28 / 04 / 2024

Vakıfbank’tan konut kredisi müjdesi! 3 milyon TL'nin aylık taksitleri ne kadar?

Vakıfbank’tan konut kredisi müjdesi! 3 milyon TL'nin aylık taksitleri ne kadar?

Vakıfbank, 3 milyon lira konut kredisi alacakların ödeyeceği aylık taksiti açıkladı. Ev fiyatlarının yüksekliği nedeniyle konut sahibi olma hayali kuran vatandaşlar için kredi maliyetleri büyük bir öneme sahip. Peki, 3 milyon TL’nin aylık taksit ödemeleri ne kadar? İşte detaylar...



Ev fiyatlarındaki yükseklikle başa çıkmak isteyen vatandaşlar için Vakıfbank, 3 milyon TL konut kredisi alacak vatandaşlara özel aylık taksit tutarını paylaştı. 

KONUT FİYATLARI NE KADAR?

Konut sektöründe fiyatlara yönelik yaşanan büyük sorun hız kesmeden devam ediyor. Büyük kentlerde konut satın almak isteyen kişiler eğer sıfır konut alacaklarsa ve bu konutlar siteler gibi komplekslerde yer alıyorsa 8-10 milyon liradan başlıyor. 

Daha küçük şehirlerde ise 2,5-3 milyon liradan başlayan fiyatlarla satılık evler bulunabiliyor. Bu fiyatlar minimum seviyeler olurken konutun niteliği arttıkça fiyatı da artıyor. Ev fiyatlarında yakın zamanda bir düşüş beklenmezken konut kredileri için de yüksek limitlere ihtiyaç duyuluyor.

 Vakıfbank’tan konut kredisi müjdesi! 3 milyon TL nin aylık taksitleri ne kadar?

VAKIFBANK’TAN KONUT KREDİSİ FIRSATI

Vakıfbank uzun yıllar boyunca vatandaşlara konut kredisi fırsatı veriyor. Birçok vatandaş Vakıfbank'ın konut kredisi olanaklarından yararlanıp ev sahibi oluyor. Fakat son zamanlardaki kredi faizlerindeki artışlardan Vakıfbank da etkilendi. 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) politika faizini arttıkça Vakıfbank da konut kredisi faizini yükseltiyor. Bu durum hem insanların konut kredisine erişememesine sebep oluyor hem de konut piyasasında satışların durması gibi bir sonucunu doğuruyor.

Vakıfbank yüksek maliyetle de olsa konut kredisi ile müşterilere finansman desteği veriyor. Bu doğrultuda, müşteriler aylık yüzde 3,89 oranında faiz ile 120 ay vadeli konut kredisi alabiliyor. 

Bu şartlarda konut kredisi almak maliyet bakımından vatandaşların çok büyük bir kısmı için imkânsız olurken yine de esnek ödeme fırsatları müşterilere sunuluyor.

 Vakıfbank’tan konut kredisi müjdesi! 3 milyon TL nin aylık taksitleri ne kadar?

MALİYET TABLOSU

Vakıfbank'ın 3 milyon lira konut kredisi için maliyet tablosu kesinleşti. 10 yıl vadeli olarak yapılan hesaplamaya göre kredi taksiti aylık 117 bin 909 lira oluyor. 

Bu taksiti ödeyebilecek insanların sayısı neredeyse parmakla sayılabilir kadar az olurken çoğu vatandaş için bu kredi erişilebilir olmuyor. Kullanılan bu kredinin toplam maliyeti ise 14 milyon lirayı geçiyor.

Malatya ve Adıyaman'daki depremlerin ardından uzmanlardan korkutan açıklama: ‘Artçılar 2-3 yıl sürecek’

Osmaniye’de 105 kişiye mezar olan Bilge Sitesi’nin 4 sanığının yargılanmasına başlandı!

Bakan Özhaseki’den o ile 40 bin konut müjdesi!


Geri Dön