01 / 05 / 2024

Tekirdağ Uçmakdere’deki 52 tescilli ev yenilenecek!

Tekirdağ Uçmakdere’deki 52 tescilli ev yenilenecek!

Tekirdağ Belediyesi tarafından Uçmakdere’de restorasyon çalışmaları başladı. Çalışmalar kapsamında 52 tescilli ev yenilenip sahiplerine teslim edilecek.



Tekirdağ'ın doğa harikası Uçmakdere’de restorasyon çalışmaları başladı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan çalışmalar kapsamında 52 adet tescilli ev yenilenerek sahiplerine teslim edilecek. 

Milliyet'te yer alan habere göre Uçmakdere,  kırsal turizmin merkezi haline getiriliyor. Bölgede dönemin mimarisini yansıtan ve özgün halini önemli ölçüde koruyan birçok güzel tarihi yapıların restorasyon çalışmaları başladı. Kamulaştırılan 3 tarihi yapıdan 2’sinin restorasyonuna başlandı. 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, bilgilendirme toplantısında konuştu. Albayrak, "Miras Atölyesi projesi ile Uçmakdere’yi Türkiye’nin en güzel ekoköyü yapmayı hedefliyoruz. Sadece Uçmakdere de değil; Gaziköy, Hoşköy, Mürefte, Kirazlı, Çınarlı gibi mahallelerimizde de aynı çalışmayı yapacağız. Bugün itibari ile buradaki evlerimizin restorasyonuna başlıyoruz. 52 adet tescilli evi orijinal haline getirerek sahiplerine teslim edeceğiz. Tekirdağ’ın vizyonlarından biri de turizm. Türkiye’de iki denizle de komşu olan sayılı şehirlerden biriyiz. Tekirdağ’da nereye elinizi atsanız tarih çıkar. Bu bölgede bağcılık turizmin en güzel örnekleri var. Önümüzdeki sürecin çok iyi olacağına inanıyorum. Biz sonuna kadar bu bölgedeki güzelliği ortaya çıkarmak için çalışacağız" ifadelerini kullandı.
 


Geri Dön