28 / 07 / 2024

Çapalı Ev restorasyon

Çapalı Ev restorasyon

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bir zamanlar Yeşilçam filmlerinin çekildiği mekanlardan biri olan Karamürsel Ereğli evlerinde restorasyon çalışmaları için çalışmalara başladı.

Vakıflar'dan Heybeliada'da restorasyon karşılığı kiralık ahşap ev! 

İstanbul Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü, Heybeliada'da yer alan bahçeli ahşap evi restorasyon ya da onarım karşılığı kiraya verecek. 

Yapıter Ahşap Ev Restorasyon Mimarlık İthalat İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Yapıter Ahşap Ev Restorasyon Mimarlık İthalat İhracat Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Durgut tarafından kuruldu.

Tekirdağ Uçmakdere’deki 52 tescilli ev yenilenecek!

Tekirdağ Belediyesi tarafından Uçmakdere’de restorasyon çalışmaları başladı. Çalışmalar kapsamında 52 tescilli ev yenilenip sahiplerine teslim edilecek.

Kocaeli'deki Çapalı Ev restore edilecek!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bir zamanlar Yeşilçam filmlerinin çekildiği mekanlardan biri olan Karamürsel Ereğli evlerinde restorasyon çalışmaları için çalışmalara başladı.

Kocaeli Tavşancıl Albay Sami Bey Evi restore ediliyor!

Kocaeli Dilovası Tavşancıl Mahallesi'nde yer alan üç katlı tarihi ev, restorasyon projesi kapsamında yenileniyor.

Bergama Belediyesi restorasyon ödülü aldı!

Bergama Belediyesi, tarihi Havra ve Ev Restorasyonları nedeniyle, "En İyi Restorasyon Uygulaması Ödülü" aldı. Bergama Belediyesi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Fakültesi ile birlikte'Kentsel Kültür Varlıkları Projesi' adı altında eski evleri ayağa kaldırıyor

Tokat Zile'deki restorasyon çalışmalarına hız verildi!

Tarihi sokakları koruma amaçlı imar planı ve sokak sağlıklaştırma projeleri kapsamında Tokat Zile'de tarihi ev ve sokakların restorasyon çalışmalarına hız verildi.

Manisa Kula'daki restorasyon projesine 2 ev daha eklendi!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kula evlerinde başlattığı restorasyon çalışmalarına 2 ev daha satın alarak devam etti. Belediye, Kula ilçesinde eskiden hastane olarak da kullanılmış olan karakteristik evi satın aldı.

Gaziantep Rumkale'de restorasyon çalışmaları sürüyor!

Gaziantep’te bulunan ve bir çok medeniyete ev sahipliği yapan ve M.Ö.855 yılında yapıldığı tahmin edilen Rumkale'nin turizme kazandırılması amacıyla restorasyon çalışmaları devam ediyor.

Norveç Buoya adasındaki ev 20 kuruşa satılıyor!

Norveç’te Kuzey Kutup Dairesi içinde yer alan Buoya adasındaki yıkık dökük bir ev, sadece 20 kuruşa satışa çıkarıldı. Ancak evi satın alacak kişiye restorasyon şartı konuldu.

Cemil Meriç'in doğduğu ev Kültür Evi'ne dönüştürüldü!

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde yazar, çevirmen ve eğitimci Cemil Meriç'in doğduğu ev restorasyon çalışmalarının ardından "Kültür Evi"ne dönüştürüldü.Mekanda Cemil Meriç'in kısa hayat öyküsünü içeren üç boyutlu animasyon filmi gösteriliyor.

Kuruçeşme'de Vakıflar'dan ahşap ev restorasyon karşılığı kiralama işi!

Vakıflar Genel Müdürlüğü İstanbul 1. Bölge Müdürlüğü; Beşiktaş Kuruçeşme'de yer alan ahşap ev ve arsayı restorasyon karşılığı 25 yıl süreyle kiraya verilecek. İhalesi 25 Eylül'de yapılacak.

Hafız Ahmet Paşa Vakfı'na ait ev restorasyon ihalesine çıkıyor!

Kadıköy Hasanpaşa'daki Evkaftan Mazbut Küçük Karamanda Hafız Ahmet Paşa Vakfı'na ait eski eser olarak kabul edilen ev İstanbul Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü tarafından restorasyona çıkıyor...

Çapalı Ev restorasyon Haberi

Çapalı Ev restorasyon


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bir zamanlar Yeşilçam filmlerinin çekildiği mekanlardan biri olan Karamürsel Ereğli evlerinde restorasyon çalışmaları için çalışmaları hızlandırdı. Gerek tarihi, gerekse estetik açıdan oluşturdukları dokuyla adeta Ereğli’nin simgesi haline gelen evler içinde en dikkat çekici olanlarından Çapalı Evin projeleri onaylandı. Yeniden gün yüzüne çıkartılacak tarihi ev, sosyal ve kültürel amaçlı kullanılmak üzere Ereğli halkına hizmet vermesi planlanıyor.



TARİHİ DOKU KORUNUYOR


Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı, kentin tarihi dokusunu korumak ve ortaya çıkarmak için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Yeşilçam filmlerine de konu olan Karamürsel’in Ereğli evlerindeki çalışmalarda önemli aşama kaydedildi. Ereğli Evleri, Osmanlı Türk evinin geleneksel özelliklerini yansıtan üsluplarıyla sahile paralel olarak birçok 2 katlı ahşap, kagir evlerden oluşuyor.


KÜLTÜREL AMAÇLI KULLANILACAK


Adını ön cephesinde yer alan çapa şeklindeki kabartma motiflerinden...