28 / 04 / 2024

Malatya ve Adıyaman'daki depremlerin ardından uzmanlardan korkutan açıklama: ‘Artçılar 2-3 yıl sürecek’

Malatya ve Adıyaman'daki depremlerin ardından uzmanlardan korkutan açıklama: ‘Artçılar 2-3 yıl sürecek’

AFAD, dün saat 17.46’da Malatya Battalgazi’de 3 dakika arayla 5,2 ve 4,7 büyüklüğünde iki deprem olduğunu paylaştı. Deprem; Elazığ, Şanlıurfa, Gaziantep ve diğer çevre kentlerden de hissedilirken Prof. Dr. Naci Görür'den ve Ahmet Ercan’dan peş peşe açıklama geldi. İşte detaylar...



6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve ‘yüzyılın felaketi’ olarak nitelendirilen depremlerin ardından 9 ay geçmesine rağmen bölgede artçı sarsıntılar hâlâ devam ediyor. AFAD’ın resmi internet sitesindeki bilgiye göre, saat 17:46'da Malatya'nın Battalgazi ilçesinde 5,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

İlk depremden sonra Malatya'da ikinci bir deprem daha oldu. AFAD depremin büyüklüğünü 4,7 olarak paylaştı. İlk depremden yaklaşık 3 dakika sonra yaşanan deprem 6.36 kilometre derinliğinde yaşandı.

Malatya ve Adıyaman daki depremlerin ardından uzmanlardan korkutan açıklama: ‘Artçılar 2-3 yıl sürecek’

NACİ GÖRÜR'DEN AÇIKLAMA

Çevre kentlerden de hissedilen depremden sonra Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür'den bir değerlendirme geldi.

Prof. Dr. Görür, konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

“Arkadaşlar, bugün Malatya ve Adıyaman illerinde kısa aralıkla 2 deprem meydana geldi. İlki 5,3 ikincisi 4,5 şiddetinde oldu. Muhtemelen biri diğerinin artçısı. Her iki deprem de birbirine yakın. Fakat lokasyon itibariyle biri Adıyaman, diğeri Malatya kentlerinde (Geçitli ve Uluköy). Fakat aslında ikisi de aynı yer demektir. AFAD’ın Battalgazi olarak paylaştığı bölgelerin doğru olmadığı kanaatindeyim. Bu depremleri, 6 Şubat deprem felaketinin artçısı olarak kabul edebiliriz. Sevgiyle."

Malatya ve Adıyaman daki depremlerin ardından uzmanlardan korkutan açıklama: ‘Artçılar 2-3 yıl sürecek’

ARTÇILAR 2-3 YIL SÜRECEK

Öte yandan, Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan da depremlerden sonra bir açıklama yaptı. Ercan, "Adıyaman- Sincik'de 17.46'da, 7 km'de 5,2 şiddetinde deprem, sonra 4,7 şiddetinde artçısı oldu. Bunlar, 4 kırığı kırarak toplam M8,0'lik gerginlik boşaltan depremin artçılarıdır. 11 kentte artçılar M6,3 büyüklüğüne kadar 2 ile 3 sene devam edecektir. Depremleri gören binalar yorgundur. Çelik yapı inşa edilmeli" diye konuştu

MALATYA VE ADIYAMAN'DA PEŞ PEŞE DEPREMLER

Merkez üssü Malatya Battalgazi olmak üzere üç dakika arayla 5,2 ve 4,7 şiddetinde depremler olmuş ve yaklaşık bir saat sonra Adıyaman ise 3,5 şiddetinde bir sarsıntı meydana gelmişti.

Gayrimenkulün en fazla değer kazandığı şehir neresi? Uzman isim açıkladı!

Bakan Özhaseki’den o ile 40 bin konut müjdesi!

Yabancılar kentsel dönüşümü yakından takip ediyor!

 


Geri Dön