16 / 05 / 2024

Çanakkale Ilıca Köprüsü

Çanakkale Ilıca Köprüsü

CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz, Çanakkale'nin Küçükkuyu beldesinde bulunan Ilıca Köprüsü'nün yapımının ne zaman tamamlanacağını Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a sordu..

1915 Çanakkale Köprüsü'nde son tabliye montajı yapıldı!

Çanakkale'nin Lapseki ve Gelibolu ilçeleri arasında hayata geçirilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nün son tabliye montajı bugün gerçekleştirildi. 

1915 Çanakkale Köprüsü konut fiyatlarını uçurdu!

Son tabliye montajının gerçekleştirileceği 1915 Çanakkale Köprüsü, çevresinde yer alan ilçelerdeki ev fiyatlarını adeta uçurdu. Köprüye yakın bölgelerde bulunan ilçelerde en düşük konut fiyatı 275 bin Türk Lirası oldu.

1915 Çanakkale Köprüsü'nde son tabliye montajı için hazırlıklar tamam!

Çanakkale'nin Lapseki ve Gelibolu ilçeleri arasında inşa edilen "1915 Çanakkale Köprüsü"nde son tabliye montajı için hazırlıklar tamamlandı. 

1915 Çanakkale Köprüsü'nün tabliye montajında sona yaklaşıldı!

Çanakkale'nin Lapseki ve Gelibolu ilçeleri arasında inşası süren, Boğaz'ın gerdanlığı olarak nitelendirilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nde 87 tabliyeden 67'sinin montajı bitirildi. 

1915 Çanakkale Köprüsü'nün inşaatında dikkat çeken gelişme!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Çanakkale'nin Lapseki ve Gelibolu ilçeleri arasında inşaatı süren 1915 Çanakkale Köprüsü'nde, 87 tabliyeden 29'unun montajının bitirildiğini açıkladı.

1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar hızlandı!

Çanakkale'nin Lapseki ve Gelibolu ilçeleri arasında inşaatına devam edilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar hızlandı. 2023 metre ile dünyanın en uzun orta açıklıklı asma köprüsü unvanına sahip olacak köprünün turizmi canlandırması bekleniyor.

1915 Çanakkale Köprüsü için özel beton!

Akçansa 1915 Çanakkale Köprüsü'nde yalnızca çözüm ortağı değil aynı zamanda özel ürünleriyle AR-Ge kapsamında değişiklikler oluşturuyor.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün inşaatında çalışmalar tam gaz!

Çanakkale'nin Lapseki ve Gelibolu ilçeleri arasında inşaatına devam edilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nde inşaat çalışmaları tam gaz devam ediyor.

1915 Çanakkale Köprüsü ile İstanbul Boğazı geçişine yeni alternatif!

1915 Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu Projesi’nin yapımını üstlenen ortaklık Çanakkale Otoyol ve Köprüsü İnşaat Yatırım ve İşletme A.Ş. (ÇOK A.Ş.) proje ile ilgili açıklamalar yaptı.  

1915 Çanakkale Köprüsü emlak fiyatlarını uçurdu!

Çanakkale Boğazı'nda yapımı devam eden 1915 Çanakkale Köprüsü, Lapseki ilçesindeki arsa ve konutların değerine değer kattı. Fiyatlar yüzde 40'a varan tutarlarda arttı...

1915 Çanakkale köprüsü fay hattı üzerinde mi yapılıyor?

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Doğan Perinçek, Çanakkale'de bir konferansta konuşma yaptı. Perinçek, "Yapımı süren Çanakkale Boğaz Köprüsü fayların üzerine yapılıyor, Çanakkale’deki faylar köprü eksenine dik olarak deniz içinde köprünün altından geçiyor" dedi...

1915 Çanakkale Köprüsü'nün ayakları yükseliyor!

Gelibolu ilçesinde, Sütlüce ve Lapseki ilçesinin Şekerkaya mevkileri arasında yapılması planlanan ve tamamlandığında 2023 metre olacak 1915 Çanakkale Köprüsü'nün ayakları yükseliyor.

1915 Çanakkale Köprüsü için kritik tarih 21 Mayıs!

1915 Çanakkale Köprüsü'nün Asya yakasındaki Lapseki ilçesinde yer alacak kule kesonunun batırılması için hazırlıklar devam ediyor.

Çanakkale Ilıca Köprüsü Haberi

Çanakkale Ilıca Köprüsü


CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz, Çanakkale'nin Küçükkuyu beldesinde bulunan Ilıca Köprüsü'nün yapımının ne zaman tamamlanacağına ilişkin soru önergesi hazırladı. 


Sorularının Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından yanıtlandırılmasını talep eden Öz önergesinde "Çanakkale Küçükkuyu Beldesinde, Ilıca Deresi Köprüsünün yeniden yapılmasının, ıslah çalışmalarından önce olması gerektiği, fakat önce ıslah çalışmaların yapıldığı ve bu sebeple Ilıca Deresi Köprüsünün kot farkını kaybettiği, bundan dolayı 14 Ocak 2017 tarihindeki aşırı yağıştan oluşan sel felaketindeki sel sularının, köprünün dayanıklılığını kaybetmesine neden olup yıkılmasına sebep olduğu iddiasında, Küçükkuyu Beldesinde onlarca ev ve işyeri sele maruz kalarak maddi zarara uğramıştır. Ilıca Deresi ıslah çalışmaları iyileştirme amacıyla yapılmak istenmiş fakat belde halkının mağduriyetine dönüşmüştür." dedi.


Küçükkuyu Beldemizdeki Ilıca Deresi Köprüsü İzmir - Çanakkale (D550) [E87] kara yolu...