27 / 04 / 2024

Keşan Atık Su Arıtma Tesisi'nin temeli atıldı!

Keşan Atık Su Arıtma Tesisi'nin temeli atıldı!

Keşan Belediyesi tarafından daha temiz bir çevre ve deniz için Yayla Sahili'ne yapılacak olan Atık Su Arıtma Tesisi ve Kanalizasyon Tadilat Projesi'nin temeli atıldı.



Keşan Belediyesi tarafından daha temiz bir çevre ve deniz için Yayla Sahili'ne yapılacak olan Atık Su Arıtma Tesisi ve Kanalizasyon Tadilat Projesi'nin temeli atıldı. 


YAKLAŞIK 4 milyon TL'lik proje Ekşioğlu Enerji & Kılıç inşaat İş Ortaklığınınyükleniciliğinde yapılıyor ve 5 ay içersinde tamamlanacak. Keşan Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünde görevli Osman Coşkunun sunumu ile başlayan programda ilk olarak saygı duruşunda bulunuldu ve istiklal Marşı söylendi. Daha sonra ise projenin yüklenici firması Ekşioğlu Enerji & Kılıç İnşaat Iş Ortaklığı adına Ali Kılıç açış konuşmasını gerçekleştirdi. 


GELECEĞE DOKUNUŞ 

Kılıç, sözlerinin başında Keşan Belediye Başkanı Op. Dr. Mehmet Özcan'a teşekkür ederek, birçok belediyenin gelir getirici olmaması nedeniyle böyle projeleri gerçekleştirmek istemediğini söyledi. Kılıç, projenin 5 ay içerisinde bitirilerek teslim edileceğini vurgulayarak; "Hep beraber temelini atacak olduğumuz belediyemizin bu projesi ile şehirleşmenin en temel kurallarından birisi gerçekleşecektir. Bu anlayışla bölgemizdeki atık sular dünya standartlarına uygun olarak arıtılarak tekrar sulama konusunda geriye dönüşümü sağlanacaktır. Bu proje ile Yayla Sahilimizin geleceğine çok önemli dokunuş yapılacaktır. Mekanik aksam dahil, komple yapacağımız bu önemli proje 5 ay gibi kısa bir süre içerisinde bitirilecektir. Bu proje ile günde 3 bin 250 m3 atık su arıtılacak. Böylece daha temiz bir çevreye ve denize kavuşmuş olacağız" dedi. 


ALLAH'IN LÜTFÜ 

Konuşma yapan Keşan Belediye Başkanı Op. Dr. Mehmet Özcan, "Edirne'nin güneyi için Saros Körfezi bize Allah'ın bir lutfudur. Etrafında hiçbir sanayi tesisi olmayan dünyanın sayılı körfezlerinden biridir. Bu değeri iyi kullanmamız için temel altyapı problemlerini mücavir alanımız olan bu yerlerde bitirme mecburiyetimiz vardır. Fransa, İtalya, Yunanistan gibi turizmden yararlanma iddiamız var. 

Altyapısı olmayan, suyu ve arıtma tesisi olmayan, yüzmeye girdiğimiz suyuna ve güneşlendiğimiz kumsalına evsel atık sularının bulunduğu alanlara dışarıdan misafirler gelir mi! Bu problem ülkemizin sahil bandında ortak bir sorundur" dedii. 


Özcan'ın ardından ise Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı konuştu. Dınkırcı çevreyle ilgili duyarlılığından dolayı Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan'a teşekkür ederek; şunları söyledi: "Çevre aslında bize atalarımızın emaneti değil, geleceğimizin mirasıdır. Böyle bir tesise emek katkı, destek koyan başta Keşan Belediye Başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bölgemiz için hayırlı olsun." 


Devrim


Geri Dön