28 / 04 / 2024

Çanlı Kilise turizme kazandırılacak

Çanlı Kilise turizme kazandırılacak

Çanlı Kilise'yi Kapadokya turizmine kazandırmak için çalışma başlattıklarını anlatan Aksaray Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mustafa Doğan, bu çalışmaların tamamlanmasıyla daha fazla turistin bölgeyi ziyaret edeceğini aktardı...

Şanlıurfa Kızılkoyun mağaraları için 35 yapı yıkılıyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Kızılkoyun mağaralarını turizme kazandırmak için 35 yapının yıkımını başlattı.

Şanlıurfa'daki 300 yapı yıkılıyor!

Tarihi Şanlıurfa Kalesi etrafındaki bölge turizme kazandırılıyor. Bölgedeki 300 gecekondunun yıkımına başlandı. 

Şanlıurfa Barutçu Hanı restore edildi!

Şanlıurfa'da, ülkede sadece 3 ilde bulunan çok katlı hanlardan birisi olan tarihi yapının, turizme kazandırılması çalışmaları kapsamında restorasyonu tamamlandı.

Şanlıurfa'da tarihi evler turizme kazandırılacak!

Şanlıurfa'da bulunan tarihi evler, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı ekipleri tarafından restore edilerek turizme kazandırılacak.

Şanlıurfa Halfeti Ulu Camii özel tekniklerle restore edilecek!

Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde Birecik Baraj Gölü nedeniyle bir kısmı su altında kalan tarihi Ulu Cami, özel tekniklerle yapılacak restorasyonla tabanından yükseltilerek ibadete ve turizme açılacak.

Şanlıurfa Barutçu Hanı'nın restorasyonunda sona gelindi!

Türkiye'de, İstanbul ve Bursa'nın yanı sıra Şanlıurfa'da bulunan çok katlı handan biri olan tarihi Barutçu Hanı'nın turizme kazandırılması amacıyla geçen yıl başlatılan restorasyon çalışmalarında sona gelindi.

Şanlıurfa'daki tarihi köprüler restore edildi!

Karakoyun deresi üzerinde bulunan tarihi tescilli köprüleri turizme kazandırmayı hedefleyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Justinyen Kemerinden sonra Millet ve Hızmalı köprü'de başlattığı restorasyon çalışmalarını tamamladı.

Vezir Hamamı turizme kazandırıldı!

Şanlıurfa'da, 3 asrı aşkın süredir hamam olarak hizmet veren ve restore edilen tarihi Vezir Hamamı, turizme kazandırıldı. Restore çalışmalarının ardından şark köşeleriyle donatılan hamam, şimdilerde şehrin geleneksel sıra gecelerine evsahipliği yapıyor.

Şanlıurfa Vezir Hamamı turizme kazandırıldı!

Şanlıurfa'da 300 yıllık geçmişi olan tarihi Vezir Hamamı, aslına uygun yapılan restorasyonun ardından içine eklenen şark köşeleriyle, geleneksel sıra gecelerine evsahipliği yapıyor.

Şanlıurfa'da tarihi kaya mezarları turizme kazandırılacak!

Şanlırfa Kalesi'nin eteğinde gün yüzüne çıkarılan tarihi kaya mezarları turizme kazandırılacak. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, kale eteğinde çevre düzenleme işlemlerine başladıklarını söyledi.

Şanlıurfa Germüş Kilisesi turizme kazandırılacak!

Şanlıurfa'da kesin yapılış tarihi bilinmeyen iki katlı Germüş Kilisesi'nin turizme kazandırılması isteniyor. İl merkezinin 10 kilometre kuzeydoğusunda olan Germüş Dağlarının eteğindeki Dağeteği Mahallesi'nde bulunan kilise zamana direniyor.

Şanlıurfa Germüş Kilisesi turizme kazandırılmayı bekliyor!

Şanlıurfa'da kitabesi olmadığından kesin yapılış tarihi bilinmeyen iki katlı Germüş Kilisesi'nin turizme kazandırılması isteniyor.

Rumkale turizme kazandırılıyor!

Tarihte birçok medeniyete ev sahipliği yapan ve Gaziantep'in Nizip ve Yavuzeli ilçesi ile Şanlıurfa'nın Birecik ve Halfeti ilçesi sınırlarında bulunan Rumkale'nin, turizme kazandırılması amacıyla başlatılan kazı ve restorasyon çalışmaları sürüyor.

Çanlı Kilise turizme kazandırılacak Haberi

Çanlı Kilise turizme kazandırılacak

Aksaray ve Niğde müzelerinde sergilenen mumyaların çıkartıldığı Çanlı Kilise'nin, Kapadokya turizminde keşfedilmeyi bekleyen saklı bir hazine olduğu bildirildi.


Aksaray Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mustafa Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kültür ve turizm değerleriyle öne çıkan Aksaray'ın, Hasan ve Erciyes dağları arasındaki geniş sahada yer alan Kapadokya'nın batı kapısını teşkil ettiğini söyledi.



Ihlara ve Manastır vadileri, Güzelyurt, Nora Antik Kenti ve Selime Katedrali gibi değerleriyle öne çıkan ilde, Çanlı Kilise'nin Kapadokya turizmi için keşfedilmemiş saklı bir hazine olduğunu ifade eden Doğan, şunları kaydetti:


"Bölgemize gelen turistler, genellikle Ihlara Vadisi ve Selime Katedrali hattından sonra geri dönüyorlar. Çanlı Kilise ve çevresi de Kapadokya turizm destinasyonu içerisinde muhakkak değerlendirilmelidir. Kilise ve çevresi, Kapadokya'da büyük bir dini yaşam alanıdır. 15'in üzerinde kaya oyma kilisenin olduğu...