28 / 04 / 2024

Çanakkale Seddülbahir Köyü

Çanakkale Seddülbahir Köyü

Çanakkale Eceabat’a bağlı Seddülbahir Köyü muhtarı Sedat Bırakan, bölgedeki yıkık arsaların mağduriyet yarattığını ifade ederek imar izni için yetkililere seslendi.

Çanakkale cayır cayır yanıyor! Son dakika: 7 ev hasar gördü, 9 köy boşaltındı, Çanakkale Boğazı kapatıldı!

Çanakkale'de merkeze bağlı Kayadere köyü yakınındaki ormanlık alanda yangın çıktı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, orman yangınına sabah saatleri itibarıyla 7 yangın söndürme uçağı ve 22 helikopterle havadan müdahalenin sürdüğünü bildirdi.

Assos Behramkale'deki tarihi binalar yıkılacak mı?

“Assos’ta katliam” iddialarıyla gündem olan, Çanakkale’nin Behramkale Köyü’nde, özel bir şirkete hazırlatılan “Koruma Amaçlı İmar Planı” ile köydeki birçok binanın yıkılması planlanıyor. 

Çanakkale Seddülbahir Kalesi'nin restorasyonu hız kesmiyor!

Çanakkale Seddülbahir Kalesi'nin Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı (CATAB) tarafından 2015 yılında başlatılan restorasyon uygulaması devam ediyor. Çanakkale Seddülbahir Kalesi'nin restorasyon uygulamaları yüzde 98 oranında tamamlandı.

Balıkesir- Çanakkale İlleri Bütünleşik Kıyı Alanları Planı mecliste!

Balıkesir- Çanakkale İlleri Bütünleşik Kıyı Alanları Planı meclis gündemine taşındı. CHP'li Ceylan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

TMMOB'dan Balıkesir-Çanakkale Kıyı Alanları Planı'na itiraz!

TMMOB Mimarlar Odası Balıkesir Şubesi, 'Balıkesir-Çanakkale İlleri Bütünleşik Kıyı Alanları Planı'na itirazda bulundu. Şube Başkanı Betül Dikici, 7 bölgede planlanmış bu kıyı düzenlemesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

OPET Çanakkale Çıplak köyünü etno-köye dönüştürecek!

OPET, Tarihe Saygı Projesi'yle Çanakkale'nin merkeze bağlı olan Çıplak köyünü etno-köye dönüştürecek. 

Ekrem İmamoğlu'nun Çanakkale'de balıkçı barınağı mı var?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Çanakkale'de balıkçı barınağınız mı var sizin?" sorusuna bakın ne yanıt verdi...

Seddülbahir Kalesi'ndeki restorasyon çalışmalarında sona gelindi!

Çanakkale Savaşları sırasında İngiliz ve Fransız gemilerinin bombardımanı sonucu ilk şehitlerin verildiği Seddülbahir Kalesi'ndeki restorasyon çalışmalarının yüzde 98'i tamamlandı.

Gelibolu Kıyı Emniyeti binası yıkıldı!

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde bulunan eski Kıyı Emniyeti binası yol ve meydan çalışmaları kapsamında yıkıldı.

Çanakkale Bilaller köyünde 41 yıl sonra tapu sevinci!

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Bilaller köyünde muhtarlıkça cami yapımı için gerekli paranın temin edilmesi için satılan arsaların tapuları 41 yıl sonra 11 hak sahibine teslim edildi. 

Ayvacık Yukarıköy Deprem Konutları teslim edildi!

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi Yukarıköy Deprem Konutları 1. Etap teslimleri düzenlenen törenle gerçekleşti. Törende konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Çanakkale için daha çok çalışacaklarını söyledi.

Ayvacık Yukarıköy Deprem Konutları teslim edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, 6 Şubat 2017 tarihinde Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde meydana gelen depremden sonra yaklaşık bir yıl gibi çok kısa zamanda, bölgenin mimarisine uygun, az katlı, "örnek" denilebilecek 205 konutu halka kazandırdıklarını belirtti.

Çanakkale'nin Tevfikiye Köyü Arkeo-Köy’e dönüşüyor!

Çanakkale'nin Tevfikiye Köyü'nde yeni bir dönüşüm başladı. Bölge, Troya dönemini yaşatan atmosferi, binaları, tarihi ve mitolojik değerleriyle ‘arkeo-köy’e dönüşüyor.

Çanakkale Seddülbahir Köyü Haberi

Çanakkale Seddülbahir Köyü

Yıllardır imar izni istediklerini belirterek Alan Başkanlığı’ndan haber beklediklerini söyleyen muhtar Bırakan; “Şu anda inşaat yasağı var. 1995’ten beri inşaat yasağı bulunuyor Seddülbahir’de. Milli Park ile başlayan, alan başkanlığıyla devam eden bir geçiş süresi yaşandı. Biz de şu anda beklemedeyiz. Alan başkanlığının alacağı kararı bekliyoruz. Alan başkanlığı tarihi alan içerisindeki köy projeleri üzerinde çalışıyor.  Bu konuda bize artı mı çıkar eksi mi çıkar bilemiyoruz. Ancak proje bugünlerde Ankara’ya gönderildi haberini aldık.” dedi.


“Şu anda köy içerisinde yeni inşaat yapılmasına izin yok.” diyen Bırakan; “1995’ten beri projeler hazırlanmaya çalışılıyor. Zaten yarımada genelinde de son iki yıldır bir inşaat yasağı var. Bizde daha uzun yıllardan beri yasak. Biz de proje onayını, köy yerleşim alanı içinde inşaat için onay çıkmasını bekliyoruz. Tarihi dokuya...