07 / 05 / 2024

Çapa Fakültesi taşınacak

Çapa Fakültesi taşınacak

2007 yılında Maliye Bakanlığı, Çapa'daki İstanbul Tıp Fakültesi'ne yaptığı ''120 dönümlük alandan çıkın, yerine size Olimpiyat Stadı yanında bin 400 dönümlük bir alana modern hastane yapalım'' önerisinde bulunmuş.

Çapa Tıp Fakültesi Hasdal Yerleşkesi için ihale yapıldı!

İstanbul Üniversitesi Hasdal Yerleşkesi’nde yapılacak hastane inşaatı için yapılan ihale 4 ay sonra duyuruldu. 2 milyar TL'lik ihale Kolin İnşaat’ın oldu. Çapa Tıp Fakültesi’nin Hasdal’a taşınacağı iddialar arasında.

Çapa Tıp Fakültesi'nin binasında yıkım başladı!

İstanbul'da yaşanan 5.8 büyüklüğüne sahip depremin ardından ağır hasar gören İstanbul Üniversitesi Çapa Diş Hekimliği Fakültesi binasının yıkımına başlandı.

İÜ Veteriner ve Sağlık Bilimler Fakültesi'nin taşınması başladı!

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa'nın 26 Eylül'de yaşanan depremde binaları hasar gören Veteriner Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi'nin Büyükçekmece Yerleşkesi'ne taşınmasının büyük bölümünün bu cuma gününe kadar tamamlanacak...

İÜ Diş Hekimliği Fakültesi'nde taşınma işlemleri sürüyor!

İstanbul'daki depremin ardından yapılan ön hasar tespiti sonucunda tahliye edilmesi kararı verilen İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'ndeki taşınma işlemleri devam ediyor...

İÜ Rektörlüğü'nden 'Çapa Diş Hekimliği Fakültesi'nin tahliyesi' açıklaması!

İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü, Diş Hekimliği Fakültesi'nin tahliyesine karar verilmesiyle ilgili açıklama yaptı.

Çapa Diş Hekimliği Fakültesi'nde taşınma gerginliği!

İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nin Çapa’da bulunan binasında meydana gelen derin çatlaklar nedeniyle taşınması karar verildi.

Çapa Tıp Fakültesi’nden korkutan görüntü!

İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’de depremde meydana gelen hasarlar nedeniyle öğrenciler derslere girmeyerek “Mezar taşı değil diploma istiyoruz” sloganlarıyla oturma eylemi başlattı.

Kepez ÇOMÜ Diş Hekimliği Fakültesi Aralık'ta tamamlanıyor!

Türkiye’deki en yüksek puanla bu yıl ilk öğrencilerini alan ÇOMÜ Diş Hekimliği Fakültesi’nin inşaatında sona yaklaşıldı. Projenin Aralık'ta tamamlanması planlanıyor.

Çapa İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hasdal'a taşınacak!

İÜ Tıp Fakültesi 184. dönem mezuniyet töreninde üniversitenin Çapa'daki mevcut yerinin fiziki ve teknik yetersizliğiyle ilgili şikayetler damgasını vurdu. Bunu üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan İÜ Tıp Fakültesi'nin Hasdal'a taşınacağını açıkladı.

Ayvacık Belediyesi Mimarlık Fakültesi öğrencileri Ayvacık'ta!

19 Mayıs Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü öğrencileri, proje üretmek için Ayvacık İlçesini seçtiler.

Fethiye İşletme Fakültesi Mayıs'ta tamam!

Fethiye İşletme Fakültesi’nde çalışmaları yerinde inceleyen Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı büyükşehir yasası sonrası fakültenin ana binası olan A bloğunun yapımının uzadığını, ancak mayıs ayına kadar işletme fakültesinin bitireceklerini ifade etti.

Hatay MKÜ Mimarlık Fakültesi'nden askeri kışla için proje!

Hatay MKÜ bünyesindeki Mimarlık Fakültesi yönetimi, taşınma kararı olduğu belirtilen kent merkezindeki Askeri Kışla yeri için kabul edilebilir örnek bir proje hazırlayıp Rektörlüğün bilgisine sundu.

Çarşamba Ali Fuat Başgil Hukuk Fakültesi taşınacak mı?

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Çarşamba ilçesindeki Ali Fuat Başgil Hukuk Fakültesi’nin Samsun’da tanışması yönünde çıkan söylemlere tepki göstererek konuyla ilgili bir açıklama yaptı...

Çapa Fakültesi taşınacak Haberi

Çapa Fakültesi taşınacak



Çapa tarih mi oluyor


Maliye Bakanlığı'nın Çapa'daki İstanbul Tıp Fakültesi'ne yaptığı ''120 dönümlük bu alandan çıkın, yerine size Olimpiyat Stadı yanında 1400 dönümlük bir alana modern bir hastane yapalım'' önerisi, fakültenin akademik kurulunu ikiye böldü. Bir bölüm öğretim üyesi ''Yerimizde kalalım'' derken, bir bölümü ''Gidilebilir'' diye görüş bildirdi.


    Maliye Bakanlığı'nın önerisi, geçen çarşamba günü İstanbul Tıp Fakültesi'nin 14 Mart Amfisi'nde, 25-30 anabilim dalından yaklaşık 250 öğretim üyesinin katıldığı toplantıda tartışmaya açıldı. Fakültenin taşınmasını isteyen üyeler, ''Fiziki şartlar yetersiz. Deprem riski de var. Güçlendirme de sorunu çözemeyecek. Gitmemiz daha iyi olur'' dediler. 

    Adının açıklanmasın istemeyen bir akademik kurul...