan konut alma isteğinin Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni (BAE) geride bıraktığını belirtti.



NF Group'un açıkladığı verilere göre, ocak-ekim ayları arasında Rus vatandaşlarının en fazla konut almak istediği iki ülke Macaristan ve Güney Kıbrıs olarak kayıtlara geçti. 2022’nin lideri Türkiye ise bu yıl 3’üncü sırada yer aldı.

Bu 3 ülkeyi Endonezya ve Yunanistan’ın izlediği ifade edildi. 2022’de ilk 5'te yer alan Portekiz ve BAE ise bu yıl dışarıda kaldı.

RBC gazetesi, emlak alan Rusların temel amacının genel olarak yurt dışında oturum izni edinmek olduğunu kaydetti. Macaristan ve Güney Kıbrıs'a olan ilginin nedeni ise Schengen ülkelerinde rahat seyahat edebilme isteği var.

Habere göre, devletin onayladığı emlak yatırım fonuna 215 bin euro aktararak ya da 500 bin euro değerinde mülk alarak Macaristan'dan oturum almak mümkün. Güney Kıbrıs'ta bu miktar 300 bin olurken, İspanya'da ise 500 bin euro olduğu aktarıldı.

Ruslar artık Türkiye yerine Macaristan’dan konut almak istiyor!

RUSLAR EN ÇOK TÜRKİYE’DEN SONRA İSPANYA’DAN EMLAK SATIN ALDI

Öte yandan, Ruslar, yurt dışı gayrimenkul yatırımlarında rekor kırmaya devam ediyor.  Rus vatandaşları İspanya'da konut yatırımında bu yılın ilk yarısında son 10 yılın rekorunu kırdı. Türkiye'den ise 713 adet konut aldı.

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre Ruslar Ekim 2023’te Türkiye'de 713 konut satın aldı. 

Rusları sırasıyla İran, 235 konut ile Almanya 152 konutla ve bunun yanı sıra, Ukrayna 138 konut ile takip etti.

Ruslar artık Türkiye yerine Macaristan’dan konut almak istiyor!

turkrus.com'da yer alan habere göre, son zamanlarda Türkiye'de yabancıya konut satışları yarı yarıya azaldı. Türkiye'den ayrılan Rusların sayısında hızlı yükselişin rapor edildiği bir dönemde, bir başka "dış adres" haberi gündeme geldi. Rusyaların İspanya'dan aldığı emlak sayısı bu yılın ilk yarısında son 10 yılın rekorunu kırdı.

İspanya Kraliyet Noter Merkezi'nin kamuoyuyla paylaştığı verileri haberleştiren RBC gazetesi, Ruslarca satın alınan emlak sayısının bu sene yüzde 50,2 oranında artarak 2 bin 137'ye ulaştığını aktarıyor.

Malatya ve Adıyaman'daki depremlerin ardından uzmanlardan korkutan açıklama: ‘Artçılar 2-3 yıl sürecek’

Bakan Özhaseki’den o ile 40 bin konut müjdesi!

Vakıfbank’tan konut kredisi müjdesi! 3 milyon TL'nin aylık taksitleri ne kadar?


Geri Dön