02 / 05 / 2024

Sancaktepe'de 1915 Çanakkale Minia ve Müzesi inşa edilecek!

Sancaktepe'de 1915 Çanakkale Minia ve Müzesi inşa edilecek!

Sancaktepe Belediyesi tarafından, temeli 18 Mart’ta atılacak ve 10 dönümlük arazi üzerinde inşa edilecek ‘1915 Çanakkale Minia & Müze’ Türkiye’de bir ilk olma özelliğine sahip.



Sancaktepe Belediyesi, gelecek kuşaklara miras bırakılacak yepyeni bir tarih ve kültür projesini hayata geçiriyor. Temeli 18 Mart’ta atılacak ve 10 dönümlük arazi üzerinde inşa edilecek “1915 ÇANAKKALE Minia & Müze” Türkiye’de bir ilk olma özelliğine sahip. 


YIL SONUNDA AÇILACAK 

Gelecek nesillere Çanakkale’nin ne demek olduğunu anlatmak, o ruhun öneminden bahsetmek ve o ruhu aşılamak amacıyla kalıcı olacak eserin açılışı ise yıl sonuna kadar yapılması planlanıyor. Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, müzenin İstanbul’daki tüm okullara açık olacağı ve herhangi bir ücretin alınmayacağını müjdeledi. 


BİRE BİR MAKETLERİ OLACAK 

Minia Çanakkale’de; Çanakkale coğrafyasında yer alan ve dönemin simgesi olmuş yer / olay / kişilerin bire bir ölçeklendirilmiş maketleri olacak. Bu maketler sayesinde dönemin ruhuna adaptasyon sağlanacak.


BENZERSİZ PANORAMA 

Müzede ise savaşla ilgili objeler, belgeler, bire bir ölçekte realistik heykeller, rölyef ve panoların sergileneceği Çok Amaçlı Sergi Salonu’nun yanı sıra; Çok Boyutlu Panorama yer alacak. Müzede, Çanakkale ile ilgili hatıra eşyaların satıldığı bir galeri, kafeterya ve dinlenme salonu bulunacak. 


PARKTA NELER OLACAK? 

Akbaş Şehitliği, Dur Yolcu İbare, Kilitbahir, Namazgah Tabyası, Mecidiye Tabyası, Seyit Onbaşı, Havuzlar Şehitliği, İlk Şehitler Anıtı, Yahya Çavuş ve Siperler, Batıklar ve Gemi, Kocadere Şehitliği, Mehmetçiğe Saygı Anıtı, Bigalı Atatürk Evi, Mehmet Akif ve Çanakkale.



Akşam 


Geri Dön