05 / 05 / 2024

Çanakkale gezici müzesi kastamonu

Çanakkale gezici müzesi kastamonu

"Çanakkale 100'üncü Yıl Gezici Müzesi", Kastamonu'da ziyarete açıldı.Gezici müzenin Cumhuriyet Meydanı'nda ziyarete açılması dolayısıyla tören düzenlendi. Müze, 1 Kasım 2014 tarihine kadar açık kalacak.

Troya Müzesi Çanakkale'yi tarihiyle yeniden buluşturma projesidir!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Troya Müzesi, Çanakkale'yi tarihiyle yeniden buluşturma, bu kadim şehri ülkemiz, milletimiz ve tüm insanlık için tekrar bir çekim merkezi haline dönüştürme projemizin adeta son halkasıdır." ifadelerini kullandı...

75 milyon liralık Troya Müzesi yarın açılacak!

Çanakkale'de 5 bin yıllık geçmişe sahip Troya Antik Kenti'nde yaklaşık 75 milyon liraya mal olan Troya Müzesi'nin resmi açılışı yarın gerçekleşecek. 

Çanakkale Troya Müzesi açıldı!

Çanakkale'de yapımına 4 yıl önce başlanan Troya Müzesi, ziyarete açıldı. Maliyeti 75 milyon lirayı bulan müze 10 gün boyunca ziyaret edilebilecek.

Çanakkale Troya Müzesi 7 bölümden oluşacak!

Çanakkale merkeze bağlı Tevfikiye Köyü sınırları içerisinde inşa edilen Troia Müzesi'nde çalışmalar hızla ilerliyor. 11 bin 200 metrekare alanda hayata geçirilen müze 7 bölümden oluşacak.

Çanakkale Atatürk Evi Müzesi hizmete açıldı!

Çanakkale’nin Eceabat ilçesi Bigalı köyünde yeniden inşa edilen ‘Atatürk Evi Müzesi’, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katıldığı törenle hizmete açıldı. 

Çanakkale Troya Müzesi'nde sona gelindi!

Maliyeti 50 milyon lirayı bulacak Troya Müzesi, 3 bin metrekarelik sergi salonları dahil 10 bin metrekare kapalı alandan oluşacak

Sancaktepe'de 1915 Çanakkale Minia ve Müzesi inşa edilecek!

Sancaktepe Belediyesi tarafından, temeli 18 Mart’ta atılacak ve 10 dönümlük arazi üzerinde inşa edilecek ‘1915 Çanakkale Minia & Müze’ Türkiye’de bir ilk olma özelliğine sahip.

Çanakkale açık hava müzesi olacak!

Türk askerinin 'Çanakkale geçilmez' sözüyle destanlaştığı Gelibolu Yarımadası, açık hava müzesi niteliğiyle yeniden düzenlenerek bölge gelecek nesillere daha iyi koşullarda miras bırakılacak.

Çanakkale'de Piri Reis Müzesi kurulacak!

Gelibolulu ünlü denizci Piri Reis adına Çanakkale'de Piri Reis Müzesi ve Araştırma Merkezi kurulması planlanıyor.

Çanakkale Müzesi Kocaeli'de açıldı!

1915 Çanakkale Saddulbahir Savaş Malzemeleri Özel Müzesi, İzmit Outlet Center'da açıldı, 29 Mart'a kadar ücretsiz gezilebilecek Müze sahibi Ahmet Uslu, katılımcılara tüm eserlerle ilgili bilgilendirmede bulundu.

Çanakkale Troia Müzesi turizmde bir eşik olacak!

Troia Müzesi'nin, Çanakkale turizminde bir eşik olacağını söyleyen Ak Parti Milletvekili Mehmet Daniş, "Troia Müzesi, kültür turizminin artık sektörel anlamda yapılabileceği anlamına gelen bir proje'' dedi.

Çanakkale 100'üncü Yıl Gezici Müzesi Çankırı'da!

Çanakkale 100'üncü Yıl Gezici Müzesi Çankırı'da. Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı etkinlikleri kapsamında hayata geçirilerek "Şehitler Diyarından Anadolu'ya" sloganıyla yola çıkan gezici müze, Anıt Alanı'nda vatandaşlarla buluştu.

Çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesi Çorum'da!

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünce (BYEGM) desteklenen, Çanakkale Zaferi 'nin 100. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında hayata geçirilen gezici müze, Hürriyet Meydanı 'nda vatandaşlarla buluştu

Çanakkale gezici müzesi kastamonu Haberi

Çanakkale gezici müzesi kastamonu

Gezici müzenin Cumhuriyet Meydanı'nda ziyarete açılması dolayısıyla tören düzenlendi. Vali Şehmus Günaydın, törende yaptığı konuşmada, Çanakkale Zaferi'nin, Türk tarihinin önemli dönüm noktalarından biri olduğunu söyledi.


Kastamonu'nun Çanakkale'de en çok şehit veren illerin başında geldiğini belirten Günaydın, "Bu duygu ve düşüncelerle aziz şehitlerimizi tekrar rahmetle ve minnetle anıyoruz. İnşallah bu müzeyi gezen Kastamonulular, Çanakkale'nin nasıl büyük bir destan olduğunu tekrar anlayacak ve yaşayacak. Kastamonu halkımızı, öğrencilerimizi buraya davet ediyorum" diye konuştu.


Çanakkale Zaferi'ni anlatan yaklaşık 4 bin eserin sergilendiği gezici müze, 1 Kasım'a kadar açık...