12 / 05 / 2024

Çanakkale santrali

Çanakkale santrali

Her yanı madencilik faaliyetiyle delik deşik edilmiş olan Çanakkale’de, bir maden arama projesi de Biga’nın Yolindi köyünde yapılacak. Santral Madencilik tarafından projelendirilen maden arama çalışması için “ÇED gerekli değildir” kararı verildi.

Çanakkale’de yapılması planlanan santralin ÇED raporuna onay çıktı!

On iki yeni termik santral yapılmak istenen Çanakkale’de Karabiga kıyılarına Naren Enerji tarafından projelendirilen santralin ÇED raporuna onay çıktı. Arkeolojik sit tehdit altında.

Çanakkale'de acele kamulaştırma kararı!

Çanakkale ilinde tesis edilecek Saros Rüzgar Enerji Santrali'nin yapımı amacıyla bazı taşınmazların acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çanakkale Helvacı Termik Santrali projesinin ÇED toplantısı 29 Eylül'de!

İçdaş Çelik Enerji Tersane ve Ulaşım San. A.Ş., Çanakkale İli, Çan İlçesi, Helvacı Köyü sınırları dahilinde Helvacı Termik Santrali projesinin yapılması planlıyor. Projenin ÇED toplantısı 29 Eylül'de.

Çanakkale Cenal Termik Santrali'nin yürütmeyi durdurma talebine ret!

Çanakkale’nin Biga İlçesi Karabiga Beldesi’nde inşaatı süren Cenal Termik Santralı hakkında açılan ÇED Olumlu Kararı’nın iptali ve yürütmesinin durdurulması davasında yürütmeyi durdurma talebi reddedildi.

Çanakkale'de Namal Entegre Termik Santrali halk toplantısı 31 Temmuz'da!

Namal Elektrik Üretim A.Ş tarafından Çanakkale Lapseki'de Namal Entegre Termik Santrali için 31 Temmuz'da saat 14:00'de halk toplantısı düzenlenecek.

Biga Rüzgar Enerji Santrali imar planı askıda!

Çanakkale Biga İlçesi, Değirmencik-Aksaz-Karabiga-Örtülüce köyleri sınırları içerisinde yer alan yaklaşık 900 bin 640,41 metrekarelik alanda Rüzgar Enerji Santrali için hazırlanan imar planı askıya çıktı...

Çanakkale'ye Napal Entegre Termik Santrali yapılacak!

Çanakkale’de birbiri ardına açılan termik santrallere bir yenisi daha ekleniyor. Mevcutlarının içinde en büyüklerinden biri olan yeni termik santral Namal Elektrik Üretim tarafından Lapseki’de kurulacak

Çanakkale'de Çırpılar Termik Santrali proje toplantısı 25 Haziran'da!

Taşzemin İnş. Madencilik Enerji Üretim San. Ve Tic. A.Ş. tarafından; Çanakkale'de Çırpılar Termik Santrali projesi için 25 Haziran'da halk toplantısı düzenlenecek.

Çanakkale'de RES protestosu!

Çanakkale'de RES protestosu yapıldı. Çanakkale' nin merkeze bağlı Erenköy köyünde bir enerji şirketi tarafından kurulması planlanan Rüzgar Enerji Santrali, konumu nedeni ile protesto edildi.

Kirazlıdere Termik Santrali'ne ÇED iptali!

Kirazlıdere Termik Santrali Entegre Projesi hakkında verilen "ÇED olumlu kararı"nın hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle komisyon tarafından açılan davada Çanakkale İdare Mahkemesi, kararı hukuka uygun olmadığı gerekçesiyle iptal etti.

Üçpınar Santrali'nin yapımı için acele kamulaştırma!

Çanakkale'de tesis edilecek Üçpınar Rüzgar Enerjisi Santrali'nin yapımı amacıyla bazı taşınmazlar, Maliye Bakanlığınca acele kamulaştırılacak.Konuya ilişkin Bakanlar Kurulu kararı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. .

Üçpınar Rüzgar Enerjisi Santrali acele kamulaştırma listesinde değişiklik!

Çanakkale İlinde tesis edilecek Üçpınar Rüzgâr Enerjisi Santrali için acele kamulaştırılmasına karar verilen alanların yer aldığı listede “Lapseki” ibareleri “Merkez”, “Üçpınar” ibareleri ise “Bodurlar” şeklinde değiştirildi...

Çanakkale İÇDAŞ Rüzgar Enerji Santrali projesi imar planı askıya çıktı!

Çanakkale Biga'da inşa edilecek olan İÇDAŞ Rüzgâr Enerji Santral Projesi için hazırlanan imar planları 9 Eylül 2014 tarihinde askıya çıktı. İmar planları 9 Ekim'de askıdan inecek.

Çevre Bakanlığı Çanakkale halk katılım toplantısı 11 Haziran'da!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çanakkale'ye yapılacak olan Cenal Enerji Santrali alanı için halkın görüşlerini almak amacı ile 11 Haziran'da halk katılım toplantısı düzenliyor.

Çanakkale santrali Haberi

Çanakkale santrali

Her yanı madencilik faaliyetiyle delik deşik edilmiş olan Çanakkale’de, bir maden arama projesi de Biga’nın Yolindi köyünde yapılacak. Santral Madencilik tarafından projelendirilen maden arama çalışması için “ÇED gerekli değildir” kararı verildi. Balıkesir- Çanakkale Planlama Bölgesi Çevre Düzeni Planına göre ilgili maden sahasının tamamı “Orman alanı” olarak görülüyor. Proje dosyasında da “ormanlık alan” olduğu ifade edilen alanda, taşınması güç ağaçların kesiminin yapılacağı ise açıkça vurgulanıyor. 


Çanakkale’nin Biga ilçesi Yolindi köyü ve Balıkesir’in Gönen ilçesi sınırları mevkiindeki Santral Madencilik AŞ tarafından yapılması planlanan IV. grup maden arama projesi bakanlığa sunuldu. Çanakkale Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Proje ile ilgili olarak Bakanlığımıza sunulan dosya incelenmiş ve değerlendirilmiştir. ÇED Yönetmeliğinin 17. maddesi gereğince IV. Grup Maden Arama Projesi’ne Valiliğimizce ‘Çevresel Etki Değerlendirmesi...