03 / 05 / 2024

Çanakkale ve Balıkesirde Ekim ayında kaç konut satıldı

Çanakkale ve Balıkesirde Ekim ayında kaç konut satıldı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ekim ayı istatistiklerine göre Çanakkale'de bin 26, Balıkesir'de ise 2 bin 190 konutun satışı gerçekleşti. Türkiye genelinde de satışlarda artış kaydedildi.

İki ildeki 39 adet arsa ve arazi satılıyor! Aman bu tarihleri kaçırmayın! 

Erzurum Oltu'da ve Balıkesir Susurluk'ta yer alan 39 adet arsa ve arazi satılıyor. Peki satış ihaleleri ne zaman? 

Uzmanlardan Marmara'daki 4 il için deprem uyarısı: O fay hattı incelenmeli, yapı stoku zemine göre yenilenmeli!

Yaklaşık 6 milyon kişinin yaşadığı Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova için deprem uzmanları önemli uyarılarda bulundu. İşte Güney Marmara'yı bekleyen deprem riski...

Migros'ta flaş cuma fırsatı: Tava peyniri ve füme 59,90 TL, kağıt havlu 52,50 TL! Yüzde 62'ye varan dev indirimler...

Migros 9 - 15 Şubat Cumadan Cumaya İndirimlerini açıkladı. et, tavuk ve balıktan kahvaltılık ürünlerine kadar pek çok üründe yüzde 62'ye varan indirim fırsatı sunuluyor. İşte 9 Şubat 2024 fiyat listesi...

Milli Emlak'tan Şubat 2024 fırsatı! Ankara ve Balıkesir'de KDV'den muaf arsa-arazi satılacak!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Ankara ve Balıkesir'de yer alan arsa ile araziyi satışa çıkardı. Milli Emlak tarafından paylaşılan detaylara göre arsa ve arazilerin satış ihaleleri 8 Şubat ve 13 Şubat'ta yapılacak.

3 il için acele kamulaştırma kararı! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Bingöl’de HES için GES üretim tesisi, Çanakkale ve Balıkesir'de rüzgar enerji santralleri için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan acele kamulaştırma kararları bugünkü 32439 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Deprem sonrasında arsa talebi yüzde 60 oranında arttı

Arsa talebinin deprem sonrası yüzde 60 yükseliş gösterdiğini kaydeden Yeşilvadi Arsa Genel Koordinatörü Nurgül Orhan Uysal, en fazla ilginin Trakya, Çanakkale, Beypazarı ve Balıkesir'de görüldüğünü belirtti. İşte haberin detayları...

Kastamonu, Çanakkale ve Balıkesir'de arazi toplulaştırması kararı! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Son dakika, Cumhurbaşkanlığı kararı ile Çanakkale, Balıkesir ve Kastamonu’daki 4 köy için arazi toplulaştırma kararı verildi.

Deniz suyu sıcaklığı balıkçılığı olumsuz etkiledi! Balık popülasyonu azaldı!

Deniz suyu sıcaklığı balık avcılığını vurdu. Bu durum, balık avcılığını zorlaştırıyor ve balık stoklarının düşmesine sebep oluyor. Sıcaklıkların düşmesi ile beraber hamsinin de artması bekleniyor.

Türkiye, tarım ve balık üretiminde Doğu Avrupa’nın lideri olacak!

OECD ve FAO, tarımsal emtia ve su ürünleri piyasalarının 10 senelik beklentilerine yönelik değerlendirmeleri kapsayan “Tarımsal Görünüm 2023-2032” adlı raporunu kamuoyuyla paylaştı. Rapora göre, Türkiye, tarım ve balık üretiminde öncü ülke olacak.

Kiralık yazlık konut stoku resmen eriyor! Çanakkale ve Silivri'de yazlık ev sayısı azaldı: Fiyatlar da yükselecek! 

Koronavirüs salgını ile başlayan yazlık konut talebi Kahramanmaraş depremleri sonrasında hızlanarak arttı. Taleple beraber son bir senede İstanbul’a yakın olan Çanakkale ve Silivri’deki kiralık yazlık konut sayısı hızla azaldı. Peki fiyatlar yükselecek mi?

TÜİK tek tek açıkladı: 6 aylık ve daha yukarı yaştaki çocuklar en çok ekmek ve makarnayla besleniyor! 

TÜİK tarafından yapılan açıklamada, 6 aylık ve daha yukarı yaştaki çocuklar en çok ekmek ve makarnayla beslendiği, yalnızca yüzde 12,7'lik kesim her gün et, tavuk ve balık yiyebildiği ortaya çıktı. 

Çiftçiler dikkat! ABB 2023 yılı mazot ve sıvı gübre desteği başvuruları başladı! Başvuru tarihini kaçırmayın

Ankara Büyükşehir Belediyesi çiftçi ve balıkçılara mazot ve gübre desteğinde bulunacak. Başvurular internet ortamında alınıyor. Çiftçi ve balıkçıların kayıt ve ruhsat belgelerini ibraz etmesi gerekiyor.

Carrefoursa'da levrek, çipura, soğan ve patateste yüzde 50'ye varan indirim! Yetişen alır! 30 Aralık 2022 fiyat listesi

Carrefoursa'da seçili sebze, meyve ve balık ürünlerine yüzde 50'ye varan indirim kampanyası başladı. Peki, Carrefoursa'da hangi ürünler ne kadar indirime girdi? İşte 30 Aralık 2022 fiyat listesi...

Çanakkale ve Balıkesirde Ekim ayında kaç konut satıldı Haberi

Çanakkale ve Balıkesirde Ekim ayında kaç konut satıldı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ekim ayı istatistiklerine göre Çanakkale'de bin 26, Balıkesir'de ise 2 bin 190 konutun satışı gerçekleşti.

TÜİK Balıkesir Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye genelinde konut satışları ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 8.8 artıp 104 bin 98 oldu. 


Balıkesir'de, ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 6,2 artışla 2 bin 190 konut satılırken, Çanakkale'de ise yüzde 24,7'lik artışla bin 26 konut satışı gerçekleşti. 


Balıkesir, 2 bin 190 konut satışıyla Türkiye toplamının yüzde 2,1'ini. Çanakkale ise bin 26 konut satışıya yüzde 1,0'lik payını kapsadı. Türkiye sıralamasına bakıldığında konut satışında Balıkesir 12'nci, Çanakkale 27'nci sırada yer aldı. Geçen ay konut satışlarının Balıkesir'de yüzde 61'i, Çanakkale'de ise yüzde 50'si ikinci el olarak yapıldı. 


Satış şekline göre...