02 / 05 / 2024

Çankaya Köşkü başbakanlık konutu mu oldu

Çankaya Köşkü başbakanlık konutu mu oldu

Çankaya Köşkü'nün giriş kısmında bulunan " Cumhurbaşkanlığı Forsu " kaldırıldı. Cumhurbaşkanlığı hizmet binası olarak Beştepe Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın kullanılmaya başlanmasının ardından hizmet birimlerinin Saray'a taşınması tamamlandı.

Ankara Büyükşehir 4 oda 1 salon 7 konut satıyor! 2.4 milyon TL'den başlayan fiyatlarla!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı,  Çankaya Kızılırmak-Karakusunlar'da yer alan 7 adet konutu 2 milyon 400 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa çıkardı.

Koray GYO'nun Çankaya'daki 11 bağımsız bölümünün değeri ne kadar oldu?

Koray GYO'nun Ankara Çankaya'daki 11 bağımsız bölümünün KDV hariç pazar değeri 48 milyon 645 bin 827 TL, KDV dahil pazar değeri 57 milyon 402 bin 76 TL olarak belirlendi. 

Boris Johnson'dan Başbakanlık konutu tadilatı açıklaması!

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Seçim Komisyonu'nun Başbakanlık konutundaki dairesinin tadilatının finansmanına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Almanya'daki Başbakanlık binasının genişletilmesine tepki!

Almanya'da başbakanlık binasının yenilenmesi projesi tepkilere neden oldu. 25 bin 347 metrekare zemin alanına sahip bina 2027'ye kadar 50 bin metrekarelik bir alana genişletilecek.

Jens Spahn'ın 4.1 milyon Euro'luk villası Başbakanlık hayallerini suya düşürdü!

Bu yıl Merkel'den sonra boşa çıkacak Başbakanlık koltuğuna gözünü diken Alman Sağlık Bakanı Jens Spahn'ın bir dönemler yönetim kurulu üyesi olduğu bankanın kredisiyle 4.1 milyon euroluk villa satın aldığı belirlendi. 

Çankaya’daki Başbakanlık konutu 6 yıl önce 8 milyon TL'ye yenilendi, yine yenileniyor!

Başbakanlık lağvedilince Çankaya’daki Başbakanlık konutu boş kaldı. TBMM Başkanı eski Başbakanlık konutuna taşındı. Meclis Başkanlık Konutu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay’ın oldu. 2014'te sıfırdan yaptırılan konut şimdi yeniden onarılıyor.

Devletin tarihi köşkleri yeni sahiplerini bekliyor!

Türkiye Cumhuriyeti’nin en önemli simgelerinden Çankaya Köşkü, hemen yanı başında Başbakanlık Konutu, Dışişleri Konutu ve TBMM Başkanlık Konutu’yla birlikte devletin yönetim merkezi olarak bilinen tarihi mekanlar yeni sahiplerini bekliyor.

Binali Yıldırım Çankaya Köşkü'nden taşındı!

Başbakanlık yaptığı dönemde Binali Yıldırım Çankaya Köşkü'nde oturuyordu. Yıldırım’ın Çankaya Köşkü'nden taşındığı öğrenildi.

TOKİ'den başkentte satılık 2 arsa!

TOKİ, Ankara'nın Çankaya ilçesine bağlı Çukurambar Mahallesi'nde 48 bin 354 metrekarelik iki arsayı, açık artırma yöntemiyle satılacak. İki arsanın satışı, toplam 299 milyon 996 bin 510 lira muhammen bedel ve yüzde 25 peşin olarak satışı yapılacak.

Eski başbakanlık binası, Adalet Bakanlığı'na tahsis edildi

Eski başbakanlık binası, Adalet Bakanlığına tahsis edildi. Binanın bulunduğu bölgenin, "Adalet Kampüsü" olarak düzenlenmesi hedefleniyor...

Çankaya Köşkü yardımcılara!

Yeni hükümet sisteminde, 1921'de yapılan Çankaya Köşkü'nü Cumhurbaşkanı yardımcılarının kullanması planlanıyor...

Ayder Yaylası'nda kaçak yapılar yıkılmaya başlayacak!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Rize’nin ünlü yaylası Ayder’i yenilemek ve korumak için çalışmalar başlatıyor. 

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu yerleşkesinin ihalesi yapıldı!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Ankara’nın Çankaya İlçesi Beytepe Mahallesi’nde hayata geçireceği Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu yerleşkesinin ihalesi yapıldı.

Çankaya Köşkü başbakanlık konutu mu oldu Haberi

Çankaya Köşkü başbakanlık konutu mu oldu


Hizmet birimlerinin de taşınmasıyla Çankaya Köşkü'nün 1 No'lu girişinin duvarında bulunan Cumhurbaşkanlığı Forsu yerinden söküldü, Köşk'ün değişik yerlerinde bulunan forsların da kaldırılmasına başlandı.


Çankaya Köşkü'nün kullanım hakkının halen Cumhurbaşkanlığında olduğu, Başbakanlığa devrinin henüz yapılmadığı, devir işlemlerinin yakın zamanda gerçekleştirileceği öğrenildi.


BAŞBAKAN DAVUTOĞLU KULLANACAK


Köşk, artık Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından Başbakanlık Konutu olarak kullanılacak.  Danışmanları ile birlikte Çankaya Köşkü'nde çalışacak olan Başbakan, yabancı konukları da burada...