24 / 05 / 2024

Çankırı restorasyon projeleri

Çankırı restorasyon projeleri

Çankırı'nın kültürel ve tarihi dokusunu yaşatmaya çalışan Çankırı Belediyesi, 1870'li yıllarda inşaa edilen tarihi Sarıkadı Konağı'nın restorasyon çalışmalarına başladı.

Çankırı Millet Bahçesi ihalesi 10 Eylül'de!

Yeni millet bahçesi projeleri için start veren TOKİ, Çankırı Millet Bahçesi projesinin ihalesini 10 Eylül 2021 tarihinde gerçekleştirecek.

Çankırı'da Bakanlıkça yapılmış olan ulaşım projeleri mecliste!

Çankırı'da Ulaştırma Ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılmış olan ulaşım, altyapı ve yatırım projeleri meclis gündemine taşındı..

Çankırı Belediyesi'nin kent projeleri sürüyor!

Çankırı Belediyesi, geçtiğimiz Eylül ayında Hakkâri’de PKK’ya yönelik yapılan operasyonda şehit düşen Uzman Jandarma Onbaşı Hüseyin Efe’nin anısına isminin verildiği köy konağının çevre düzenlemesini gerçekleştirdi.

Çankırı Sarıkadı Konağı'nın restorasyonu tamamlandı!

Çankırı Belediyesi, önemli tarihi değerlere sahip Çankırı’da restorasyon çalışmaları ve projeler ile kentin tarihini ayakta tutacak çalışmalara imza atıyor.

Çankırı'da tarihi Sarıkadı Konağı'nın restorasyonu başladı!

Çankırı'nın kültürel ve tarihi dokusunu yaşatmaya çalışan Çankırı Belediyesi, 1870'li yıllarda inşaa edilen tarihi Sarıkadı Konağı'nın restorasyon çalışmalarına başladı.

Çankırı’da bir tarihi eser daha ayağa kaldırılıyor!

Çankırı’nın kültürel ve tarihi dokusunu yaşatmaya çalışan Çankırı Belediyesi, 1870’li yıllarda inşaa edilen tarihi Sarıkadı Konağı’nın restorasyon çalışmalarına başladı.

Çankırı Sarıkadı Konağı restore ediliyor!

Çankırı'nın kültürel ve tarihi dokusunu yaşatmaya çalışan Çankırı Belediyesi, 1870'li yıllarda inşaa edilen tarihi Sarıkadı Konağı'nın restorasyon çalışmalarına başladı.

Çankırı Atık Su Arıtma Tesisi projesi hayata geçiyor!

Çankırı'da Avrupa Komisyonu tarafından Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Programı (İPA) altında eş finansmanı sağlanan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Çankırı Belediyesi tarafından yürütülen Atık Su Arıtma Tesisi'nin tanıtımı yapıldı

Çankırı Arıtma Tesisi'nin tanıtımı yapıldı!

AVRUPA Komisyonu tarafından Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Programı (IPA) altında eş finansmanı sağlanan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Çankırı Belediyesi tarafından yürütülen projenin tanıtımı yapıldı

TOKİ Çankırı Korgun 2. Etap son başvuru günü!

TOKİ Çankırı Korgun 2. Etap son başvuru günü 30 Eylül olarak belirlendi. Satış işlemlerini T.C. Ziraat Bankası A.Ş'nin yürüteceği projede 88,33 metrekare büyüklükte daire satışa sunuluyor.

TOKİ Çankırı Korgun 2. Etap başvuruları bugün başlıyor!

TOKİ Çankırı Korgun 2. Etap başvuruları bugün başlıyor. Ödeme planı kapsamında 180 ay vade imkanı sunan projede 9 bin 724 TL peşinatla daire sahibi olunabiliyor.

Çankırı Korgun 2. Etap TOKİ Evleri başvuru!

Çankırı Korgun 2. Etap TOKİ Evleri başvuru süreci yarın başlıyor. Alt gelir grubu kapsamında satışa sunulan projede 180 aya varan vade imkanı sağlanıyor.

TOKİ Çankırı Korgun 2. Etap başvuru dönemi yarın başlıyor!

TOKİ Çankırı Korgun 2. Etap başvuru dönemi yarın başlıyor. Ödeme planı kapsamında 180 ay vade imkanı sunan projede satış işlemleri T.C. Ziraat Bankası A.Ş aracılığıyla yürütülüyor.

Çankırı restorasyon projeleri Haberi

Çankırı restorasyon projeleri

Karataş Hamamı, Tarihi Çamaşırhane, Hazımiye Medresesi, Çivitçioğlu Medresesi, Dr. Rıfkı kamil Urga Çankırı Araştırmaları Merkezinde uygulanan rölöve, restitüsyon ve restorasyon çalışmaları ile yaşayan mekanlar haline dönüştürülen Çankırı evlerine bir yenisi daha ekleniyor. Karataş Mahallesi, Büyük Köprü Sokak ile Kayabaşı Caddesi birleşiminde yer alan Sarıkadı Konağı, Belediye tarafından hazırlanan uygulama projesinin gerçekleştirilmesi ile yaşayan tarihi mekânlar arasında yerini alacak.

1870'li yıllarda inşa edilen konak, klasik Osmanlı sivil mimarlık özelliklerini taşıyor. Proje kapsamında; geçmişte haremlik selamlık olarak iki bölüm şeklinde kullanılmış olan binanın tek bir binaya dönüştürülmesi planlanıyor. Yapısal özelliği korunarak restore edilecek konakta; tavan, yer döşemeleri, kapılar, pencereler, merpenler ve duvarlar aslına uygun olarak yeniden yapılacak.


Sarıkadı Konağı Projesi'nin Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunca onaylanmasının ardından restorasyon çalışmalarına başladıklarını kaydeden Çankırı Belediye...