28 / 08 / 2024

Çankaya gecekondu sorunu

Çankaya gecekondu sorunu

Hürriyet Gazetesi'nden Deniz Gürel bugünkü yazısında Çankaya Belediyesi'nin gecekondu yıkımlarını ele aldı. Çankaya’da ilçe belediyesinin raporladığı yıkılması gereken 3 bin 600 gecekondu var.

Başkentte istinat duvarı çöktü!  4 apartman ve 1 gecekondu tahliye edildi!

Başkent Ankara'nın Çankaya ilçesinde heyelan sebebiyle  istinat duvarının çökmesi sonucu 4 apartman ve 1 gecekondu boşaltıldı. İşte konuyla ilgili detaylar...

Ankara Çukurambar’daki 5 yıllık imar sorunu çözüldü!

Geçmişte yapılan eksik imar hatası sebebiyle vatandaşların mağdur olduğu Çankaya Karakusunlar ve Çukurambar bölgesindeki bazı parsellerdeki imar sorunu, Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Encümeni tarafından çözüldü. 

Kepez Ünsal Mahallesi'nde mülkiyet ve imar sorunu çözüldü!

Antalya Kepez Belediyesi tarafından gecekondu yapılaşmasından modern bir şehre dönüştürdüğü Ünsal Mahallesi'nde mülkiyet ve imar sorunu çözüldü.

Çankaya'da imar sorunu çözülecek!

Millet İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, Çankaya’ya Belediyesi’nin Zafertepe Mahallesi’nin ‘imar sorunun çözülmesi ve yeni imar planı düzenlenmesi’ dolasıyla düzenlediği programa katıldı.

Çankaya'nın yeni imar planı Koray Avcı konseriyle kutlandı!

Ankara Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, 40 yıldır kronik bir sorunu olan Zafertepe Mahallesi’nin imar sorununu çözdü. Yeni imar planı Koray Avcı konseriyle kutlandı.

Çankaya'nın 40 yıllık imar sorunu çözülüyor!

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, 40 yıldır imar sorunu çözülmeyen Zafertepe’nin imar planının tamamlandığı müjdesini verdi. 

Alper Taşdelen: Çankaya'nın imar sorunu çözülecek!

Ankara Çankaya Belediye Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Alper Taşdelen, Seçim İletişim Merkezi'nin açılışını yaptı. Açılışta konuşan Taşdelen, Çankaya'nın imar sorununu çözeceğini söyledi.

Çankaya'da 384 gecekondu yıkıldı!

Ankara Çankaya Belediyesi tarafından planlı ve sağlıklı yapılaşmaya yönelik yapılan çalışmalar hız kesmeden sürüyor. Çalışmalar kapsamında ilçede bulunan gecekondular yıkılıyor.

Akdeniz Sanayi Sitesi’ne 250 dükkan müjdesi!

Akdeniz Sanayi Sitesi’nin 90 dönümlük arazisinde 30 yıldır yaşanan gecekondu sorunu çözüme kavuşuyor. 

Çankaya'da 36 gecekondu yıkıldı!

Planlı ve sağlıklı yapılaşmaya yönelik çalışmalarını sürdüren Çankaya Belediyesi, Yukarı Öveçler Mahallesi’nde yer alan 36 gecekondununun yıkımını gerçekleştirdi.

Gecekondu sorunu kökten çözülecek!

Gayrimenkul sektörü rotasını 2023'e çevirdi, hedeflerini belirledi. Her yıl yüzde 10-12 arasında büyüme amaçlanırken, 7.5 milyon konut yapılacak. 60 yıldır süren gecekondu sorunu kökten çözülecek.

Ankara Yenimahalle'deki gecekondu sorunu 8 yılda çözüldü!

Ankara Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Yenimahalle'deki gecekondu sorununu 8 yılda çözdüklerini, çalışmalarda sona gelindiğini söyledi.

Çankaya'da 2017'de 200 gecekondu yıkılacak!

Çankaya Belediyesi, 2017 yılında 200 gecekondunun yıkım programının hazırlandığını söyledi. 2016'da 503 gecekondu yıkımını yaptığı belirtildi.

Çankaya gecekondu sorunu Haberi

Çankaya gecekondu sorunu

Başkentte son dönemde meydana gelen bombalı saldırıların ardından pek çok konu yeniden değerlendirilmeye başlandı. Ankara için hazırlanan yeni güvenlik konseptine göre önlemler üst düzeye çıkarıldı.


Emniyet, 12-18 Nisan arasında yapılan kontrol ve aramalarda 43 bin 160 kişinin

incelendiği, çeşitli suçlardan aranan 368 kişinin yakalandığını geçtiğimiz günlerde açıklamıştı. Yalnızca kontrol ve aramalar değil elbette alınan önlemler. İstihbarat çalışmaları güvenliğin en önemli parçası. Bunun yanı sıra kent aydınlatmasının yetersizliğini terör olaylarının yaşandığı günlerde gündeme taşımıştık. Biraz kıpırdanma olsa da kentin önemli merkezlerinin gece aydınlatmasının yetersiz olduğu ortada.


* * *

Bir diğer önemli konu ise kentteki metruk yapılar ve gecekondular. Merasim Sokak bombacısının hain saldırıya hazırladığı yeri hatırlayın. Patlamanın yaşandığı yere 45 kilometre uzaklıkta inşaatı yarım kalmış bir müstakil evde hazırlanmıştı bomba. Kentsel dönüşüm projeleri...