04 / 11 / 2024

Şanlıurfa Kızılkoyun mağaraları için 35 yapı yıkılıyor!

Şanlıurfa Kızılkoyun mağaraları için 35 yapı yıkılıyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Kızılkoyun mağaralarını turizme kazandırmak için 35 yapının yıkımını başlattı.




Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Kızılkoyun mağaralarını turizme kazandırmak amacıyla 35 yapının yıkımını gerçekleştirdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Büyükşehir Belediyesi tarafından tarihi değerleri gün yüzüne çıkarma ve turizme kazandırma çalışmaları kapsamında, Haleplibahçe havzasında bulunan Kızılkoyun mağaralarının 3'üncü etap uygulaması çerçevesinde 35 yapının kamulaştırılması yapıldı.

Ev ve iş yerlerinden oluşan 35 yapının yıkım çalışmalarına, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve Eyyübiye Kaymakamı Adem Ünal katıldı.

Gazetecilere açıklama yapan Beyazgül, bölgenin turizmde hak ettiği noktaya gelebilmesi için çalışmalarını devam ettiklerini ifade etti.

Eski yapıların yıkılacağını belirten Zeynel Abidin Beyazgül, şunları söyledi:

"Kızılkoyun Nekropol alanında kalan eski yapılarımızın yıkım çalışmalarına başladık. Burada yaşayan insanlarımız altyapı ve teknolojinin gerektirdiği birçok şeyden yararlanamıyordu. Bizler burada yaşayan vatandaşlarımızın evlerinin bedelini vererek, 2 milyon 550 bin liralık kamulaştırma yaptık. İnşallah bu yapıları yıkarak tarihi mekanın devamı olarak açacağız. Memleketimiz için hayırlı uğurlu olsun, vatandaşlarımızdan talebimiz bizleri duaları ile desteklemeleri. Allah'ın izni ile Şanlıurfa'mız gelişecek ve yükselecek, Şanlıurfa turizm şehri, sanayi şehri olacak." 

Beyazgül, sınırın diğer tarafında Barış Pınarı Harekatı olduğunu sözlerine ekleyerek, kendilerinin de çalışmaları sürdürdüğünü kaydetti.

Şanlıurfa'da otellerin dolu olduğunu söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Beyazgül, şu açıklamalarda bulundu:

"Şanlıurfa'ya gelen misafirler, 'Her yerin boş olacağını, otellerin boş olacağını düşünüyorduk ama şu anda otellerde yer bulamıyoruz' diyorlar. Barış Pınarı Harekatı'nın yaşandığı gerek Ceylanpınar, Akçakale ve Suruç ilçelerimize baktığımızda halkımızda hiçbir tedirginlik görünmüyor. Ülkemizin yaptığı Barış Pınarı Harekatı 2011'den bu yana Şanlıurfa'da yaşayan Suriyeli misafirlerin dönüşü olarak kabul ediliyor."


Geri Dön